Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 06 Ocak 2009  

Günün mönüsü



Balık Çorbası
Balıkları, kıyılmış havuç, maydanoz ve defne yaprağı ile tuzlu suda 30 dakika haşlayın. Halka halka doğranmış soğan, pırasa, kıyılmış 4 diş sarımsak, kekik, safran, salça, ince şeritler halinde kesilmiş portakal kabuğunu yağda 15 dakika kavurun. Yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra doğranmış domates ilave ederek bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Bir diş sarımsağı ezerek, mayonezle karıştırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün ve çorbanın üzerine koyarak servis yapın.

Malzemeler
* 2 kg beyaz etli balık
* 1 kuru soğan
* 1 havuç
* 2 defne yaprağı
* 1 demet maydanoz
* 2.5 litre su
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 taze soğan
* 2 pırasa
* 5 diş sarımsak
* 2 domates
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 çay kaşığı safran
* 1 çay kaşığı kekik
* 6 dilim ekmek
* 1 yemek kaşığı mayonez
* 2 portakal kabuğu
* Tuz, karabiber

* * *
Elmalı milföy tatlısı
Soyulmuş ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi öğütülmüş tarçını ilave edin. Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin. Hamurun kendi tarafınızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir şekilde malzemeyi yerleştirin. Sonra yerleştirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin. Daha sonra örtü yardımıyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayın. Kızgın fırında pembeleşene, çatlamalar olana kadar pişirip, tarçınlı pudra şekeri üzerine serpin.

Malzemeler
* 500 gr elma
* 1 paket milföy hamuru
* 1 çay kaşığı tarçın
* 100 gr ceviz
* 50 gr tereyağı
* 100 gr pudra şekeri
* Üzeri için galeta unu

* * *
Elmalı tavuk salatası
Piliç göğsünü haşlayıp ufak parçalara ayırın. Göbek salatayı doğrayıp elmayı küçük parçalar halinde kesin. Mayonez, ketçap, tuz ve karabiberi karıştırıp sosunuzu hazırlayın. Salata tabağının içine göbek salatayı yerleştirin. Piliç ve elma parçalarını ilave ederek üzerine mısır serpin. Sosunu gezdirerek servis yapın. Pratik Salata Sosu: Eşit miktarlarda limon suyu ve zeytinyağını şişeye koyun. Ağzını kapatıp dilediğinizde salatalarda kullanmak üzere buzdolabında saklayın.

Malzemeler
* 1 piliç göğsü
* 1/2 göbek salata
* 1/2 elma
* 1 çay kaşığı mısır
Sos malzemesi:
* 1 çay bardağı mayonez
* 1 çay kaşığı ketçap
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Issız Adam değilimDoğuş'un acı günü!
Eşim Türkan Şoray'a aşıktıDeniz Akkaya isyan etti
500 bin TL'yi geri çevirdiVajinismus kader değil
Gribe aşılı çözüm yolu Kronik böbrek yetmezliği
Çikolatadan gelen güzellikİçinizi ısıtacak
Kendi trendinizi belirleyin!Hayat bu şişede!
Miniklere sıcacık kışKendinizi lavantayla rahatlatın
Evinizin yeni adresiAÇEV'e destek
Aşk mesajları
GÜNCEL
Doktorlar Doktorlar yargılanacak
Serhan Şeşen'in ölümüyle ilgili olarak yürütülen soruşturmada iki...
Kapı zilini çalanı vurdu
Güneydoğulu kadın 'sezaryen'i...
Katiller kameraya takıldı
Sıcaklıklar artıyor
Özel güvenlikçi soygunu
Sen misin müdüre 'Bayım'...
SPOR
Lincoln'ü Lincoln'ü satmayız
Sarı-Kırmızılı takımın futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel,...
Fatih&Caner operasyonu
Sizden vazgeçmedim
Zafer Yelen Kartal gibi!
Nobre'yle devam
Yusuf için yeni görüşme bugün
Oynayacak adam lazım
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 8°C 4°C 
ANKARA Yağmurlu 4°C 2°C 
İZMİR Kuvvetli Sağanak Yağışlı 12°C 10°C 
ANTALYA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 16°C 8°C 
ADANA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 12°C 8°C 
EKONOMİ
IMKB E: 28.512,060 D:% 1,87
DOLAR S: 1,515 D:% -0,92
EURO S: 2,028 D:% -2,78
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi