Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 21 Ocak 2009  

Günün mönüsü



Akdeniz usulü köfte
Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soğanları kıyın ve 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin. Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın. Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın. Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.

Malzemeler
* Kereviz yaprağı
* 1 kereviz
* 100 gr havuç
* 2 kutu soyulmuş domates konservesi
* 7 yemek kaşığı zeytinyağı
* 200 gr arpacık soğanı
* 4 diş sarmısak
* Tuz, karabiber
* 80 gr ceviziçi
* 80 gr kurutulmuş domates
* 2 dilim tost ekmeği
* 1/2 demet maydanoz
* 1 küçük demet fesleğen
* 4 adet ançuez fileto
* 500 gr dana kıyma
* 1 yumurta
* 5 yemek kaşığı sıvıyağ

* * *
Buharda türlü
Kabak, patates, fasulye, sivri biber, domates, soğan ve havuçları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Mantarları limonlu suda bekletin. Sarımsakları soyup, bütün bırakın. Hazırladığınız sebzeleri tuz ve karabiberle karıştırdıktan sonra bambu buhar sepetlerine koyun. Sepetleri üst üste koyup, kapağını kapattıktan sonra yarısına kadar su dolu tencerenin üzerine yerleştirin. Orta ateşte fasulye yumuşayana kadar pişirin.

Malzemeler
* 2 adet kabak
* 2 adet havuç
* 15 adet taze fasulye
* 10 adet mantar
* 2 adet domates
* 2 adet patates
* 4 adet sivri biber
* 1 adet soğan
* 3 dişsarmısak
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz, karabiber

* * *
Bahçıvan salatası
Göbek salatayı, aldilya yapraklarını ve rokaları iyice yıkayarak ince ince doğrayın. Domates ve salatalıklar doğrayın. Mantarları dilimleyin. Salatanın üzerini süsleyin. Soya filizlerini serpin. Yoğurt, krema, tuz ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın Salatanın üzerine bu sosu dökün. En üste keçi peynirini serperek servis yapın.

Malzemeler
* 1 adet göbek salata
* 2 yaprak roka
* 1 adet salatalık
* 2 yaprak aldilya (bir tür kıvırcık salata),
* 1 adet havuç
* 1 adet domates
* 2 dal maydanoz
* 4 adet mantar
* Bir avuç soya filizi
* Bir avuç rendelenmiş keçi peyniri
* 2 adet zeytin
Sosu için:
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 çorba kaşığı taze krema
* Tuz ve karabiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Aslan'a Kartal pençesiAşkın ömrü: 2 hafta!
Galaya ünlülerden akınYaptıkları kardeşime yakışmadı
Stres bazen acı verirEn sık görülen uyku apnesi
Kışın kabızlık daha yaygınDişteki lekelere son
Çöl Esintisi: Black DesertKarne sürprizi
Geleneksel tadımız artık...Vazgeçilmez keyif
Aşk mesajları
GÜNCEL
Bürokrasi Bürokrasi dondurdu
Kayak sporları aşığı üniversite öğrencisi Ümit, Uludağ'da kayboldu.
Liseli kıza aşk tuzağı
Belediyede hortum
'Adli Tıp' isyanı!
Eşini kilitleyip evi ateşe...
Batı ısınıyor doğu donuyor...
Harem'in çatısı çöktü
SPOR
Lugano Lugano giderse Alex
Alex ve Carlos'la nikah tazelemenin sevincini yaşayan...
Servet'le 2013'e kadar
Artık her maç final
Cicim ayları bitti
Transfer çok yakın
Horoza benzeyin
Tarih Sivasspor'u yazacak
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 15°C 7°C 
ANKARA Sisli 10°C -3°C 
İZMİR Sağanak Yağışlı 17°C 11°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 18°C 9°C 
ADANA Az Bulutlu 17°C 6°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.714,740 D:% -1,36
DOLAR S: 1,663 D:% 1,19
EURO S: 2,148 D:% -0,69
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi