Nohut Güveç Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün. Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın. Nohut ve sebzeleri güvece kat kat dizin. Sarımsak, pul biber ve yenibaharı ekleyin. Zeytin ezmesi, domates püresi ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp güvece ilave edin. Su ekleyip kapağını kapatın. 190 derece fırında 1.5 saat pişirin. Servis yapın.
MALZEMELER * 1 Su Bardağı Nohut * 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı * 2 Doğranmış Kuru Soğan * 2 Büyük Patlıcan * 3 Kırmızıbiber * 2 Büyük Patates * 2 Diş Sarmısak * Pul biber, Yenibahar * Tuz, Karabiber * 2 Çay Kaşığı Zeytin Ezmesi * 2 Çay Kaşığı Domates Püresi
Brüksel lahanalı mantar Tencereye yağı alın. Arpacık soğanları, havucu ekleyin. Soğanları kavurun. Mantarları bütün olarak, lahana ile beraber ilave edin. Sebzeleri pişirin. Kiraz domatesleri de tencereye alın. Biberleri ekleyin. 7-8 dakika pişirin, sarımsak, kesme seker, kekik ve kimyonu, limon suyu ve tuz ile tencereye ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunun yarısını ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp yemeği soğumaya bırakın.
MALZEMELER * Zeytinyağı * 15 adet Arpacık Soğan * 2 Adet Havuç * 1 Kg. Taze Mantar * 500 Gram Brüksel Lahanası * 3 Adet Biber * 4 Diş Sarmısak * Yarım Demet Maydanoz ve Dereotu * 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
Kış çorbası Soğanları kıyın. Patates ve havucu yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoları kıyın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Patates ve havuçları ekleyip kavurun. Un ve köriyi ekleyip kavurun. Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin. Tencereye alıp tekrar ısıtın. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER * 2 Soğan * 1 Patates * 1 Havuç * 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ * 1 Kahve Fincanı Un * 1 Çay Kaşığı Köri * 5 Su Bardağı Et Suyu * 1 Çay Kaşığı Limon Suyu * 3-4 Dal Maydanoz Tuz, Karabiber