Nuraniye Kabakları temizleyip, rendeleyin. Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın. Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın. Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.
Malzemeler * 4 orta boy kabak * 1 su bardağı Amerikan pirinci * 1 çay bardağı sıvıyağ * 1 demet taze soğan * 1/2 demet dereotu ve maydanoz * Tuz ve su * Yoğurt (süzme tercih edilir) * 4-5 diş sarımsak * 1/2 çay bardağı yağ * 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir)
* * * Körili Kıyılmış Tavuk Tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Küçük doğranmış acı yeşil biberi ve 3 diş dövülmüş sarımsağı ekleyin. Orta dereceli ateşte yaklaşık 10 dakika tahta kaşıkla sürekli çevirerek, soteleyin. Isıyı biraz arttırdıktan sonra kıyılmış tavuğu ekleyin. Pişene dek sürekli çevirin. 2 çorba kaşığı köri ve bir tutam acı kırmızıbiberi ekleyin. Çok az tuz ve bir kase mısır tanesini ilave edin. Birkaç dakika pişirdikten sonra servis tabağına alın. Üzerine haşlanmış pirinç ve ince kıyılmış taze kişniş serperek, servis yapın.
Malzemeler *1 çorba kaşığı zeytinyağı * Yarım acı yeşil biber * 3 diş dövülmüş sarımsak * 400 gram kıyılmış yağsız tavuk eti * 2 çorba kaşığı köri * 1 tutam acı kırmızıbiber * 1 kase mısır tanesi, tuz Üzerine : * Yarım kase haşlanmış pirinç * 2 çorba kaşığı taze kişniş
* * * Kereviz Dolması Kerevizleri soyup içlerini oyun. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun. Domates, fıstık, kuş üzümü, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Kerevizleri fırın kalıbına yerleştirin. Hazırladığınız kıymalı karışımı kerevizlerin içlerine doldurun. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kerevizler yumuşayınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler *4 kereviz * Yarım limon suyu * 1 soğan * 2 orta boy domates * 1 çorba kaşığı sıvıyağ * 400 gr. kıyma * 1 avuç dolmalık fıstık * 1 avuç kuşüzümü * 1 çay kaşığı kimyon * 4-5 dal maydanoz * Tuz, karabiber