Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 16 Ocak 2009  

Günün mönüsü



Nuraniye
Kabakları temizleyip, rendeleyin. Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın. Taze soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine rendelenmiş kabakları ilave edin ve biraz daha kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın. Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.

Malzemeler
* 4 orta boy kabak
* 1 su bardağı Amerikan pirinci
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 demet taze soğan
* 1/2 demet dereotu ve maydanoz
* Tuz ve su
* Yoğurt (süzme tercih edilir)
* 4-5 diş sarımsak
* 1/2 çay bardağı yağ
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir)

* * *
Körili Kıyılmış Tavuk
Tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Küçük doğranmış acı yeşil biberi ve 3 diş dövülmüş sarımsağı ekleyin. Orta dereceli ateşte yaklaşık 10 dakika tahta kaşıkla sürekli çevirerek, soteleyin. Isıyı biraz arttırdıktan sonra kıyılmış tavuğu ekleyin. Pişene dek sürekli çevirin. 2 çorba kaşığı köri ve bir tutam acı kırmızıbiberi ekleyin. Çok az tuz ve bir kase mısır tanesini ilave edin. Birkaç dakika pişirdikten sonra servis tabağına alın. Üzerine haşlanmış pirinç ve ince kıyılmış taze kişniş serperek, servis yapın.

Malzemeler
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Yarım acı yeşil biber
* 3 diş dövülmüş sarımsak
* 400 gram kıyılmış yağsız tavuk eti
* 2 çorba kaşığı köri
* 1 tutam acı kırmızıbiber
* 1 kase mısır tanesi, tuz Üzerine :
* Yarım kase haşlanmış pirinç
* 2 çorba kaşığı taze kişniş

* * *
Kereviz Dolması
Kerevizleri soyup içlerini oyun. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun. Domates, fıstık, kuş üzümü, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Kerevizleri fırın kalıbına yerleştirin. Hazırladığınız kıymalı karışımı kerevizlerin içlerine doldurun. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kerevizler yumuşayınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
* 4 kereviz
* Yarım limon suyu
* 1 soğan
* 2 orta boy domates
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 400 gr. kıyma
* 1 avuç dolmalık fıstık
* 1 avuç kuşüzümü
* 1 çay kaşığı kimyon
* 4-5 dal maydanoz
* Tuz, karabiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ya Seren ya miras Mega çevreci
Olay aşkın ilk karesi! Güzellik çipinde
Sütü azalan anne sabırlı...Stres saç döker
İdrarda kan görülmesi...Bel ağrısı cinsel gücü azaltıyor
İlaçlarla midenize zarar...Açık renkliler tehlike altında
Dişleri fırçalamak...Erken tiryakilik kanser nedeni
Alışverişin şimdi tam zamanıModanın büyüsü
Bu korse sizi...Büyüleyici yapraklar
Zamanın izlerini silinAşk mesajları
GÜNCEL
Bu Bu da cinsel taciz çetesi
Cinsel taciz çetesi, zengin ailelerin kızlarını gözüne kestirdi.
17'lik trafik canavarı
Yıllar geçiyor ama Zeynep...
'Kısa boylu' eşin intikamı
Aşk engel tanımadı
Mühendisi işçiler yaktı
Gizem'i öldüren sürücüye...
SPOR
Senna'da Senna'da yeni umut
Bonservis için İspanyol kulübüne 6 milyon euroluk teklif yapan...
Fener'de işlem tamam
Sinan geliyor
Ümit'le yollar ayrılıyor
Mido da listede!
Kartal marş marş
Fener'i yenmeliyiz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 10°C 6°C 
ANKARA Yağmurlu 10°C 1°C 
İZMİR Kuvvetli Sağanak Yağışlı 15°C 10°C 
ANTALYA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 17°C 10°C 
ADANA Çok Bulutlu 17°C 4°C 
EKONOMİ
IMKB E: 25.072,300 D:% 0,07
DOLAR S: 1,617 D:% -0,43
EURO S: 2,117 D:% -0,80
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi