Balık Çorbası Balıkları, kıyılmış havuç, maydanoz ve defne yaprağı ile tuzlu suda 30 dakika haşlayın. Halka halka doğranmış soğan, pırasa, kıyılmış 4 diş sarımsak, kekik, safran, salça, ince şeritler halinde kesilmiş portakal kabuğunu yağda 15 dakika kavurun. Yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra doğranmış domates ilave ederek bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Bir diş sarımsağı ezerek, mayonezle karıştırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün ve çorbanın üzerine koyarak servis yapın.
Malzemeler *2 kg beyaz etli balık * 1 kuru soğan * 1 havuç * 2 defne yaprağı * 1 demet maydanoz * 2.5 litre su * 4 yemek kaşığı zeytinyağı * 2 taze soğan * 2 pırasa * 5 diş sarımsak * 2 domates * 1 yemek kaşığı salça * 1 çay kaşığı safran * 1 çay kaşığı kekik * 6 dilim ekmek * 1 yemek kaşığı mayonez * 2 portakal kabuğu * Tuz, karabiber
* * * Elmalı milföy tatlısı Soyulmuş ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın. Sonra pudra şekerini, cevizi öğütülmüş tarçını ilave edin. Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin. Hamurun kendi tarafınızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir şekilde malzemeyi yerleştirin. Sonra yerleştirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin. Daha sonra örtü yardımıyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayın. Kızgın fırında pembeleşene, çatlamalar olana kadar pişirip, tarçınlı pudra şekeri üzerine serpin.
Malzemeler *500 gr elma * 1 paket milföy hamuru * 1 çay kaşığı tarçın * 100 gr ceviz * 50 gr tereyağı * 100 gr pudra şekeri * Üzeri için galeta unu
* * * Elmalı tavuk salatası Piliç göğsünü haşlayıp ufak parçalara ayırın. Göbek salatayı doğrayıp elmayı küçük parçalar halinde kesin. Mayonez, ketçap, tuz ve karabiberi karıştırıp sosunuzu hazırlayın. Salata tabağının içine göbek salatayı yerleştirin. Piliç ve elma parçalarını ilave ederek üzerine mısır serpin. Sosunu gezdirerek servis yapın. Pratik Salata Sosu: Eşit miktarlarda limon suyu ve zeytinyağını şişeye koyun. Ağzını kapatıp dilediğinizde salatalarda kullanmak üzere buzdolabında saklayın.
Malzemeler *1 piliç göğsü * 1/2 göbek salata * 1/2 elma * 1 çay kaşığı mısır Sos malzemesi: * 1 çay bardağı mayonez * 1 çay kaşığı ketçap * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı tuz