Mantarlı tofu MALZEMELER * 1 paket tofu (soya peyniri) * 6-7 adet şitake mantarı * Serçe parmağı kadar taze kök zencefil * 6-7 diş sarımsak * 2 çorba kaşığı soya sosu * 1 çorba kaşığı zeytinyağı ya da tereyağı Tofuyu paketinden çıkartıp 6 eşit parçaya bölüp fırında ızgara yapın, üzeri kızarana kadar. Tavada ince ince kıydığınız sarımsağı yağda soteleyin. Yine ince ince kıydığınız mantarı ekleyip çevirin. Zencefili rendenin tırtıklı kısmında rendeleyip tavaya atın. Mantarı da ekleyip yüksek ateşte önce suyunu saldırıp çektirin. Bu sos tofunun garnisi olacak. Bu sosu servis tabağına yayıp tofu için altlık yapın. Üzerine ızgara ettiğiniz tofuları yerleştirip servis edin. Şık ve besleyici bir başlangıç yemeğiniz hazır.
Parmesanlı salata MALZEMELER * Yarım paket taze ıspanak * 2 olgun domates * 4 sap taze reyhan * Parmesan * 1 diş kırılmış ve ince kesilmiş sarımsak * Yarım limon suyu * Yarım portakal suyu Tüm malzemeleri yıkayın, süzün. Ispanak ve reyhanı karıştırın. Bu karışıma halka kestiğiniz domatesleri de ekleyin. Limon ve portakal suyunu, tuzu ve sarımsağı ekleyp karıştırın. Salata kasesine alın, üzerine zeytinyağını ekleyip, parmesanı rende bıçağı ile ince ince dilimleyip salatanın üzerine koyun. Bunun da üzerine biraz kuru nane serpin.
Deniz mahsüllü makarna MALZEMELER * 1 paket dilimlenmiş temizlenmiş ahtapot * 1 paket esmer kepekli makarna * 4 diş sarımsak * 2 sap taze mercanköşk yaprağı (kurutulmuşu da olur) * Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber * 1 çay kaşığı karabiber * 2 kaşık zeytinyağı * Kıyılmış maydanoz * 1 adet küçük soğan * 1 çay bardağı kadar krema Makarnayı haşlayıp süzün ve sudan geçirmeyin. Bir kapta beklesin. Zeytinyağını bir tavaya koyup ocağı orta hararete getirin. İçine kıyılmış sarımsak dişlerini atın. Sarımsaklar kokusunu yaymaya başlayınca, rendelenmiş soğanı ekleyin. Soğan renk almaya başlayınca kırmızı pulbiberi atıp bir iki tur çevirin. Ahtapotları ekleyin, Suyu toparlanırken maydanozu atın. Tencereye makarnayı da ekleyip ısıtmaya başlayın. Bu arada tavada kalan suya kremayı ekleyip sosu koyulaştırın. Karabiberi serpip karıştırın...