Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 18 Aralık 2008  

Günün mönüsü



Ekmek Böreği
Normal ekmek kullanıyorsanız kabuklarını çıkarın ve çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Tost ekmeği kullanıyorsanız kenarlarını kesin. Ekmeklerin yarısını ısıya dayanıklı cam bir tepsiye dizin. Üzerine biraz eritilmiş margarin gezdirip kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin. Peynirin üzerini yine ekmek dilimleriyle kapatıp biraz daha yağ gezdirin. 3 yumurtayı sütle çırpıp ekmeklerin üzerine dökün. 24 saat buzdolabında bekletin. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
* 1.5 ekmek veya 1 paket tost ekmeği (Ekmekler bayat olmalı)
* 3 yumurta
* metricconverterPro- ductID1.5 litre1.5 litre süt
* 10 dilim kaşarpeyniri
* 2 çorba kaşığı eritilmiş margarin

* * *
Ballı Sebze
Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Soğanı ortadan ikiye kesin. Küçük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun. 2 çorba kaşığı bal ve soğanı ekleyip kaynatın. Sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın. Sebzeleri sudan çıkarıp süzün. 50 gr. tereyağında kavurun. Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin. Üzerine kalan 1 çorba kaşığı balı koyup karıştırın. Ballı sebzeleri tereyağında kızartılmış bonfilenin yanında garnitür olarak servis yapın.

Malzemeler
* 4 adet şalgam
* 4 adet havuç
* 1 adet soğan
* 3 çorba kaşığı bal
* 100 gr. tere- yağı
* 1 adet defne yaprağı
* Tuz, karabiber
* 4 adet bonfile

* * *
Arap Kadayıfı
Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin. Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın. Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapı.

Malzemeler
* 5 adet yassı kadayıf
* 3 adet yumurta (çırpılmış)
* 1 bardak un
* 1 su bardağı süt
* 250 gr çiçek yağı
* 450 gr şeker
* 600 gr su
* Yarım limon
* 50 gr çekilmiş yeşil fıstık




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
TRT'de Hadise çıkacakAşk-ı Yakar
Binbir surat İboÜnlülerden destek
Adet döneminde enfeksiyon...Fazla kilo fıtık yapar
Hamilelikte kansızlık Gülen anne mutlu ediyor
Jinekologlardan sezaryen tepkisiÇocuklarla olumlu...
Aşk mesajları
GÜNCEL
Umudu Umudu tükeniyor
Trafik magandasının yatağa mahkum ettiği küçük Şirvan'ın yaşaması 400...
6 yıllık mucize
Umut kabusa döndü
Olmaz olsun böyle baba!
Dakikalarla yarıştılar!..
Diyaliz 'aşk'ına!
Askerlik şubesini havaya...
SPOR
Sercan Sercan da bitti
Sarı-Lacivertli yönetim Sercan için kulübüyle son görüşmeleri...
Fener'in bombası Ümit Karan
Aslan avda!
Arda: Sana iki golüm var ...
Bizde de yıldız çok
Tek yumruk olduk
Kanarya şov yaptı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağışlı 15°C 9°C 
ANKARA Sisli 8°C -1°C 
İZMİR Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 18°C 11°C 
ANTALYA Az Bulutlu 20°C 13°C 
ADANA Az Bulutlu 19°C 3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 26.765,070 D:% 1,40
DOLAR S: 1,536 D:% -1,51
EURO S: 2,200 D:% 2,83
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi