Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 16 Aralık 2008  

Günün mönüsü



Bakla
1 kaşık un ile 1 adet limonun suyunu çırpın. 1 bardak suyla karıştırıp, bekletin. Baklaları yıkayın. Uçlarını ve yanlarını temizleyin. Bir tencerenin ortasına soğanı bütün olarak koyun. Kenarlarına baklaları güneş gibi sıralayın. Dereotunu doğrayın. Yeşil soğanları baklalar gibi kesip, onlar gibi dizin. Kalan baklaları da yeşil soğanların üzerine yerleştirin. Zeytinyağını, 1 kaşık unu ve 1 adet limonun suyunu karıştırın. Baklaların üzerine dökün. Şekerini, tuzunu atın. Üzerini kapatacak kadar sıcak su koyun. Dizdiğiniz baklaların bozulmaması için üzerini porselen bir tabakla kapatın. Kısık ateşte en az 1 saat pişirin. Tencerenin içinde soğumasını bekleyin. Ters çevirerek tabağa alın. Üzerini dereotuyla süsleyerek, servis yapın.

Malzemeler
* 1 kg. yeşil bakla
* 2 yemek kaşığı un
* 2 adet limonun suyu
* 1 adet kuru soğan
* 1 demet dereotu
* 10 adet yeşil soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 6 adet kesme şeker
* 2 çay kaşığı tuz

* * *
Banyolu Börek
Beyaz peyniri ufalayın. Kırmızıbiber, karabiber, kimyonu ekleyin. Margarini eritip, soğutun. İlk yufkayı serin ve üzerine yağı gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı serin. Aynı işlemleri bütün yufkalar için tekrarlayın. Keskin bir bıçakla, sigara böreği yufkası formunda 16 üçgen parça kesin. Her parçanın geniş kenarına peynirli harçtan koyarak, genişçe sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörekotu ve susam serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında altın sarısı renk alana dek pişirip servis yapın.

Malzemeler
* 1/2 kalıp tuzsuz beyaz peynir
* Kırmızıbiber
* Karabiber
* Kimyon
* Maydanoz
* 3 adet yufka
* 1/2 paket margarin
* 1 yumurta sarısı
* Çörekotu

* * *
Kofik Dolması
Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun. Kavrulan soğanların üzerine diğer malzemeleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Böylece dolma içini hazırlayın. Kofikleri, hazırladığınız dolma içiyle doldurup, dolmaların ağzını içleri pişme sırasında dışarı taşmaması için elinizle birleştirin. Tencereye kalan yağdan döküp, kofikleri dizin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Malzemeler
* 1/2 kg kurutulmuş dol- malık biber (kofik)
* 2 su bardağı pirinç
* 1 yemek kaşığı kuşüzümü
* 1 yemek kaşığı fıstık
* 1 yemek kaşığı nane
* 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu,
* 1 tatlı kaşığı toz şeker,
* 1.5 su bardağı sıvıyağ,
* 4 kuru soğan,
* 1 tatlı kaşığı tarçın,
* 1 yemek kaşığı tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Emlak kalesi!Gençlerin kurtuluşu...
Büyük aşk bitti 'Canım Ailem'de heyecan bitmiyor
İnmemiş testise dikkatAmeliyatlık ağrılar...
Kansızlık: Demir ve folik...Menopoz hormonu tetikliyor
Erken teşhis çok önemliEkonomik kriz stres...
Yılbaşına özel bu...Seksi ve sıradışı
Sürprizlere hazır olunIşıltılı saçlar için
Hamilelik çatlakları...Aşk mesajları
GÜNCEL
Donduran Donduran eğitim -20
Yer: Erzurum Yakutiye'deki bir ilköğretim okulu... Hava...
Türk doktorun büyük başarısı
Lisede cinayet
Karnındaki bebeğe ateş etti
Kızına sadece iki gün...
'Kader'in böylesi
Eşine kızıp kapkaç yaptı
SPOR
Yeni Yeni Fener geliyor
F.Bahçe Yönetimi, dün İspanyol hoca ile tarihi bir zirve...
Alex seferberliği
Semih'ten Erken start
Bu sefer hücum!
Elyasa Kartal'a!
İmha planı hazır
Arda Turan'a terapi yemeği
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 16°C 9°C 
ANKARA Sisli 9°C -2°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 17°C 10°C 
ANTALYA Az Bulutlu 20°C 10°C 
ADANA Az Bulutlu 18°C 3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 25.598,470 D:% 2,65
DOLAR S: 1,558 D:% -0,10
EURO S: 2,122 D:% 2,04
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi