Limonlu cheesecake Bisküvileri ufalayın. Tereyağını eritip şekeri ilave edin. Şeker eriyince bisküvilere ekleyip karıştırın. Hamur malzemesini 15 cm çapında bir çemberin içine yayın ve buzdolabında bekletin. Yaprak jelatinleri ıslatın. 1 kutu krem peynir ve tozşekeri çırpın. 2 yumurta sarısı ilave ederek çırpın. Krem şantiyi ekleyip karıştırın. Jelatinleri sudan çıkarın kısık ateşte eritin. Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ilave edin. Yumurta beyazlarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Peynir karışımına önce jelatin limon karışımını sonra çırpılmış yumurta beyazlarını ekleyin. Çemberin üzerine döküp 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Çemberi çıkarıp limon kabuğu rendesi ve limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın. Malzemeler *Kepekli bisküvi * 1 kahve fincanı tereyağı * 1 çorba kaşığı tozşeker Krema Malzemesi: * 3 yaprak jelatin * 1 kutu krem peynir * 1 kahve fincanı tozşeker * 1 su bardağı krem şanti * 1 limon kabuğu rendesi * 1 limon suyu * 2 yumurta
* * * Kıymalı tarhana çorbası Bir kapta bir bardak su ile tarhanayı eritin. Ayrı bir tencereye yağı koyun. Kıyma ilave edip ufalanıncaya kadar kavurun. Üzerine salçayı koyup kavurmaya devam edin. 4 bardak et suyu veya suyu koyup tuzunu ekleyin. Erittiğiniz sulu tarhanayı karıştıra karıştıra yavaşça ilave edin. Top top olmaması için kaynayana kadar karıştırın. 5 dakika kaynadıktan sonra servise sunun. Arzunuza göre servise sunarken kızarmış ekmek ve nane ekleyin.
Malzemeler *1 çay bardağı hazır tarhana * 1 yumurta büyüklüğünde kıyma * 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı * 1 yemek kaşığı salça * 4 su bardağı su veya et suyu * Yeteri kadar tuz * Arzuya göre nane
* * * Fener çöp şiş Fener balığını temizledikten ve bol suyla yıkadıktan sonra kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Geniş bir kapta, 2 çorba kaşığı soya sosunu, 1 su bardağı zeytinyağını, 1 diş sarımsağı, 1 tutam karabiberi ve tuzu karıştırın. Kuşbaşı iriliğinde kestiğiniz balığı hazırladığınız bu sosta yaklaşık 2 saat bekletin. Sonra çöp şişe dizin. Orta ısılı kömür veya fırın ızgarasında çevirerek, pişirin. Sıcak servis yapın.