Dolgulu Köfte Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun. İç için ayrılan metricconverter- ProductID100 gram100 gram kıymadan fındık iriliğinde köfteler yapın. Kızgın yağda kızartın. Bulgurlu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle ortasını açıp, köfteleri yerleştirin. Elinizde yuvarlayın. Tüm hamur bitince bol suda haşlayın. Bu arada domates sosunu hazırlayın. Bunun için domates, kesme şeker, sıvı yağ, sarımsak ve defne yaprağını robottan geçirin. 2 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. Köftelerin üzerine tereyağı gezdirin. Domates sosu ile servis yapın. MALZEMELER * 2 su bardağı bulgur * 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber * 1 adet yumurta * 100 gram kıyma * 1 çorba kaşığı irmik * 2 adet haşlanmış patates Tuz İçine: 100 gram kıyma Domates sosu için: * 2 adet domates * 2 adet kesme şeker * 1 çorba kaşığı sıvı yağ * 2 diş sarımsak * 1 defne yaprağı * 2 diş sarımsak
Fıstık Çorba Bir kapta margarini eritin. Dolmalık fıstıkları içerisine ilave ederek kavurun. Fıstıkları yakmadan başka bir kaba alın. Aynı yağda unu kavurun. Yavaş yavaş karıştırarak içerisine et suyunu ilave edin. Üzerine tuz dökün. Fıstıkları robottan geçirerek içerisine ilave edin ve bir süre kaynatın. Bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın. İçerisine çorbadan bir kepçe alıp ilave ederek ılındırın. Tencereye koyarak bir taşım kaynatın. Bir kapta tereyağını kırmızıbiberle yakın. Çorbanın üzerinde gezdirin. Limon dilimi ile sıcak olarak servise sunun. MALZEMELER * 50 gr dolmalık fıstık * 5-6 su bardağı et suyu * 2 çorba kaşığı margarin * 3 çorba kaşığı un * Yeteri kadar tuz Terbiyesi için: * 1 adet yumurta sarısı * Yarım limon Üzeri için : * 1 çorba kaşığı tereyağı * Yeteri kadar kırmızı biber
Hoşmerim Unu hafif ateşte karıştırarak açık pembe renk alıncaya kadar kavurun. Yağı peynir ite karıştırın. Kavurduğunuz una ekleyin. 10 dakika karıştırarak pişirin. Toz şekeri ilave edip 5 dakika pişirip ateşten alın. Soğuduktan sonra servis yapın. Yağ oranı yüksek peynir kullandığınızda höşmerimi yağsız olarak da hazırlayabilirsiniz. MALZEMELER * 75 gr. margarin * 500 gr. taze tuzsuz peynir * 2 yemek kaşığı un * 150 gr. toz şeker