Fasulye Salatası Kuru fasulyeyi haşlayın. İçinden 1 su bardağı fasulyeyi ayırın. Kalanı ise, blendırdan geçirin. Ayırdığınız fasulyeleri sirkeli suda bekletin. Blendırdan geçirdiğiniz fasulyeyle yarım limonun suyu, tahin ve dövülmüş sarımsağı karıştırıp sos yapın.1 su bardağı fasulyeyi servis tabağına alın. Soğanı doğrayıp, maydanozu ekleyin. Üste de sosu dökün. Zeytinyağı gezdirin. Kırmızı biberi dilimleyip, zeytinlerle birlikte salatanın üzerine koyun. Üzerine biraz daha sirke döküp servis yapın.
Malzemeler * 2 su bardağı kuru fasulye * Yarım cay bardağı sirke * Yarım limonun suyu * 1 cay bardağı tahin * 3 diş sarmısak * 1 adet soğan * Yarım demet maydanoz * 1 çorba kasığı zeytinyağı * 1 adet kırmızı biber * 5 adet zeytin * Tuz
* * * Sosisli Kırmızı Mercimek Et suyunu tencereye koyarak içine mercimek, soğan ve tuzunu koyarak 1 saat kaynatın. Mercimekleri süzerek alın. Soğanı atın. Margarini bir tavada kızdırıp sarımsakları 2-3 dakika kavurun. Sosisleri ilave ederek 5 dakika kızartın. Isıya dayanıklı bir cam kaba veya güvece mercimeğin yarısını koyun. Üstüne sosisleri yayın. Biber ektikten sonra mercimeğin kalanını ekleyin. Mercimeklerin piştiği suyu katın. Üzerine kaşar rendesini serperek fırında 45 dakika pişirin.
Malzemeler *2 su bardağı kırmızı mercimek * 4 adet sosis * 50 gr. margarin * 1 adet büyük soğan * 2 diş sarımsak * 1 kahve kaşığı karabiber * Rendelenmiş kaşar peyniri * 5 bardak et suyu veya su * 4 sap maydanoz
* * * Armut Tatlısı Armudun içerisini oyup kabuğunu soyarak tepsiye koyun. İçerisine karanfil, tarçın, su ve şeker koyun. 180 derecedeki fırında pişirerek ılık servise sunun.
Malzemeler *1 adet armut * 2 adet karanfil * Yeteri kadar tarçın, su * 50 gr. toz şeker