Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 15 Aralık 2008  

Günün mönüsü



Dolgulu Köfte
Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun. İç için ayrılan metricconverter- ProductID100 gram100 gram kıymadan fındık iriliğinde köfteler yapın. Kızgın yağda kızartın. Bulgurlu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle ortasını açıp, köfteleri yerleştirin. Elinizde yuvarlayın. Tüm hamur bitince bol suda haşlayın. Bu arada domates sosunu hazırlayın. Bunun için domates, kesme şeker, sıvı yağ, sarımsak ve defne yaprağını robottan geçirin. 2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. Köftelerin üzerine tereyağı gezdirin. Domates sosu ile servis yapın.
MALZEMELER
*
2 su bardağı bulgur
* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
* 1 adet yumurta
* 100 gram kıyma
* 1 çorba kaşığı irmik
* 2 adet haşlanmış patates
Tuz İçine: 100 gram kıyma
Domates sosu için:
* 2 adet domates
* 2 adet kesme şeker
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ
* 2 diş sarımsak
* 1 defne yaprağı
* 2 diş sarımsak

Fıstık Çorba
Bir kapta margarini eritin. Dolmalık fıstıkları içerisine ilave ederek kavurun. Fıstıkları yakmadan başka bir kaba alın. Aynı yağda unu kavurun. Yavaş yavaş karıştırarak içerisine et suyunu ilave edin. Üzerine tuz dökün. Fıstıkları robottan geçirerek içerisine ilave edin ve bir süre kaynatın. Bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. İçerisine çorbadan bir kepçe alıp ilave ederek ılındırın. Tencereye koyarak bir taşım kaynatın. Bir kapta tereyağını kırmızıbiberle yakın. Çorbanın üzerinde gezdirin. Limon dilimi ile sıcak olarak servise sunun.
MALZEMELER
*
50 gr dolmalık fıstık
* 5-6 su bardağı et suyu
* 2 çorba kaşığı margarin
* 3 çorba kaşığı un
* Yeteri kadar tuz
Terbiyesi için:
* 1 adet yumurta sarısı
* Yarım limon
Üzeri için :
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Yeteri kadar kırmızı biber

Hoşmerim
Unu hafif ateşte karıştırarak açık pembe renk alıncaya kadar kavurun. Yağı peynir ite karıştırın. Kavurduğunuz una ekleyin. 10 dakika karıştırarak pişirin. Toz şekeri ilave edip 5 dakika pişirip ateşten alın. Soğuduktan sonra servis yapın. Yağ oranı yüksek peynir kullandığınızda höşmerimi yağsız olarak da hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER
*
75 gr. margarin
* 500 gr. taze tuzsuz peynir
* 2 yemek kaşığı un
* 150 gr. toz şeker




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Artık vatanım Yunanistan'Yazıklar olsun Tolga
'Sanatçı etini değil...New York'ta soğuk buluşma
Tarkan'dan çağrı varHer zar ilk gecede...
Tedavi süreci nasıl işler?Türkiye'nin yüzde 40'ı kansız
Aşk 'Pınar'ıTuğba'ya çiçekli karşılama
8 saat canlı söyleyecek18'lik Asena
Aşk mesajları
GÜNCEL
Hac Hac dönüşü yas!
Kutsal topraklardan hacı olup dönen çift, asılan bayrakları görünce...
Çalınan kartta banka suçlu!
Amerika ona hayran!
Samsun burası birader
Barda taciz cinayeti
Dönüş yolu çileye döndü
Ya nikah ya ceza!
SPOR
İşte İşte bu Fener'in ayak sesleri
Kanarya, Güiza ve Lugano ile sonuca gidip ilk kez üst üste 3. maçını...
Taraftar müjdesi
Aslan atağa kalktı
Aslan avcısı Nobre
MHK'ye büyük öfke
Antep Körfez'e patladı
Eskişehir'den ses yok
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 15°C 7°C 
ANKARA Sisli 9°C 0°C 
İZMİR Çok Bulutlu 18°C 11°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 20°C 10°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 19°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 25.562,270 D:% 2,51
DOLAR S: 1,563 D:% 0,22
EURO S: 2,105 D:% 1,20
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi