Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 24 Aralık 2008  

Günün mönüsü



Mantarlı tofu
MALZEMELER
*
1 paket tofu (soya peyniri)
* 6-7 adet şitake mantarı
* Serçe parmağı kadar taze kök zencefil
* 6-7 diş sarımsak
* 2 çorba kaşığı soya sosu
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı ya da tereyağı
Tofuyu paketinden çıkartıp 6 eşit parçaya bölüp fırında ızgara yapın, üzeri kızarana kadar. Tavada ince ince kıydığınız sarımsağı yağda soteleyin. Yine ince ince kıydığınız mantarı ekleyip çevirin. Zencefili rendenin tırtıklı kısmında rendeleyip tavaya atın. Mantarı da ekleyip yüksek ateşte önce suyunu saldırıp çektirin. Bu sos tofunun garnisi olacak. Bu sosu servis tabağına yayıp tofu için altlık yapın. Üzerine ızgara ettiğiniz tofuları yerleştirip servis edin. Şık ve besleyici bir başlangıç yemeğiniz hazır.

Parmesanlı salata
MALZEMELER
*
Yarım paket taze ıspanak
* 2 olgun domates
* 4 sap taze reyhan
* Parmesan
* 1 diş kırılmış ve ince kesilmiş sarımsak
* Yarım limon suyu
* Yarım portakal suyu
Tüm malzemeleri yıkayın, süzün. Ispanak ve reyhanı karıştırın. Bu karışıma halka kestiğiniz domatesleri de ekleyin. Limon ve portakal suyunu, tuzu ve sarımsağı ekleyp karıştırın. Salata kasesine alın, üzerine zeytinyağını ekleyip, parmesanı rende bıçağı ile ince ince dilimleyip salatanın üzerine koyun. Bunun da üzerine biraz kuru nane serpin.

Deniz mahsüllü makarna
MALZEMELER
*
1 paket dilimlenmiş temizlenmiş ahtapot
* 1 paket esmer kepekli makarna
* 4 diş sarımsak
* 2 sap taze mercanköşk yaprağı (kurutulmuşu da olur)
* Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 kaşık zeytinyağı
* Kıyılmış maydanoz
* 1 adet küçük soğan
* 1 çay bardağı kadar krema
Makarnayı haşlayıp süzün ve sudan geçirmeyin. Bir kapta beklesin. Zeytinyağını bir tavaya koyup ocağı orta hararete getirin. İçine kıyılmış sarımsak dişlerini atın. Sarımsaklar kokusunu yaymaya başlayınca, rendelenmiş soğanı ekleyin. Soğan renk almaya başlayınca kırmızı pulbiberi atıp bir iki tur çevirin. Ahtapotları ekleyin, Suyu toparlanırken maydanozu atın. Tencereye makarnayı da ekleyip ısıtmaya başlayın. Bu arada tavada kalan suya kremayı ekleyip sosu koyulaştırın. Karabiberi serpip karıştırın...




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Okan'a şirin sürpriz:...Reklam hesabı!
Dayakçı eşinden kaçıyorOnu hiç böyle görmediniz
Zevk almıyorsanız sorun vardır!Kapalı mekan hasta ediyor
Folik asit eksikliği...Fıstıkla kadayıfın aşkı
Yılbaşı romantizmiPırlantanın ışıltısı...
Badem yağının mucizesiAğzına fermuar çekti
Ameliyat mı estetik mi?Eski eşe şok edici suçlama
Fatih'in öptüğü kızı öpmem!Müthiş bir düet!
Zirveye ambargo koyduAşk mesajları
GÜNCEL
Son Son katil para!
Ekonomik kriz teğet geçmedi, yüreğimize saplandı. Yüce Kolej'in...
Buna yürek dayanmaz
Eşlerin eşek şakası!
Üzmez'e tutuklama talebi
Kurban olam Artvin'e
Bir şehir havaya uçacaktı
İş bulduğuna sevinirken öldü
SPOR
Yıldız&Topuz Yıldız&Topuz için dev pazarlık
Conrad Otel'deki buluşmada Sivas Başkanı Mecnun Odyakmaz'dan Mehmet...
Yılbaşı piyangosu Alex&Lugano
Cimbom rest çekti
Bona sürprizi
Bu fırtına dinmez
Demirören'den protesto!
Aklıma önce G.Saray gelir
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Kar 4°C 1°C 
ANKARA Kar 1°C -1°C 
İZMİR Hafif Yağmurlu 9°C 4°C 
ANTALYA Yağmurlu 16°C 5°C 
ADANA Karla Karışık Yağmur 13°C 7°C 
EKONOMİ
IMKB E: 26.201,690 D:% -0,35
DOLAR S: 1,517 D:% -0,07
EURO S: 2,120 D:% 0,07
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi