Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 19 Ocak 2009  

Günün mönüsü



Briyoş
Mayalı hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda bekletin. Hamurun dörtte birini ayırın. Kalan hamuru 24 eşit parçaya bölün ve top şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin. Hamurların ortalarına bastırarak birer çukur açın. Ayırdığınız hamurdan da 24 küçük top yapın. Tepsideki hamurlara açtığınız çukurlara yerleştirin. 30 dakika mayalanmak üzere bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Hindistancevizi ile süsleyip 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Servis Yapın.

Malzemeler
* Mayalı hamur malzemesi
* 4.5 su bardağı un
* 1 kahve fincanı tozşeker
* 1 kahve fincanı süt
* 4 kahve fincanı margarin
* 3 adet yumurta
* 1 limon suyu
* 5 tatlı kaşığı toz maya
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 yumurta sarısı
* 2 çorba kaşığı Hindistancevizi

* * *
Etli Pirinç Pilavı
Pirinci pilav için hazırlayın. Margarini eritin, soğanı ilave edip pişirin. Eti katıp karıştırarak pişirmeye devam edin. Tuz ve biberini ekleyin. 2 bardak su ilave edin. Ateşi kısın. Ağır ateşte, 10 dakika daha pişirin. Etler pişme suyunu çekince sıcak et suyunu katıp, bir taşım kaynatın. Et suyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin. Ağır ateşte, pirinç et-suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Etli pilavı demlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
* 2 su bardağı pirinç
* 2.5 çorba kaşığı tuz
* 2 4/5 su bardağı tavuk ya da et suyu
* 6.5 çorba kaşığı margarin
* 3 orta boy soğan
* 500 gr yağsız kuşbaşı ku- zu eti
* 1 çay kaşığı tuz
* Taze çekilmiş karabiber
* 2 su bardağı sıcak su

* * *
Keçi Peyniri Salatası
Göbek salatayı kesin. Üzerine kabukları soyulmuş ve ortadan ikiye ayrılmış cevizleri serpin. Tost ekmeklerinin kenar kısımlarını kesin. Daha sonra ortadan ikiye bölün. Tost ekmeklerinin üzerine 1 cm kalınlığında peynir koyun. Ekmekleri, orta dereceli fırında peynirler eriyene dek kızartın. Sos için, 2 çay kaşığı hardalı, 2 çorba kaşığı zeytinyağını, 1 çorba kaşığı sirkeyi, limon suyunu, tuzu ve karabiberi karıştırın. Sarımsağı havanda ezdikten sonra sosun içine ilave edin. Hepsini özleşene dek karıştırın. Süzgeçten geçirip salatanın üzerine dökün.

Malzemeler
* 1 adet göbek salata
* 1 adet limon
* 4 diş sarımsak
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çay kaşığı hardal
* 1 çorba kaşığı sirke
* 200 gram keçi peyniri
* 100 gram ceviz
* 8 dilim tost ekmeği
* Tuz, karabiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ferhunde'nin bodyguardı...Nilüfer aşka geldi
Podyumların yeni gözdesiSinem bizim yengemiz olur
Bu albüm konuşulur Acı azalır mutluluk kalır
Sağlığınızı 'uyu'tmayınBeslenmenin yazı kışı olmaz
Aşk mesajları
GÜNCEL
Geneleve Geneleve firar
2 mahkum nakil edildikleri sırada cezaevi aracından firar ederek...
Mahkumların tüp bebeği olur mu?
Karısını porno yıldızı sanıp...
Dal kırıldı, kıyamet koptu
Doğu soğuyacak, batı ısınacak
Film gibi boşanma davası
Ölüm bile barıştıramadı
SPOR
Fener Fener 12'den vurdu
Eskişehir'i rahat geçen Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda 4 maçta 12...
Yıldırım operasyon
Servet'e Milan Kancası
Ediz'e Aslan pençesi
Geremi gün sayıyor
Denizli şaşırttı
Şimdiki hedef Sosa!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 12°C 2°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 8°C -3°C 
İZMİR Çok Bulutlu 14°C 5°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 15°C 8°C 
ADANA Sağanak Yağışlı 16°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 25.741,710 D:% 0,43
DOLAR S: 1,635 D:% 0,99
EURO S: 2,164 D:% 0,82
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi