Ekmek Böreği Normal ekmek kullanıyorsanız kabuklarını çıkarın ve çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Tost ekmeği kullanıyorsanız kenarlarını kesin. Ekmeklerin yarısını ısıya dayanıklı cam bir tepsiye dizin. Üzerine biraz eritilmiş margarin gezdirip kaşar peyniri dilimlerini yerleştirin. Peynirin üzerini yine ekmek dilimleriyle kapatıp biraz daha yağ gezdirin. 3 yumurtayı sütle çırpıp ekmeklerin üzerine dökün. 24 saat buzdolabında bekletin. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler * 1.5 ekmek veya 1 paket tost ekmeği (Ekmekler bayat olmalı) * 3 yumurta * metricconverterPro- ductID1.5 litre1.5 litre süt * 10 dilim kaşarpeyniri * 2 çorba kaşığı eritilmiş margarin
* * * Ballı Sebze Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Soğanı ortadan ikiye kesin. Küçük bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun. 2 çorba kaşığı bal ve soğanı ekleyip kaynatın. Sebzeleri ilave edip 5 dakika haşlayın. Sebzeleri sudan çıkarıp süzün. 50 gr. tereyağında kavurun. Tuz, karabiber ve defne yaprağını ekleyin. Üzerine kalan 1 çorba kaşığı balı koyup karıştırın. Ballı sebzeleri tereyağında kızartılmış bonfilenin yanında garnitür olarak servis yapın.
Malzemeler *4 adet şalgam * 4 adet havuç * 1 adet soğan * 3 çorba kaşığı bal * 100 gr. tere- yağı * 1 adet defne yaprağı * Tuz, karabiber * 4 adet bonfile
* * * Arap Kadayıfı Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin. Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın. Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapı.
Malzemeler *5 adet yassı kadayıf * 3 adet yumurta (çırpılmış) * 1 bardak un * 1 su bardağı süt * 250 gr çiçek yağı * 450 gr şeker * 600 gr su * Yarım limon * 50 gr çekilmiş yeşil fıstık