Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 25 Aralık 2008  

Günün Mönüsü



Balık Kroket
MALZEMELER
*
2 adet pa- tates
* 2 çorba kaşı- ğı tereyağı
* 1 su bardağı süt
* 2 adet taze soğa- nın yeşil kısmı
* 1 kg haşlanmış kefal
* 1 tutam kakule
* 1 tutam kişniş
* 1 tutam karanfil tozu
* 1 tutam kimyon
*
* 1 tutam tarçın
* 1 tutam tuz
* 2 adet yumurta
* Yarım su bardağı su
* Galeta unu
* Kızartmak için: Sıvı yağ
Patatesleri bol suda yumuşayana dek haşlayın. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı sütü ilave edin. Kıvamına gelene dek çatal ile ezmeye devam edin. Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarım, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerir ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kap yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.

İrmikli Rende Çorbası
MALZEMELER
*
2 su bardağı rende- lenmiş kasar peyniri
* 1 su bardağı irmik
* 1 adet yumurta
* 1 çay kasığı zencefil
* 1 çay kasığı kırmızı tozbiber
* 1 çay kasığı kara- biber,
* 4 su bardağı tavuk- suyu,
* Yarım çay bardağı sıvıyağ
* Tuz, su
2 su bardağı rendelenmiş kasar peynirini bardağı irmikle karıştırın. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz, karabiber, 1 çay kaşığı zencefil, kırmızı tozbiber ilave edip yoğururak bir hamur yapın, 10 dakika bekletin. Daha sonra bu hamuru rendeden geçirin. Ayrı bir yerde 4 su bardağı tavuk suyunu tencereye alın. Yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kaynatın. Rendelenmiş bamuru kaynayan etsuyuna yavaş yavaş karıştırıp, dökün, iyice pişirin.

Kaymaçina
MALZEMELER
*
1 kg süt
* 7 yumurta
* 2 su bardağı şeker
Yumurtaların hepsini bütün olarak şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ilave edip çırpmaya bir müddet daha devam ederek pişirmek için tercihen cam bir kaba koyup orta hararetli fırına atın. 1 saat kadar (tatlının üzerinde kahverengi gözenekler meydana gelene kadar) pişirdikten sonra soğutup servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Silikon vadisiMinik Kuş'u Nez kaptı!
Boşandığına bin pişman1 milyar dolarlık...
Kesin sonuç için 2 testFener'in yengesi Belçika güzeli
Nükhet Duru ilk kez el eleVücut direnci düşerse dikkat
B12 eksikliğine protein...Muradına erecek!
Demet'e hapis istemi'Bülent Ersoy, sanki...
'Sevişmem büyütüldü'Aşk mesajları
GÜNCEL
Görülmemiş Görülmemiş vahşet
Zonguldak'ta kan donduran vahşet. Evinden kaçırılan minik Sümeyye,...
Kara kış geldi
Sıra cinsel açılımda
Artvin'de gurur günleri
Kalkavan'a 5 yıl hapis
Bu yaz seyahat etmeyin
Cephanelik yüklü araç çalıntı...
SPOR
Fener'e Fener'e gel Adriano
Önceki gün sürpriz bir atakla Inter'le masaya oturan Fenerbahçe, bir...
Üç aydır maaş yok
İyi çalıştırsın yeter
Yerlide takas rötarı
Gökhan imzaladı
Wenger gözünü Arda'ya dikti
Muhalefet ayakta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 4°C 1°C 
ANKARA 0°C -6°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 7°C 0°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 12°C 4°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 11°C 3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 25.982,880 D:% -0,28
DOLAR S: 1,515 D:% -0,13
EURO S: 2,121 D:% -0,09
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Gizlilik Bildirimi | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi