Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 14 Ocak 2009  

Günün mönüsü



Gelin fasülyesi
Kurutulmuş taze fasulyeleri akşamdan suda bekletin. Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alın. Kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Pembeleşmeye başladığında kuşbaşı iriliğinde doğranmış kuzu etini ilave edin. Eti, bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Süzdüğünüz fasulyeleri, kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz patatesleri, yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dak. pişirip, servis yapın.
MALZEMELER
*
1 yemek tabağı dolusu kurutulmuş taze fasulye
* 2 çorba kaşığı margarin
* 2 adet soğan
* 200 gr. kuşbaşı kuzu eti
* 2 adet patates
* 1/2 çay bardağı pirinç
* 1 çorba kaşığı salça
* Tuz

Bezelye çorbası
Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın. Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz. Kızarmış ekmekle servis yapın.
MALZEMELER
*
1 su bardağı bezelye
* 1 yemek kaşığı un
* 1.5 yemek kaşığı margarin
* 4 su bardağı et suyu
* Dereotu
* Tuz, karabiber
* Kırmızıbiber

Portekiz sütlacı
Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 15 dakika kaynatın. Başka bir tencerede sütü kaynatıp, şekeri ilave ederek karıştarın. Haşlanmış pirinç, file fındık, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve yeşil fıstığı ekleyerek kaynatın. Nişastayı suyla eritip, kaynamakta olan sütü koyulaştırmak için karıştırarak ilave edin. Karışımı 10 dakika kaynatarak kaselere boşaltın. Üzerlerine rende portakal kabuğu ve tarçın serperek servis yapın.
MALZEMELER
*
2 litre süt
* 1 çay bardağı pirinç
* 1 çay bardağı file fındık
* 3 portakal kabuğunun rendesi
* 1 paket vanilya
* 2 yemek kaşığı tarçın
* 1 çay bardağı antepfıstığı
* 2 su bardağ şeker
* 1/2 su bardağı nişasta




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ölümüne aşk!Sarışınlar dağıttı
Doğuş'a hayranmış!Boşanmayı eski eşini...
Mayolu Ahu yıllar sonraAdet gecikmesinin nedeni...
Bitkiler kelliğe çare buluyorUltrason ile teşhis edilir
Yoncimik'ten iddialara...Nez'in gecesi
Mahsun'a destekBu ne hal böyle?
SPA keyfi artık evinizdeSanat her yerde
Kış aylarında da Converse...Hayal güçleri artsın
Mükemmel ve sağlıklıAşk mesajları
GÜNCEL
Madalyalı Madalyalı atlete berdel usulü kaçırma
Madalyalı atletizm sporcusu 16 yaşındaki kız, töre kurbanı. Madalyalı...
Oğul Eresin'e kiracı kurşunu
Uyuşturucu torbacısı genç...
İzmir'de bir dram 2 ölüm
El bombalı sahte ehliyet çetesi
Misafir katili 6 yıl sonra...
Yeğenine kıyamamış
SPOR
Aragones Aragones benim son şansım
Superdeporte Gazetesi'ne konuşan tecrübeli futbolcu "Aragones...
Aslan panzer gibi
Dede'den şok rapor
Elimde fotoğraf var!
Yıldırım yardım etti
Yok artık Memo!
Gönlüm Fener'de
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 8°C 3°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 7°C -5°C 
İZMİR Yağmurlu 13°C 9°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 18°C 9°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 18°C 1°C 
EKONOMİ
IMKB E: 26.108,720 D:% 1,56
DOLAR S: 1,586 D:% -0,25
EURO S: 2,098 D:% -1,22
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi