Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 02 Ocak 2009  

Günün mönüsü



Limonlu cheesecake
Bisküvileri ufalayın. Tereyağını eritip şekeri ilave edin. Şeker eriyince bisküvilere ekleyip karıştırın. Hamur malzemesini 15 cm çapında bir çemberin içine yayın ve buzdolabında bekletin. Yaprak jelatinleri ıslatın. 1 kutu krem peynir ve tozşekeri çırpın. 2 yumurta sarısı ilave ederek çırpın. Krem şantiyi ekleyip karıştırın. Jelatinleri sudan çıkarın kısık ateşte eritin. Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edin. Yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Peynir karışımına önce jelatin limon karışımını sonra çırpılmış yumurta beyazlarını ekleyin. Çemberin üzerine döküp 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Çemberi çıkarıp limon kabuğu rendesi ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
* Kepekli bisküvi
* 1 kahve fincanı tereyağı
* 1 çorba kaşığı tozşeker Krema Malzemesi:
* 3 yaprak jelatin
* 1 kutu krem peynir
* 1 kahve fincanı tozşeker
* 1 su bardağı krem şanti
* 1 limon kabuğu rendesi
* 1 limon suyu
* 2 yumurta

* * *
Kıymalı tarhana çorbası

Bir kapta bir bardak su ile tarhanayı eritin. Ayrı bir tencereye yağı koyun. Kıyma ilave edip ufalanıncaya kadar kavurun. Üzerine salçayı koyup kavurmaya devam edin. 4 bardak et suyu veya suyu koyup tuzunu ekleyin. Erittiğiniz sulu tarhanayı karıştıra karıştıra yavaşça ilave edin. Top top olmaması için kaynayana kadar karıştırın. 5 dakika kaynadıktan sonra servise sunun. Arzunuza göre servise sunarken kızarmış ekmek ve nane ekleyin.

Malzemeler
* 1 çay bardağı hazır tarhana
* 1 yumurta büyüklüğünde kıyma
* 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
* 1 yemek kaşığı salça
* 4 su bardağı su veya et suyu
* Yeteri kadar tuz
* Arzuya göre nane

* * *
Fener çöp şiş
Fener balığını temizledikten ve bol suyla yıkadıktan sonra kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Geniş bir kapta, 2 çorba kaşığı soya sosunu, 1 su bardağı zeytinyağını, 1 diş sarımsağı, 1 tutam karabiberi ve tuzu karıştırın. Kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz balığı hazırladığınız bu sosta yaklaşık 2 saat bekletin. Sonra çöp şişe dizin. Orta ısılı kömür veya fırın ızgarasında çevirerek, pişirin. Sıcak servis yapın.

Malzemeler
* 100 gram fener balığı
* 2 çorba kaşığı soya sosu
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 diş sarımsak
* 1 tutam karabiber
* Tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
İşte Takvim farkıyla 2008Bir yanaktan bir dudaktan
Hadise yarattıAşırı istek hastalık değil
Gribe savaş açabilirsinizBöbrek hastalıkları...
Aşk mesajları
GÜNCEL
Yeni Yeni yıl faciası: 7 genç gaz kurbanı
2009'un ilk dakikaları büyük bir acıyı da beraberinde getirdi....
Taksim'de taciz mesaisi
Fukaralık şovu
Satırlı silahlı maganda
Otoparkta çatışma
Yardım ederken öldü
Mehmetçik yaralı aileyi...
SPOR
Alex Alex adım adım Beşiktaş'a!
F.Bahçe'yle sözleşmesini yenilemeyen Alex, Bobo'yla ortak restaurant...
Kıran kırana pazarlık
Yeniden Neill
Fener gibisi yoktu
UEFA kupası hayal değil
Seric bilmecesi!
Şu anki oyuna sözleşme zor!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 8°C 1°C 
ANKARA Çok Bulutlu 0°C -7°C 
İZMİR Yağmurlu 12°C 3°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 13°C 5°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 11°C -2°C 
EKONOMİ
IMKB E: 27.005,630 D:% 0,53
DOLAR S: 1,535 D:% 0,00
EURO S: 2,141 D:% -0,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi