Elbistan tava Kuzu etini haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağ alıp, eritin. Sırasıyla arpacık soğanı ve domatesi sote edin. Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin. 1 diş dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin. 1 adet patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin. Sıvı yağı kızdırın. Patlıcanları içine atın. Biberi doğrayın. Biberleri de aynı tavada birkaç dakika çevirin. Etleri bir güvece yayın. Üzerine patlıcanları dizin. Yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edin. Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin. 180 dereceli fırına verin. Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp, servis yapın.
Malzemeler *250 gram kuşbaşı kuzu eti * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı * 1 adet domates * 1 diş sarımsak * Tuz * 1 adet patlıcan * Kızartmak için: sıvı yağ * 1 çorba kaşığı yoğurt * 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri * 1 adet sivribiber
* * * İrmik çorbası Tavuk suyunu tencereye alıp, kaynatın. İrmiği ıslatın. Süzüp, tuzla beraber kaynayan suya ilave edin. 2 adet yumurta sarısını yarım limonla çırpın. Pişirdiğiniz çorbadan 3 çorba kasığı alıp, yumurta ve limon suyu karışımına ekleyin. Tekrar çorbaya katın. 5 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. 2 çorba kasığı margarini tavada eritin. Yarım çorba kasığı salçayı yağda ezip, çorbanın üzerinde gezdirin.
Malzemeler *6 su bardağı tavuk suyu * 1 çay bardağı irmik * 2 adet yumurta sarısı * 2 çorba kasığı margarin * Yarım limon, tuz
* * * Dut hoşafı Dutu ayıklayın, soğuk suda yarım saat bekletip tekrar ayıklayın. Kayısıyı sıcak suda 10-15 dakika bekletin yıkayın. 8 bardak suyu ocağa koyun. Yarım su bardağı şeker ilave edin. Su kaynayınca kayısıları ilave edip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra dutları içine ilave edin. İkisi de pişince kalan şekeri katıp eriyince ocaktan indirin. Soğutarak servise sunun.
Malzemeler * 2 su bardağı kuru beyaz dut * 1 su bardağı kuru ekşi kayısı * 8 su bardağı su * 1,5-2 su bardağı şeker