Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 23 Aralık 2008  

Günün mönüsü



Ayvalı Kek
Şeker, süt ve reçeli bir kapta çırpın. Şeker eriyince yumurta, kabartma tozu, tarçınyenibahar karışımı, kuşüzümü ve unu eleyin. Hamuru iyice karıştırıp margarinle yağlanmış kek kalıbına dökün. Kalan margarini hamurun üzerine parça parça keserek ilave edin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kekin üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler
* 2.5 Su Bardağı Un
* 1.5 Su Bardağı Tozşeker
* 1 Su Bardağı Ayva Reçeli
* 1 Çay Kaşığı Yenibahar ve Tarçın Karışımı
* 1 Su Bardağı Süt
* 100 gr Margarin
* 1 Kabartma Tozu
* 1 Yumurta
* 1 Yemek Kaşığı Kuşüzümü
* 2 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri

* * *
İrmikli Köfte
Soğanı rendeIeyin, sarımsakları ezin. Kıyma, irmik, Soğan, sarımsak ve yoğurdu derin bir kaba alın. Tuz ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Buzdolabında 55 dakika bekletin. Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde oval şekil verin. Sıvıyağı tavada kızdırıp köfteleri pişirin. Sıcak servis yapın.

Malzemeler
* 500 gr Dana Kıyma
* 1 Kahve Fincanı İrmik
* 1 Soğan
* 2 Diş Sarımsak
* 1 Kahve Fincanı Yoğurt
* Tuz, Karabiber, Kimyon
* Kızartma için Sıvı Yağ

* * *
Fıstık Çorba
Bir kapta margarini eritin. Dolmalık fıstıkları içerisine ilave ederek kavurun. Fıstıkları yakmadan başka bir kaba alın. Aynı yağda unu kavurun. Yavaş yavaş karıştırarak içerisine et suyunu ilave edin. Üzerine tuz dökün. Fıstıkları robottan geçirerek içerisine ilave edin ve bir süre kaynatın. Bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. İçerisine çorbadan bir kepçe alıp ilave ederek ılındırın. Tencereye koyarak bir taşım kaynatın. Bir kapta tereyağını kırmızı biberle yakın. Çorbanın üzerinde gezdirin. Limon dilimi ile sıcak olarak servise sunun.

Malzemeler
* 50 gr. Dolmalık Fıstık
* 5-6 Bardak Et Suyu
* 2 Kaşık Margarin
* 3 Kaşık Un
* Yeteri kadar tuz
Terbiyesi için :
* 1 Yumurta Sarısı
* Yarım Limon Üzeri için:
* 1 Kaşık Tereyağı
* Kırmızıbiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Özür dilemiyoruzAzeri hayrandan pahalı hediye
An be an evlilik!Biletleri tükendi
Kaşıkla kazanıp kepçeyle...Penis eğriliğine...
İyi beslenmek gripten koruyorHer 5 erkekten biri anemi
En şık adımlarına hazır olun...Sofralarınızın lezzeti
Yeni yılın en şık beyleriUnutulmaz anlar için
Aşk mesajları
GÜNCEL
Her Her yerde kar var!
Yılbaşının simgesi kar, bu geceden itibaren etkisini gösterecek...
Bu rapor akıllara durgunluk...
Kan donduran vahşet
Bomba emniyeti sarstı
Son bir şans daha
Dangalakça cinayet
Cami yangınlarının esrarı
SPOR
MHK MHK gururla sunar!
Türk hakemliği son yılların en kötü dönemini yaşıyor... Süper Lig'in...
Fener 10'nun peşinde Diego
Sercan tamam gibi
Büyük hesaplaşma!
En kötüsü Denizli
Cimbom'a hücum
Bizi kimse durduramaz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 9°C 6°C 
ANKARA Kar 3°C 1°C 
İZMİR Çok Bulutlu 11°C 8°C 
ANTALYA Sağanak Yağışlı 15°C 8°C 
ADANA Sağanak Yağışlı 13°C 7°C 
EKONOMİ
IMKB E: 26.199,000 D:% -0,02
DOLAR S: 1,524 D:% -0,16
EURO S: 2,128 D:% 0,33
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi