Baharatlı Pilav Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarımsağı hafifçe kavurun. Baharatların tümünü tavaya ekleyin. Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin. 5 dak. kısık ateşte pişirin. Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak. kadar pişirin. Ara sıra karıştırın. Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın. Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın. Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın. Pilavı karides eşliğinde servis yapın.
Malzemeler *2 Soğan * 2 Sarmısak * 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ * Karabiber, Tuz * Kırmızı Toz Biber, Safran, Hintcevizi * 250 gr Soyulmuş doma- tes * 3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz * 200 gr Pirinç * 1.5 Su Bardağı Et Suyu * 6 Jumbo Karides * Limon Suyu
* * * Mandalina Kabuğu Reçeli Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun. Kalan şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin. Karışıma mandalina suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Hazırladığınız reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatın.
Malzemeler *1 Kg Mandalina * 1.5 Kg Toz Şeker * 2 Su Bardağı Man- dalina Suyu * 1 Limon Suyu
* * * Ispanaklı Kereviz Dolması Kerevizleri temizleyin. Ortalarını oyup, limonla ovun. 15 dakika haşlayın. Kerevizler haşlanırken ıspanakları yıkayın. Soğanı küçük doğrayın, 1 tatlı kaşığı sıvı yağda kavurun. Ispanakları da ilave edin. Pirinci ekleyin. Tencerenin kapağını kapayın. Ispanakları kendi suyu ile pişirin. Bir tutam tuz ve baharatlarını ekleyin. Ocaktan alın. Haşlanmış kerevizlerin içine ıspanağı doldurun. Servis tabağına koyun. Dilerseniz, yoğurtla da servis yapabilirsiniz.
Malzemeler *2 Adet Kereviz * Yarım Limonun Suyu * Yarım kg. Ispanak * 1 Adet Soğan * 1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ * 1 kaşık Pirinç * Karabiber, kırmızıbiber * Dilerseniz tuz