Fırında Soğanlı Yumurta Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin. Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve müskat ekleyip ateşten alın. Yumurtaları soğutup kabuklarını soyun ve yuvarlak dilimleyin. Soğanları ince halkalar şeklinde kesin. Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin. İçine yumurta dilimleri ilave edin. Yayvan bir fırın kalıbını yağlayın. Yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kalıbına dizin. Kalan sosu üzerine dökün. Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 6 dakika kızartın. MALZEMELER * 6 Yumurta * 2 Su Bardağı Süt * 1.5 Kahve Fincanı Tereyağı * 1 Yemek Kaşığı Un * 2 Yemek Kaşığı Krema * 2 Soğan * Tuz * Karabiber * Toz Müskat
Balıklı Patates Salatası Patatesleri iyice yıkayın, kabukları ile 20 dakika haşlayin, haşlama suyunu atmayın. 2 çay bardağı haşlama suyunu, hardal, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve kıyılmış yeşilliklerle karıştırın. Ayıkladığınız patates ve turpları katın. Kızarmış balık ve fileto ile servis yapın. MALZEMELER * 4 Adet Patates * 1 Demet Kırmızı Turp * 1 Tatlı Kaşığı Hardal * 1 Adet Yumurta Sarısı * Tuz - Karabiber * 1 Yemek Kaşığı Kıyılmış Yeşillik * 2 Parça Mezgit Fileto
Ay Çöreği 3 su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve 1 adet yumurta akını derin bir kaba alın. Bir tutam yaş mayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Üzerini nemli bir bezle örtün. 1 saat dinlendirin. Ayrı bir yerde 1 su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı toz şeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı karıştırın. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile açın. Ortasına hazırladığınız içten koyun. Rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün. Üzerine kıyılmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip servis yapın. MALZEMELER * 3 Su Bardağı Un * 100 gr. Margarin * 1 Kahve Fincanı Süt * 1 Adet Yumurta Akı * Bir Miktar Yaş Maya * 1 Su Bardağı Dövül- müş Fındık, * 1/2 Su Bardağı Toz Şeker, * 1 Dilim Bayat Ekmek İçi, * 1 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm, * 1 Çay Kaşığı Tarçın, * 1 Çay Kaşığı Yenibahar