Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 11 Ocak 2009  

Günün mönüsü



Nohut Güveç
Nohutları akşamdan ıslatın. Süzüp 10 dakika pişirin ve tekrar süzün. Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Patlıcan, biber ve domatesleri kızartın. Nohut ve sebzeleri güvece kat kat dizin. Sarımsak, pul biber ve yenibaharı ekleyin. Zeytin ezmesi, domates püresi ve 2 yemek kaşığı suyu karıştırıp güvece ilave edin. Su ekleyip kapağını kapatın. 190 derece fırında 1.5 saat pişirin. Servis yapın.

MALZEMELER
*
1 Su Bardağı Nohut
* 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
* 2 Doğranmış Kuru Soğan
* 2 Büyük Patlıcan
* 3 Kırmızıbiber
* 2 Büyük Patates
* 2 Diş Sarmısak
* Pul biber, Yenibahar
* Tuz, Karabiber
* 2 Çay Kaşığı Zeytin Ezmesi
* 2 Çay Kaşığı Domates Püresi

Brüksel lahanalı mantar
Tencereye yağı alın. Arpacık soğanları, havucu ekleyin. Soğanları kavurun. Mantarları bütün olarak, lahana ile beraber ilave edin. Sebzeleri pişirin. Kiraz domatesleri de tencereye alın. Biberleri ekleyin. 7-8 dakika pişirin, sarımsak, kesme seker, kekik ve kimyonu, limon suyu ve tuz ile tencereye ilave edin. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunun yarısını ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp yemeği soğumaya bırakın.

MALZEMELER
*
Zeytinyağı
* 15 adet Arpacık Soğan
* 2 Adet Havuç
* 1 Kg. Taze Mantar
* 500 Gram Brüksel Lahanası
* 3 Adet Biber
* 4 Diş Sarmısak
* Yarım Demet Maydanoz ve Dereotu
* 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu

Kış çorbası
Soğanları kıyın. Patates ve havucu yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoları kıyın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Patates ve havuçları ekleyip kavurun. Un ve köriyi ekleyip kavurun. Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin. Tencereye alıp tekrar ısıtın. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

MALZEMELER
*
2 Soğan
* 1 Patates
* 1 Havuç
* 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
* 1 Kahve Fincanı Un
* 1 Çay Kaşığı Köri
* 5 Su Bardağı Et Suyu
* 1 Çay Kaşığı Limon Suyu
* 3-4 Dal Maydanoz Tuz, Karabiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tanrıyar'la 'İşte bu...Muhtar ikizleriyle gece turunda
En etkili korunma şekli...Çağla hayata döndü
Saçkıran iki cinste de olurGünde 2 litre su tüketin
Büyük indirim başladıBir Adanalı klasiği daha
Karabiber gözünü...Çadır Nilüfer'le perde açıyor
Türkiye'de kazandı...'Kıvanç'a yakışmadı'
Yaşlanmaya 'dur' deyin!Yaza istenmeyen tüylerden...
Soğuk havalara medikal çözüm!Aşk mesajları
Saçlarınız artık daha canlı...
GÜNCEL
Ordu'da Ordu'da men dakka dukka
Dün yaptığımız görüşmede Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'u...
Emeklilik koşulları polisleri...
Sınav stresi eritti
% 100 kepazelık
Şirvan için söz bakanlıkta
Polis kocasını 4'üncü kattan...
Lösemili Bilal 'kan' istiyor
SPOR
Kartal'ın Kartal'ın boşu yok
Siyah-Beyazlılar Delgado, Bobo, Tello gibi oyuncularından yoksun...
Servet pazarlığı
Deivid'e karşı Krasic atağı!
Leonardo bombası
Beğenmeyen gider!
Gökhan: Bizler robot değiliz
Arap saçın döndü
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 7°C 0°C 
ANKARA Sisli 2°C -5°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 10°C 1°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 17°C 6°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 14°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 26.470,080 D:% 0,99
DOLAR S: 1,551 D:% -0,06
EURO S: 2,098 D:% -1,55
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi