Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 08 Ocak 2009  

Günün mönüsü



Karışık baklagil
Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Soğanı ince ince kıyın, sarımsağı ezin. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Baharatları ve salçayı ekleyip kavurun. Limon suyu, domates, 1 su bardağı su ve tuz ilave edin. Kaynayınca fasulye ve barbunyayı ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Fasulye yumuşayıp suyunu çekince ateşten alın. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
* 1 Çay Fincanı Kurufasulye
* 1 Çay Fincanı Barbunya
* 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
* 1 Soğan
* 2 Diş Sarmısak
* 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
* 2-3 Domates
* 1 Limon Suyu
* 1 Su Bardağı Su
* Bir Tutam Kırmızıbiber
* 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
* 1 Çay Kaşığı Karabiber
* 4-5 Dal Maydanoz
* Tuz

* * *
Vişneli helva
Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın. (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz). Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun. Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin. Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin. Vişnelerle beraber tekrar kavurun. (10 dakika kadar) Şekeri ilave edin. Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin. Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika bu şekilde pişirin.

Malzemeler
* 250 gr tereyağı
* 3 su bardağı un
* 3 su bardağı şeker
* Yarım kg vişne
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı su

* * *
Fiyonk

Peyniri çırparak tost ekmekğine önlü arkalı sürün. Önce jambon, sonra kaşar ve tekrar jambon koyun. Tost ekmeğini üzerine kapatın, üzerine turşu ve mantarıı koyun. Tekrar tost ekmeği koyup maydanozla süsleyin. Tabakta mevsim meyveleri ile servise sunun.

Malzemeler
* 200 gr beyaz peynir (yumuşak)
* 1 dilim kaşar peyniri
* 2 dilim dana jambon
* 1 veya iki salatalık turşusu
* Bir kaç tane mantar
* 3 dilim tost ekmegi




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Yılan hikayesi 'Erdal Acar beni tehdit etti'
Gece yarısı baskını Tuğçe Kazaz damping yaptı!
Sperm sıcak sevmez Dökülmenin nedenleri
İlk belirtiler şiddetli ağrıSaç dökülmesi sorun değil
Kışkırtıcı modellerBu çekici gözlerin bir...
Geceler renkleniyorİç dünyanıza özel
Ojeniz ilgi odağı olsun!Aşk mesajları
GÜNCEL
Annem iyileşsin yeter 'Annem iyileşsin yeter'
Babaları evi terk edince anneleri ile baş başa kalan 9 kardeş,...
Aile boyu rezalet
Yaşlı çifte evde gaspçı dehşeti
Ecem'e çığ gibi destek
Ağaca çarptı; 2 kişi öldü
Kuzuların annesi bir köpek
Apo'nun yeğenine 28 yıl
SPOR
2009 2009 model Fener
Perdeyi Selçuk Şahin'in klasikleşmiş kafa golüyle açan Fenerbahçe,...
Seve seve gelirim
3 adayından biri
Devir ekonomi devri
İşte Zapo gerçeği
Herkes hazmedecek
Fatih tekke ile süper ikili...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 8°C 3°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 2°C -6°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 11°C 2°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 15°C 8°C 
ADANA Çok Bulutlu 15°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 27.892,650 D:% -2,84
DOLAR S: 1,532 D:% 1,02
EURO S: 2,090 D:% 2,96
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi