Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 03 Ocak 2009  

Günün mönüsü



Düğün çorbası
Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın. 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.

Malzemeler
* 100 gr. kuzu gerdan
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* 1/2 çay bardağı limon suyu
* 1 adet yumurta
* 4 su bardağı et suyu
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* Kırmızıbiber
* Tuz

* * *
Mantı (5 kişilik)
Kaynar suya mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Yoğurt sosunu küçük bir tencereye koyun. Mantıları önceden ısıtılmış çukur tabaklara aktarın. Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın ve servis yapın...

Malzemeler
* 400 gr. mantı hamuru (250 gr. kıymadan hazırlanmış iç ile doldurulmuş)
* 750 gr. yoğurt sosu
* 2 çorba kaşığı
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber

* * *
Elmalı kurabiye
Elmaları rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun. Diğer tarafta unu eleyip ortasını açın. Yağ, limon suyu, yoğurt ve kabartma tozu koyarak hamur yapın. 4 eşit parçaya bölün. Üçgenlerin ortasına elmalı iç koyup uçlarını ortadan birleştirerek bohça yapın. Sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri eleyip servise sunun.

Malzemeler
* 4 adet orta boy elma
* 3 yemek kaşıgı toz şeker
* 3 su bardağı un
* 250 gr. margarin
* 1/2 limon suyu
* paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1/2 su bardağı ceviz içi
* 1/2 su bardağı pudra şekeri




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ebru'nun aşkı Günel'in çıktı Yeni yılda 'Emir'siz!
Hadise rekora gidiyorÇağla psikolojik destek alıyor!
Ruh hali aşkınızı...Vücudun dengesidir
Grip ağrılarla birlikte gelirHareketli kızlara uygun
Yıllara 'dur' diyebilirsinizBeyaz bir kış masalı
Kırmızılı şıklıkRenkli notlar
Çantalar artık çok havalıSaçlarınız her vakit...
Aşk mesajları
GÜNCEL
Babasının Babasının haberi yok!
Bir felaketin ardından yine bir dram çıktı! Doğalgaz kurbanı Erol...
İntihar mı cinayet mi
Talih kuşu işçiye kondu
İtirafçıya 25 yıl inkarcıya...
Eski damada 7 kurşun
Hafta sonu kar geliyor
-20 derecede kurtarma...
SPOR
İşte İşte dev liste Maniche&Morientes
A. Madrid'den Maniche ile Valencia'dan Morientes'i isteyen...
Takviye olursa başarı gelir
Muhteşem düğün
Neill için Servet
Cisse gönderiliyor Geremi...
Hedefte Antep var!
Trabzon Caner'in peşinde
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 7°C 4°C 
ANKARA Karla Karışık Yağmurlu 3°C -5°C 
İZMİR Kuvvetli Sağanak Yağışlı 12°C 10°C 
ANTALYA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 14°C 10°C 
ADANA Sağanak Yağışlı 11°C 3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 27.005,630 D:% 0,53
DOLAR S: 1,535 D:% 0,00
EURO S: 2,141 D:% -0,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi