Bakla 1 kaşık un ile 1 adet limonun suyunu çırpın. 1 bardak suyla karıştırıp, bekletin. Baklaları yıkayın. Uçlarını ve yanlarını temizleyin. Bir tencerenin ortasına soğanı bütün olarak koyun. Kenarlarına baklaları güneş gibi sıralayın. Dereotunu doğrayın. Yeşil soğanları baklalar gibi kesip, onlar gibi dizin. Kalan baklaları da yeşil soğanların üzerine yerleştirin. Zeytinyağını, 1 kaşık unu ve 1 adet limonun suyunu karıştırın. Baklaların üzerine dökün. Şekerini, tuzunu atın. Üzerini kapatacak kadar sıcak su koyun. Dizdiğiniz baklaların bozulmaması için üzerini porselen bir tabakla kapatın. Kısık ateşte en az 1 saat pişirin. Tencerenin içinde soğumasını bekleyin. Ters çevirerek tabağa alın. Üzerini dereotuyla süsleyerek, servis yapın.
Malzemeler *1 kg. yeşil bakla * 2 yemek kaşığı un * 2 adet limonun suyu * 1 adet kuru soğan * 1 demet dereotu * 10 adet yeşil soğan * 1 çay bardağı zeytinyağı * 6 adet kesme şeker * 2 çay kaşığı tuz
* * * Banyolu Börek Beyaz peyniri ufalayın. Kırmızıbiber, karabiber, kimyonu ekleyin. Margarini eritip, soğutun. İlk yufkayı serin ve üzerine yağı gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı serin. Aynı işlemleri bütün yufkalar için tekrarlayın. Keskin bir bıçakla, sigara böreği yufkası formunda 16 üçgen parça kesin. Her parçanın geniş kenarına peynirli harçtan koyarak, genişçe sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörekotu ve susam serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında altın sarısı renk alana dek pişirip servis yapın.
Malzemeler * 1/2 kalıp tuzsuz beyaz peynir * Kırmızıbiber * Karabiber * Kimyon * Maydanoz * 3 adet yufka * 1/2 paket margarin * 1 yumurta sarısı * Çörekotu
* * * Kofik Dolması Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun. Kavrulan soğanların üzerine diğer malzemeleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Böylece dolma içini hazırlayın. Kofikleri, hazırladığınız dolma içiyle doldurup, dolmaların ağzını içleri pişme sırasında dışarı taşmaması için elinizle birleştirin. Tencereye kalan yağdan döküp, kofikleri dizin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Malzemeler *1/2 kg kurutulmuş dol- malık biber (kofik) * 2 su bardağı pirinç * 1 yemek kaşığı kuşüzümü * 1 yemek kaşığı fıstık * 1 yemek kaşığı nane * 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu, * 1 tatlı kaşığı toz şeker, * 1.5 su bardağı sıvıyağ, * 4 kuru soğan, * 1 tatlı kaşığı tarçın, * 1 yemek kaşığı tuz