Balık Kroket MALZEMELER * 2 adet pa- tates * 2 çorba kaşı- ğı tereyağı * 1 su bardağı süt * 2 adet taze soğa- nın yeşil kısmı * 1 kg haşlanmış kefal * 1 tutam kakule * 1 tutam kişniş * 1 tutam karanfil tozu * 1 tutam kimyon * * 1 tutam tarçın * 1 tutam tuz * 2 adet yumurta * Yarım su bardağı su * Galeta unu * Kızartmak için: Sıvı yağ Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin. Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin. Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.
İrmikli Rende Çorbası MALZEMELER * 2 su bardağı rende- lenmiş kasar peyniri * 1 su bardağı irmik * 1 adet yumurta * 1 çay kasığı zencefil * 1 çay kasığı kırmızı tozbiber * 1 çay kasığı kara- biber, * 4 su bardağı tavuk- suyu, * Yarım çay bardağı sıvıyağ * Tuz, su 2 su bardağı rendelenmiş kasar peynirini bardağı irmikle karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı zencefil, kırmızı tozbiber ilave edip yoğururak bir hamur yapın, 10 dakika bekletin. Daha sonra bu hamuru rendeden geçirin. Ayrı bir yerde 4 su bardağı tavuk suyunu tencereye alın. Yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kaynatın. Rendelenmiş bamuru kaynayan etsuyuna yavaş yavaş karıştırıp, dökün, iyice pişirin.
Kaymaçina MALZEMELER * 1 kg süt * 7 yumurta * 2 su bardağı şeker Yumurtaların hepsini bütün olarak şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ilave edip çırpmaya bir müddet daha devam ederek pişirmek için tercihen cam bir kaba koyup orta hararetli fırına atın. 1 saat kadar (tatlının üzerinde kahverengi gözenekler meydana gelene kadar) pişirdikten sonra soğutup servis yapın.