Rumeli Paçası Sarımsakları iyice dövün ve yumurtayı, unu, tuzu et suyuyla harmanlayıp orta dereceli bir ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Bir taraftan da sosu için kıymayı yağda salçayla birlikte kavurun. Pişen paçayı tabaklara koyun ve üzerine sosu döküp servis yapın. Özellikle ramazanda iftariyelik olarak sunulan paça mutlaka sıcakken yenmelidir, isteğe göre sosu, kıyma yerine sucukla da yapılabilir.
MALZEMELER * 1 kibrit kutusu kadar margarin * 3 yemek kaşığı un * 1 yumurta * 1 çay kaşığı tuz * 4 su bardağı et suyu * 1 tatlı kaşığı sirke * 2 diş sarımsak * Sosu için * 100 gr kıyma * Çeyrek paket margarin * 1 yemek kaşığı salça
Havuç Helvası Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateşte sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin. Diğer tarafta nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin. Havucun içine ilave edip beş dakika daha pişirin. Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun. Üzerine fıstık veya ceviz koyup soğuk olarak servise sunun.
MALZEMELER * 1 çorba kaşığı margarin * 1.5 kg havuç * 3 su bardağı süt * 2 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı nişasta * 1 su bardağı şeker * 2 çorba kaşığı pekmez * 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fıstık * 1 çay bardağı süt
Fırında Kabak Kabağı halka halka veya kibrit çöpü gibi doğrayın. Su ile birlikte 20 cm uzunluğunda bir kaba koyun. Üzerini kapatın. Mikrodalga fırının yüksek derecesinde 6 dakika pişirin. Küp kesilmiş domatesleri bıçakla iyice küçültün. Domatesleri sıcak kabağın üzerine döküp, karıştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Jambon ve kıyılmış maydanozu da ilave edip, kapağını kapatın. Yüksek derecede 2 dakika pişirip servis yapın.
MALZEMELER * 3 adet kabak, * 2 çorba kaşığı su, * Domates, * 1/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, * 1 su bardağı doğranmış jambon, * 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu