Mercimekli pate MALZEMELER * 1.5 su bardağı kırmızı mercimek * 2 su bardağı kaynar su * 1 soğan * 2 diş sarımsak * 1 çorba kaşığı sıvıyağ * 2 dilim ekmek * 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri * 4-5 dal maydanoz * Bir tutam nane * 1 yumurta * 4-5 ceviz * Tuz * Karabiber Mercimeği kaynar suda 30 dakika pişirin. Pişmesine yakın karıştırmaya başlayın. Mercimekler suyunu çekip iyice dağılıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Soğan ve maydanozu kıyın, sarımsakları ezin, ekmeklerin içini çıkarıp ufalayın. Soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Derin bir kaba alıp mercimek, ekmek içi, kaşar peyniri, maydanoz, nane, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış dikdörtgen bir fırın kalıbına alıp üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Ceviz ve kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.
Kızılcıklı tarhana çorbası MALZEMELER * 1 adet soğan * 1/2 çorba kaşığı margarin * 4 su bardağı soğuk su * 5 çorba kaşığı kızılcıklı tarhana * 5 diş sarımsak * Tuz Soğanı ince doğrayın. Bir tencerede yağı eritip soğanları pembeleştirinceye kadar kavurun. 4 su bardağı soğuk suda tarhanayı ezip tuzla birlikte soğanları ilave edin. Devamlı karıştırarak pişirin. Sarımsakları havanda dövün. Çorbayı ateşten indirmeden önce sarımsağı ekleyip bir iki taşım kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.
Erişte pilavı MALZEMELER * 2 su bardağı fırınlanmış erişte * Yarım çay bardağı pirinç * 3 yemek kaşığı tereyağı * Yeteri kadar tuz Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin. Suya erişteyi ilave edin. Suyunu çektirerek pişirin. Tereyağını tavada kızdırıp erişteye dökün. Yarım saat demlendirdikten sonra servise sunun.