Çikolatalı Tart Fırını 150 dereceye ayarlayın. Fındıkları keserek tavada kızartın. Yumurta beyazlarını çırpın. Dondurmaya fındıkları ekleyin. Alüminyum folyo üzerine 6 adet 10 cm çapında daire çizin. Karışımı 6 parçaya bölerek çorba kaşığı yardımıyla yerleştirin. Tartların üstü parlayıncaya kadar 7 dakika fırında pişirin ve soğutun. Bademli çikolatalı sos için, 125 gr. çikolatayı dilimleyin. 110 gr. kremayı kaynatın, çikolatanın üzerine dökün karıştırın. Diğer yanda, toz şekerle kakaoyu 8 cl. suda kaynatarak sos haline getirin. Badem tuzunu ilave edip yavaşça karıştırın.
Malzemeler Fındıklı tart için: * 6 Yumurta Beyazı * 150 gr. Dondurma * 150 gr. Fındık
Bademli-çikolatalı sos için: * 125 gr. Çikolata (kaplama için) * 110 gr. Krema * 100 gr. Toz Şeker * 25 gr. Toz Kakao * 100 gr. Badem Tozu
Çikolata glase için: * 100 gr. Krema * 100 gr. Siyah Çikolata
* * * Baharatlı Gulaş Eti doğrayın. Tavada tereyağını eritin. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun. Pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın. Eti ilave edip karıştırın. Baharatları ekleyin. Sarımsakları soyup yemeğe ilave edin. Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak 1.5-2 saat pişirin. Suyunu çektikçe kaynar et suyu ilave edebilirsiniz. Gulaş piştikten sonra sarımsakları içinden çıkarın.
Malzemeler *800 gr Dana Kuşbaşı * 4 Soğan * 80 gr Tereyağı veya Margarin * 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber * 1 Çorba Kaşığı Sirke * 4-5 Diş Sarmısakl 2 Defne Yaprağı * 4 Olgun Domates * 1 Su Bardağı Et Suyu
* * * Enginar Ograten Bir tencerede zeytinyağını hafif kızdırın. Küp şeklinde doğranmış soğan ve sarımsağı yağda pembeleştirin. Unu ilave edin. Karıştırarak sıcak sütü ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirin. Hazırladığınız sosa, ince kesilmiş mantar, çiğ krema, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Karışımı tepsiye enginarların içlerine doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Malzemeler *4 adet enginar * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet orta boy soğan * 2 diş sarımsak * 1 çorba kaşığı un * 200 gr. mantar * 1,5 çay bardağı sıcak süt * 1 çay bardağı çiğ krema * Tuz, karabiber * 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri