Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 30 Aralık 2008  

Günün mönüsü



Elbistan tava
Kuzu etini haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağ alıp, eritin. Sırasıyla arpacık soğanı ve domatesi sote edin. Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin. 1 diş dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin. 1 adet patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin. Sıvı yağı kızdırın. Patlıcanları içine atın. Biberi doğrayın. Biberleri de aynı tavada birkaç dakika çevirin. Etleri bir güvece yayın. Üzerine patlıcanları dizin. Yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edin. Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin. 180 dereceli fırına verin. Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp, servis yapın.

Malzemeler
* 250 gram kuşbaşı kuzu eti
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı
* 1 adet domates
* 1 diş sarımsak
* Tuz
* 1 adet patlıcan
* Kızartmak için: sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı yoğurt
* 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 adet sivribiber

* * *
İrmik çorbası
Tavuk suyunu tencereye alıp, kaynatın. İrmiği ıslatın. Süzüp, tuzla beraber kaynayan suya ilave edin. 2 adet yumurta sarısını yarım limonla çırpın. Pişirdiğiniz çorbadan 3 çorba kasığı alıp, yumurta ve limon suyu karışımına ekleyin. Tekrar çorbaya katın. 5 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. 2 çorba kasığı margarini tavada eritin. Yarım çorba kasığı salçayı yağda ezip, çorbanın üzerinde gezdirin.

Malzemeler
* 6 su bardağı tavuk suyu
* 1 çay bardağı irmik
* 2 adet yumurta sarısı
* 2 çorba kasığı margarin
* Yarım limon, tuz

* * *
Dut hoşafı
Dutu ayıklayın, soğuk suda yarım saat bekletip tekrar ayıklayın. Kayısıyı sıcak suda 10-15 dakika bekletin yıkayın. 8 bardak suyu ocağa koyun. Yarım su bardağı şeker ilave edin. Su kaynayınca kayısıları ilave edip biraz yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra dutları içine ilave edin. İkisi de pişince kalan şekeri katıp eriyince ocaktan indirin. Soğutarak servise sunun.

Malzemeler
* 2 su bardağı kuru beyaz dut
* 1 su bardağı kuru ekşi kayısı
* 8 su bardağı su
* 1,5-2 su bardağı şeker




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tükürdüğünü yaladı!Yabancı Damat evine döndü
Heidi'yi Türk genci kaptı Diva'ya kötü haber
Meme içindeki kitle...Bebekler için ipuçları
Deride kaşıntı ve dökülme Kendinizi ihmal etmeyi bırakın!
Eğlence dolu bir merhabaŞıklığınızla büyüleyin!
2009 tatlı geçsinVitrayın etkileri
Benzersiz ürünler tek bir...Bu ayıcık hediyeniz
Ayrıcalıklı bir armağanAşk mesajları
GÜNCEL
Tecavüz Tecavüz dehşeti
Babası cezaevine girince, annesinin akrabalarına terk ettiği kız...
Eskişehir beyninden vuruldu
Sibirya soğukları geldi
Babamın niyeti kötüydü
Taksim'deki kutlamalar iptal
İş adamlarına "vali" tuzağı
Boğaz büyük tehlike atlattı
SPOR
Çizme'den Çizme'den müjde var
Inter Teknik Direktörü Jose Mourinho, Çizme basınına yaptığı...
Yıldız'da son tango
Yattara'nın fiyatı 10 milyon €
Alex zirvesi!
Şerefsiz kavgası
Gizli bir güç bizi Kadıköy'e...
Tandoğan bombaladı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Karla Karışık Yağmurlu 4°C 1°C 
ANKARA Çok Bulutlu -2°C -6°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 8°C 2°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 12°C 2°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 12°C 3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 26.423,640 D:% -0,28
DOLAR S: 1,512 D:% 0,63
EURO S: 2,157 D:% 2,18
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi