Baharatlı Gulaş 1) Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. 2) Tavada tereyağını eritin. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun. Kırmızı pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın. 3) Eti tavaya ilave edip karıştırın. Defne yaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin. Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin. Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun. 4) Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 1.5-2 saat pişirin. Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu çektikçe kaynar et suyu ilave edebilirsiniz. Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini içinden çıkarın.
Malzemeler *800 gr Dana Kuşbaşı * 4 Soğan * 80 gr Tereyağı veya Margarin * 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber * 1 Çorba Kaşığı Sirke * 4-5 Diş Sarmısak * 2 Defne Yaprağı * 4 Olgun Domates * 1 Su Bardağı Et Suyu * 1 Tutam Mercanköşk * 1 Tutam Kimyon * Tuz
* * * Peynirli dev çöreği Mayayı bir bardak suda çözüp karıştırma kabına boşaltıp üzerine şeker ve yağ ekleyip karıştırın. Bir fiske tuz ve unu ekleyin. Ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru 15 dakika dinlendirip bir merdaneyle yarım santim kadar kalınlıkta açın. Üzerine kırmızı pul biberle karıştırdığınız lor peynirini yayıp rulo halinde toparlayın. Bu peynirli hamur silindirini yuvarlak bir disk haline gelecek şekilde sarıp üzerini biraz yassılaştırıp, üzerine susam ve çörekotu ekleyin.
Malzemeler *Un * 1 bardak su * 1 paket yaş maya * 1 su bardağı lor peyniri * 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber * Yarım çay bardağı sıvı yağ * 1 çorba kaşığı sirke * 1 çay kaşığı toz şeker (tepeleme) * Susam * Çörek otu
* * * Mantar çorbası Mantarları yıkayıp tencereye alın. İçine soyulmuş zencefil ekleyin süt ile haşlamaya başlayın. Yarım saat orta ateşte haşladıktan sonra, bir bardak su ekleyip yarım saat de kısık ateşte haşlayın. Kreme ekleyip altını kapatın. Blenderda çekip servis tabaklarına alın ve kuru safranla süsleyip servis edin.
Malzemeler * 1 paket kültür mantarı * 1 paket kestane mantarı ya da istediğiniz başka tip mantar (eğer bütçeniz trüf almaya yetiyorsa küçük parmağınızın tırmağı kadar) * 1 su bardağı süt * 1 su bardağı su * Yarım paket krema * Tuz * 1 başparmak kadar taze zencefil