Gelin fasülyesi Kurutulmuş taze fasulyeleri akşamdan suda bekletin. Tencereye 2 çorba kaşığı margarini alın. Kızdıktan sonra yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Pembeleşmeye başladığında kuşbaşı iriliğinde doğranmış kuzu etini ilave edin. Eti, bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Süzdüğünüz fasulyeleri, kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz patatesleri, yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dak. pişirip, servis yapın. MALZEMELER * 1 yemek tabağı dolusu kurutulmuş taze fasulye * 2 çorba kaşığı margarin * 2 adet soğan * 200 gr. kuşbaşı kuzu eti * 2 adet patates * 1/2 çay bardağı pirinç * 1 çorba kaşığı salça * Tuz
Bezelye çorbası Bir yemek kaşığı bezelyeyi ayırarak gerisini haşlayın. Haşlanmış bezelyeleri süzgeçten geçirin. Unu yağda kavurun. Biraz su ilave ederek karıştırın. Süzdüğünüz bezelyeyi ilave ederek karıştırın. Et suyunu ekleyerek kaynatın. lnce ince kıyılmış dereotunu üzerine serpin. Dilerseniz kızdırılmış kırmızıbiber de dökebilirsiniz. Kızarmış ekmekle servis yapın. MALZEMELER * 1 su bardağı bezelye * 1 yemek kaşığı un * 1.5 yemek kaşığı margarin * 4 su bardağı et suyu * Dereotu * Tuz, karabiber * Kırmızıbiber
Portekiz sütlacı Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra 15 dakika kaynatın. Başka bir tencerede sütü kaynatıp, şekeri ilave ederek karıştarın. Haşlanmış pirinç, file fındık, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve yeşil fıstığı ekleyerek kaynatın. Nişastayı suyla eritip, kaynamakta olan sütü koyulaştırmak için karıştırarak ilave edin. Karışımı 10 dakika kaynatarak kaselere boşaltın. Üzerlerine rende portakal kabuğu ve tarçın serperek servis yapın. MALZEMELER * 2 litre süt * 1 çay bardağı pirinç * 1 çay bardağı file fındık * 3 portakal kabuğunun rendesi * 1 paket vanilya * 2 yemek kaşığı tarçın * 1 çay bardağı antepfıstığı * 2 su bardağ şeker * 1/2 su bardağı nişasta