Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 17 Aralık 2008  

Günün mönüsü



Karışık baklagil yemeği
Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Soğanı kıyın, sarımsağı ezin. Domatesleri doğrayın. Sıvıyağı kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Baharatları ve salçayı ekleyip kavurun. Limon suyu, domates, 1 bardak su ve tuz ilave edin. Kaynayınca fasulye ve barbunyayı ekleyin. Kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Fasulye suyunu çekince ateşten alın. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
* 1 çay fincanı kurufasulye
* 1 çay fincanı barbunya
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 soğan
* 2 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 2-3 domates
* 1 limon suyu
* 1 su bardağı su
* Kırmızıbiber
* Kimyon
* Karabiber
* 4-5 dal maydanoz

* * *
Biberli kuzu kızartma
Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Eti buzdolabında 30 dakika bekletin. Biberleri doğrayın. Taze soğanları kıyın. Sıvı yağı kızdırın. Kişniş tohumlarını koyup 30 saniye kavurduktan sonra eti ilave edip hızlı ateşte 1 dakika kavurun. Biber ve ince kıyılmış sarımsağı da ilave edip, biber hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak et suyunu ilave edip 1 dakika kaynatın. Ateşin altını kısıp et suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Biberli kuzu bonfileyi, yanında spagetti ile servis yapın.

Malzemeler
* 500 gr. kuzu bonfile
* 1 adet sarı dolmalık biber
* 1 adet kırmızı dolmalık biber
* 6 adet yeşil soğan
* 2 dişsarmısak
* 1 çay bardağı et suyu
* 1 limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 2 kaşık sıvı yağ

* * *
Bahar dalı
Rokaları sirkeli suda bir süre bekletin. Roka ve domatesi ince doğrayın. Sızma zeytinyağını sarımsaklı balzamik sosla karıştırın. Üzerine rende beyaz peyniri ile servise sunun.

Malzemeler
* 1 bağ roka
* 2 adet domates
* 100 gr rende beyaz peynir
* 2 diş sanmsak
* 2 çorba kaşığı balzamik sirke sosu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Size yeni bir menajer lazımRevü kızı olacak
Sahneye $ yağdıKucak kucağa aşk
Cinsel isteksizlik...Tedavide öneriler
Anemi aslında bir sonuçtur Yanlış teşhis hasta ediyor
Zencefil çayı gribin düşmanıAğrınız varsa fıtıktan...
Yüksek ses kulak çınlatıyorFarklı tasarım uygun fiyat
Sıcacık bir uyku içinYılbaşına özel bir sepetler
Kendi çikolatanızı...Mutlaka bir göz atın
Botoks etkisiyle...Aşk mesajları
GÜNCEL
Yasak Yasak Köy!
Tarihi Roma dönemine kadar dayanan Darkale Köyü, definecilerin hedef...
Kardeşin korkunç vahşeti
Fuhuş damgası
Kalorifer tekrar yandı
Restoranda kira kavgası: 2...
Yağmur geliyor
Kayıp eşi bulunursa boşanacak
SPOR
Tamam Tamam mı devam mı
Sarı-Lacivertli yönetim lige verilen arada ilk olarak kendisine...
Dört koldan dev harekat
Alo alem hattı!
Ruhum sizlerle
Yıldıray sürprizi
Lincoln'e kelepçe!
Yeni rota Yusuf
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 15°C 8°C 
ANKARA Sisli 8°C -2°C 
İZMİR Hafif Yağmurlu 18°C 9°C 
ANTALYA Az Bulutlu 23°C 7°C 
ADANA Az Bulutlu 20°C 0°C 
EKONOMİ
IMKB E: 26.395,820 D:% 3,11
DOLAR S: 1,559 D:% -0,22
EURO S: 2,141 D:% 0,45
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi