Ayvalı Kek Şeker, süt ve reçeli bir kapta çırpın. Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçınyenibahar karışımı, kuşüzümü ve unu eleyin. Hamuru iyice karıştırıp margarinle yağlanmış kek kalıbına dökün. Kalan margarini hamurun üzerine parça parça keserek ilave edin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kekin üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Malzemeler *2.5 Su Bardağı Un * 1.5 Su Bardağı Tozşeker * 1 Su Bardağı Ayva Reçeli * 1 Çay Kaşığı Yenibahar ve Tarçın Karışımı * 1 Su Bardağı Süt * 100 gr Margarin * 1 Kabartma Tozu * 1 Yumurta * 1 Yemek Kaşığı Kuşüzümü * 2 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri
* * * İrmikli Köfte Soğanı rendeIeyin, sarımsakları ezin. Kıyma, irmik, Soğan, sarımsak ve yoğurdu derin bir kaba alın. Tuz ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Buzdolabında 55 dakika bekletin. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde oval şekil verin. Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri pişirin. Sıcak servis yapın.
Malzemeler * 500 gr Dana Kıyma * 1 Kahve Fincanı İrmik * 1 Soğan * 2 Diş Sarımsak * 1 Kahve Fincanı Yoğurt * Tuz, Karabiber, Kimyon * Kızartma için Sıvı Yağ
* * * Fıstık Çorba Bir kapta margarini eritin. Dolmalık fıstıkları içerisine ilave ederek kavurun. Fıstıkları yakmadan başka bir kaba alın. Aynı yağda unu kavurun. Yavaş yavaş karıştırarak içerisine et suyunu ilave edin. Üzerine tuz dökün. Fıstıkları robottan geçirerek içerisine ilave edin ve bir süre kaynatın. Bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. İçerisine çorbadan bir kepçe alıp ilave ederek ılındırın. Tencereye koyarak bir taşım kaynatın. Bir kapta tereyağını kırmızı biberle yakın. Çorbanın üzerinde gezdirin. Limon dilimi ile sıcak olarak servise sunun.
Malzemeler *50 gr. Dolmalık Fıstık * 5-6 Bardak Et Suyu * 2 Kaşık Margarin * 3 Kaşık Un * Yeteri kadar tuz Terbiyesi için : * 1 Yumurta Sarısı * Yarım Limon Üzeri için: * 1 Kaşık Tereyağı * Kırmızıbiber