Enginarlı Piliç Kaynayan 2 bardak suya pilici, doğranmış havucu ve soğanı ekleyin. 15 dakika kaynatın. Patatesi ve enginarları ekleyin. Yemeğin suyundan yarım su bardağı kadarını bir kenara ayırın. Zeytinyağını kızdırın. Unu ekleyin. Ayırdığınız yarım su bardağı suyu ekleyin. Muskat, karabiber ve tuzu ilave edin. Yumurta sarısı ve kremayı çırpın. Sıcak unlu sosu hızlı karıştırarak, kremalı karışımı ekleyin. Tavayı ateşin üzerinden alın. Pilici fırın tepsisine dizin. Sebzeleri üzerine koyun. Kremalı karışımı sebzelerin üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Servis yapın. MALZEMELER * Bir küçük piliç * İnce bir adet havuç * 1 adet küçük boy soğan * 3 adet konserve enginar * 1 adet patates * 2 su bardağı su * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı un * 1 çay kaşığı muskat * Tuz, karabiber * 1 küçük kutu krema * 1 adet yumurtanın şansı * 6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri * İnce kıyılmış maydanoz Börülce Piyazı Börülceleri haşlayın. Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun. Börülceleri bir kaba alın. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, sirke ve tuz ilave ederek karıştırın. Servis tabağına alarak isteğe göre süsleyip servise sunun. MALZEMELER * 1 su bardağı börülce * 1 büyük baş soğan * Yarım demet maydanoz * 1 adet limon * 2 yemek kaşığı sirke * Yeteri kadar tuz, pulbiber * 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fiyonk Peyniri çırparak tost ekmeğine önlü arkalı sürün. Önce jambon, sonra kaşar ve tekrar jambon koyun. Tost ekmeğini üzerine kapatın, üzerine turşu ve mantarıı koyun. Tekrar tost ekmeği koyup maydanozla süsleyin. Tabakta mevsim meyveleri ile servise sunun.
MALZEMELER * 200 gr beyaz peynir (yumuşak) * 1 dilim kaşar peyniri * 2 dilim dana jambon * 1 veya iki salatalık turşusu * Bir kaç tane mantar * 3 dilim tost ekmeği