Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 20 Ocak 2009  

Günün mönüsü



Fırında Hindi Budu
Sıvı yağa tuz, 1 cay kasığı karabiber, 1 cay kasığı kırmızıbiber ve 1 cay kasığı kekiği karıştırın. Hindi budunu bu baharatlı yağa bulayın. Yanmaz fırın torbasının içine alıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 46-50 dakika pişirin. Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Teflon tavaya 1 çorba kasığı sıvı yağı alın. Rendelenmiş patatesi yağda kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine hindi budunu koyun. Çeşitli sebzelerle süsleyip, servis yapın.

Malzemeler
* 1 adet hindi budu
* Yarım çay bar- dağı sıvı yağ
* 1 çay kasığı kekik
* 1 çay kasığı kırmızı biber
* 1 çay kasığı karabiber
* Tuz
* 4 adet patates
* 1 çorba kasığı sıvı yağ
* Süslemek için: Sebze

* * *
Defneli Sosis Sote
Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın. Yarım kg sosisi de parmak parmak şeklinde doğrayın. Tavada birkaç dakika kızartın. 2 Çorba kaşığı domates püresi, 5 adet defne yaprağı, ve 2 su bardağı suyu tavaya ilave edin. Malzemeleri karıştırıp 15 dakika kadar haşlayın. Ocaktan alındıktan sonra dilerseniz pilav ya da patates püresi ile ya da değişik garnitürlerle servis yapın.

Malzemeler
* 1/2 kg sosis
* 3 sap taze soğan
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 2 çorba kaşığı domates püresi
* 12 adet arpacık soğanı
* 1 çorba kaşığı margarin
* 5 yaprak defne
* 2 su bardağı su
* Tuz

* * *
Mandalina Kabuğu Reçeli
Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun. Kalan şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin. Karışıma mandalina suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Hazırladığınız reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatın.

Malzemeler
* 1 kg mandalina
* 1.5 kg toz şeker
* 2 su bardağı mandalina suyu
* 1 limon suyu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ayakta kalma yalanı!Evlerini bile ayırmadılar
Diyarbakır'da çıkartma!Sahne Kenan'ın
Hastalık tehlikesi varUykunun keyfine varın
Şifa niyetine yiyebilirsinizCildiniz neme doyacak
Oyun severlere müjdeHer zevke uygun Türk kahvesi
Zıtlığın çekiciliği bu...Mesir macunu çay olup...
Aşk mesajları
GÜNCEL
Büyümek Büyümek için para lazım!
Dünyada 300 kişide görülen Laron sendromu, Manisa'da 5 ailenin...
Yardım değil rezalet
Genç aşığın feci ölümü
Şeytanın aklına gelmez
Ayakkabı gördü vurdu
Hırsızlar evini mesken tuttu
Soruyu bilemeyen kız...
SPOR
Herkes Herkes kendi işine baksın
Yazarımız Hasan Tankaya'ya konuşan G.Saray'ın Brezilyalı yıldızı,...
Hedefte Kanoute var
Fener'de mutlu son
Süper Deivid geliyor
Bobo'ya yeni talip
Sosa'yı istiyoruz
Paşa'nın Adana keyfi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 13°C 5°C 
ANKARA Sisli 8°C -3°C 
İZMİR Az Bulutlu 15°C 7°C 
ANTALYA Az Bulutlu 16°C 9°C 
ADANA Az Bulutlu 16°C 7°C 
EKONOMİ
IMKB E: 25.055,880 D:% -2,24
DOLAR S: 1,644 D:% 1,54
EURO S: 2,158 D:% 0,54
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi