Fırında Hindi Budu Sıvı yağa tuz, 1 cay kasığı karabiber, 1 cay kasığı kırmızıbiber ve 1 cay kasığı kekiği karıştırın. Hindi budunu bu baharatlı yağa bulayın. Yanmaz fırın torbasının içine alıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 46-50 dakika pişirin. Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Teflon tavaya 1 çorba kasığı sıvı yağı alın. Rendelenmiş patatesi yağda kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine hindi budunu koyun. Çeşitli sebzelerle süsleyip, servis yapın.
Malzemeler *1 adet hindi budu * Yarım çay bar- dağı sıvı yağ * 1 çay kasığı kekik * 1 çay kasığı kırmızı biber * 1 çay kasığı karabiber * Tuz * 4 adet patates * 1 çorba kasığı sıvı yağ * Süslemek için: Sebze
* * * Defneli Sosis Sote Ön hazırlık olarak 1 çorba kaşığı margarini tavaya alıp, eritin. 3 dal soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanı 1 tatlı kaşığı kekikle birlikte tavaya ilave edip, karıştırın. Yarım kg sosisi de parmak parmak şeklinde doğrayın. Tavada birkaç dakika kızartın. 2 Çorba kaşığı domates püresi, 5 adet defne yaprağı, ve 2 su bardağı suyu tavaya ilave edin. Malzemeleri karıştırıp 15 dakika kadar haşlayın. Ocaktan alındıktan sonra dilerseniz pilav ya da patates püresi ile ya da değişik garnitürlerle servis yapın.
Malzemeler *1/2 kg sosis * 3 sap taze soğan * 1 tatlı kaşığı kekik * 2 çorba kaşığı domates püresi * 12 adet arpacık soğanı * 1 çorba kaşığı margarin * 5 yaprak defne * 2 su bardağı su * Tuz
* * * Mandalina Kabuğu Reçeli Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun. Kalan şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin. Karışıma mandalina suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Hazırladığınız reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatın.
Malzemeler *1 kg mandalina * 1.5 kg toz şeker * 2 su bardağı mandalina suyu * 1 limon suyu