Bulgur salatası Bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Maydanozu ayıklayıp kıyın. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Turşu ve sivri biberi ince ince doğrayın. Domatesleri küp şeklinde, kırmızı soğanı ince halkalar halinde doğrayın. Hepsini derin bir kaba alıp bulguru ve kavrulmuş soğanı ekleyin. Tuz, pulbiber, limon suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip harmanlayın. Marul yapraklarını yıkayıp servis tabağına yerleştirin.
Malzemeler *2 su bardağı ince bulgur * 2 soğan * 5-6 dal taze soğan * 2 domates * 2-3 sivribiber * 1 kırmızı soğan * 10 kornişon turşu * 1 demet maydanoz * 1 çorba kaşığı limon suyu * 2 çorba kaşığı sıvıyağ * 4-5 marul yaprağı * Tuz, pulbiber
* * * Fırında peynirli ekmek 6 dilim ekmeği ortadan ikiye kesin. Üzerlerine 1 çorba kaşığı margarini sürün. 1 su bardağı beyaz peyniri, 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Kırmızıbiber ekleyin. Hazırladığınız karışımı ekmeklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika kızartıp, servis yapın.
Malzemeler *6 dilim ekmek * 1 çorba kaşığı margarin * 1 su bardağı beyaz peynir * 1 su bardağı kıyılmış maydanoz * 1 adet yumurta * Kırmızıbiber
* * * İrmikli rende çorbası 2 bardak rendelenmiş kaşar peynirini irmikle karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı zencefil, kırmızı tozbiber ilave edip yoğururak bir hamur yapın, 10 dakika bekletin. Hamuru rendeden geçirin. 4 su bardağı tavuk suyunu tencereye alın. Sıvıyağı koyup kaynatın. Hamuru kaynayan etsuyuna yavaş yavaş karıştırıp, dökün, iyice pişirin.
Malzemeler *2 su bardağı rendelenmiş kasar peyniri * 1 su bardağı irmik * 1 adet yumurta * 1 çay kasığı zencefil * 1 çay kasığı kırmızı tozbiber * 1 çay kasığı karabiber * 4 su bardağı tavuksuyu * Yarım çay bardağı sıvıyağ