Karışık baklagil Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Soğanı ince ince kıyın, sarımsağı ezin. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Baharatları ve salçayı ekleyip kavurun. Limon suyu, domates, 1 su bardağı su ve tuz ilave edin. Kaynayınca fasulye ve barbunyayı ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Fasulye yumuşayıp suyunu çekince ateşten alın. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler *1 Çay Fincanı Kurufasulye * 1 Çay Fincanı Barbunya * 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ * 1 Soğan * 2 Diş Sarmısak * 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası * 2-3 Domates * 1 Limon Suyu * 1 Su Bardağı Su * Bir Tutam Kırmızıbiber * 1 Tatlı Kaşığı Kimyon * 1 Çay Kaşığı Karabiber * 4-5 Dal Maydanoz * Tuz
* * * Vişneli helva Vişnelerin saplarını çıkarıp yıkayın, çekirdeklerini ayıklayın. (Ya da dondurulmuş vişne kullanabilirsiniz). Diğer tarafta derin ve geniş bir tencereye tereyağını koyun. Yağ eriyince 3 bardak elenmiş unu ekleyin. Uzunca bir süre unun kokusu gelip rengi koyulaşmaya başlayınca vişneleri ekleyin. Vişnelerle beraber tekrar kavurun. (10 dakika kadar) Şekeri ilave edin. Birkaç kez şekerle karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin. Ateşi iyice kısıp tencerenin kapağını kapatın. 10-15 dakika bu şekilde pişirin.
Malzemeler *250 gr tereyağı * 3 su bardağı un * 3 su bardağı şeker * Yarım kg vişne * 1 su bardağı süt * 1 su bardağı su * * * Fiyonk Peyniri çırparak tost ekmekğine önlü arkalı sürün. Önce jambon, sonra kaşar ve tekrar jambon koyun. Tost ekmeğini üzerine kapatın, üzerine turşu ve mantarıı koyun. Tekrar tost ekmeği koyup maydanozla süsleyin. Tabakta mevsim meyveleri ile servise sunun.
Malzemeler *200 gr beyaz peynir (yumuşak) * 1 dilim kaşar peyniri * 2 dilim dana jambon * 1 veya iki salatalık turşusu * Bir kaç tane mantar * 3 dilim tost ekmegi