Pekmezli tavuk Tavukları haşlayın. Soğanı küp küp kesin ve tavada ısıttığınız zeytinyağıyla pembeleştirin. Haşladığınız tavuk butlarını tavaya alın ve soğanlarla beraber tavuk haşlama suyundan 3/4 bardak tavuk suyu ekleyip pişirmeye başlayın. Sarımsakları dövün ve tavuklara ekleyin. Anason çekirdeklerini ekleyin. Naneleri kıyıp katın. Suyunu çekene dek pişirin. Suyunu çekmeye yakın, ocağın altını kısın ve her tavuk butuna bir çorba kaşığı harnup pekmezi gezdirin. Suyunu iyice çeksin ve kızarmaya başlasın. Suyunu tamamen çekip iyice nar rengi kızarana kadar yüksek ısılı ateşte çevirerek pişirme işlemini tamamlayın.
Malzemeler * 4 adet tavuk but * 1 adet kuru soğan * 2-3 anason çiçeği * Keçiboynuzu pekmezi (harnup) * 1 tutam taze nane yaprağı * 3 diş sarımsak * Garnitür için * 1 kutu bambu konservesi * 1 tutam kırmızı pul biber * 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* * * Kabaklı pilav Pirinci çok sıcak tuzlu suda bir saatten az olmayacak kadar dinlendirin. Soğanı, kıyılmış sarımsağı zeytinyağı ve tereyağ ile tencereye alıp soteleyin. Rendelenmiş domatesi ekleyip sos koyulaşmaya başladığında Küp küp kesilmiş soyulmuş kabakları ekleyin. Kabaklar suyunu salınca pirinci yıkayıp süzün ve bu sosa ekleyin. Hafifçe karıştırıp küçük ocağın en kısık ölçüsünde 25-30 dakika pişirin. Altını kapatır kapatmaz ince kyılmış dereotunu atıp karıştırın kapağını kapatıp demlendirin.
Malzemeler *1 su bardağı pirinç * 1 adet kabak * 2 adet rendelenmiş domates * 4-5 sap dereotu * 1 küçük soğan küp küp kesilmiş * 1 diş sarımsak * 1 tatlı kaşığı tereyağ * Zeytinyağı * Tuz
* * * Gemici çorbası Sebzeleri kabaca doğrayıp bir su bardağı suda haşlayın. Sebzeler yumuşamaya başlayınca, bir bardak süt ekleyin. Bir avuç kadar haşlanmış makarnayı ekleyip iyice koyulaştırın. Sebzeler pişince, tuzunu atıp blenderde çekip kıvamlı bir karışım haline getirin. İçine haşlanmış kuru fasulye ve bir avuç daha haşlanmış makarna atıp üzerine kuru nane ya da kuru reyhan serpip servis edin.
Malzemeler *2 sap pırasa * 1 adet havuç * 1 baş kereviz * 3 diş sarımsak * Yarım su bardağı haşlanmış fasulye * 2 avuç haşlanmış makarna * 1 su bardağı süt * 1 su bardağı su ya da et suyu