Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 09 Ocak 2009  

Günün mönüsü



Pekmezli tavuk
Tavukları haşlayın. Soğanı küp küp kesin ve tavada ısıttığınız zeytinyağıyla pembeleştirin. Haşladığınız tavuk butlarını tavaya alın ve soğanlarla beraber tavuk haşlama suyundan 3/4 bardak tavuk suyu ekleyip pişirmeye başlayın. Sarımsakları dövün ve tavuklara ekleyin. Anason çekirdeklerini ekleyin. Naneleri kıyıp katın. Suyunu çekene dek pişirin. Suyunu çekmeye yakın, ocağın altını kısın ve her tavuk butuna bir çorba kaşığı harnup pekmezi gezdirin. Suyunu iyice çeksin ve kızarmaya başlasın. Suyunu tamamen çekip iyice nar rengi kızarana kadar yüksek ısılı ateşte çevirerek pişirme işlemini tamamlayın.

Malzemeler
* 4 adet tavuk but
* 1 adet kuru soğan
* 2-3 anason çiçeği
* Keçiboynuzu pekmezi (harnup)
* 1 tutam taze nane yaprağı
* 3 diş sarımsak
* Garnitür için
* 1 kutu bambu konservesi
* 1 tutam kırmızı pul biber
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* * *
Kabaklı pilav
Pirinci çok sıcak tuzlu suda bir saatten az olmayacak kadar dinlendirin. Soğanı, kıyılmış sarımsağı zeytinyağı ve tereyağ ile tencereye alıp soteleyin. Rendelenmiş domatesi ekleyip sos koyulaşmaya başladığında Küp küp kesilmiş soyulmuş kabakları ekleyin. Kabaklar suyunu salınca pirinci yıkayıp süzün ve bu sosa ekleyin. Hafifçe karıştırıp küçük ocağın en kısık ölçüsünde 25-30 dakika pişirin. Altını kapatır kapatmaz ince kyılmış dereotunu atıp karıştırın kapağını kapatıp demlendirin.

Malzemeler
* 1 su bardağı pirinç
* 1 adet kabak
* 2 adet rendelenmiş domates
* 4-5 sap dereotu
* 1 küçük soğan küp küp kesilmiş
* 1 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı tereyağ
* Zeytinyağı
* Tuz

* * *
Gemici çorbası
Sebzeleri kabaca doğrayıp bir su bardağı suda haşlayın. Sebzeler yumuşamaya başlayınca, bir bardak süt ekleyin. Bir avuç kadar haşlanmış makarnayı ekleyip iyice koyulaştırın. Sebzeler pişince, tuzunu atıp blenderde çekip kıvamlı bir karışım haline getirin. İçine haşlanmış kuru fasulye ve bir avuç daha haşlanmış makarna atıp üzerine kuru nane ya da kuru reyhan serpip servis edin.

Malzemeler
* 2 sap pırasa
* 1 adet havuç
* 1 baş kereviz
* 3 diş sarımsak
* Yarım su bardağı haşlanmış fasulye
* 2 avuç haşlanmış makarna
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı su ya da et suyu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Aşkı 10 bin dolar bile etmedi! Ağlatan gala!
Seray'ın Koç'unu Ece...Yenisiyle eskisi pişti oldu!
Dünya çocuklarının gözdesi olduTaşların tılsımı
Penis boyuna takılmayınBöbrek taşı sıcak sever!
Demirsizlik de saç döker Ayağınıza sağlık
İnanılmaz fırsatlarEtiketler yarışıyor
Büyük indirime devam!Sıradışı tasarım
Saçlara güç geldi!Organik şıklığı
Bebeğiniz için özelDamak tadı düşkünlerine
Aşk mesajları
GÜNCEL
Bütün Bütün köy Hasan için yollarda
Bitlis'te şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta yaşayan anemi...
Kocasını öldürüp intihar etti
Kar yine geliyor
Pompalı vahşet: 3 ölü
'Sarmaşık'ta mafya bağlantısı
Okula bile gidemiyor
Şaşkın soyguncular...
SPOR
Cimbom Cimbom son nefeste
Maça sakatlar dışında as kadroyla çıkan Sarı-Kırmızılılar, Sehmuz'un...
Servet korkuttu
Fatih Tekke savaşı
2 bomba daha batlıyor...
'Okçu'dan 2 kupa sözü
Yusuf bombası
Bu ne hal Gökhan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Hafif Yağmurlu 6°C 2°C 
ANKARA Sisli 3°C -4°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 12°C 3°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 16°C 4°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 14°C 3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 26.210,370 D:% -6,03
DOLAR S: 1,554 D:% 1,21
EURO S: 2,132 D:% 2,01
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi