Elbistan tava Kuşbaşı kuzu etini haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı ve domatesi koyup, sote edin. Bir taşım kaynatın, 1 diş dövülmüş sarımsağı ve tuzu ekleyin. 1 adet patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin. Sıvı yağı kızdırın. Patlıcanları içine atın. Biberi ince ince doğrayın. Biberleri de aynı tavada birkaç dakika çevirin. Etleri bir güvece yayın. Üzerine patlıcanları dizin. Sırası ile, yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edin. Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Sıcak servis edin. MALZEMELER * 50 gram kuşbaşı kuzu eti * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı * 1 adet domates * 1 diş sarımsak * Tuz * 1 adet patlıcan * Kızartmak için: sıvı yağ * 1 çorba kaşığı yoğurt * 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri * 1 adet sivribiber
Saray kompostosu Tencereye suyu alın. Kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, tozşeker ve limon suyunu ilave edin. Kabaklar yumuşayana dek kaynatın. Tencereyi ateşten alın. Komposto soğuyunca servis yapın. MALZEMELER * 250 gram balkabağı * 1 cay bardağı kuru üzüm * 1.5 su bardağı tozşeker * 4 su bardağı su * 1 çay bardağı limon suyu
Çeşnili pilav Soğan, biber ve mantarları doğrayın. Domatesleri dörde bölün. Pirinç, su, margarin, safran, ruz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın. Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ilave ederek 5-6 dakika kavurun. Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın. Ateşten alıp pilava ilave edin. Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER * 1.5 bardak pirinç * 2 bardak su * 1 salçalık kırmızı biber * 1 çarliston biber * 100 gr. mantar * 1 soğan * 1 çorba kaşığı sıvıyağ * 2 çorba kaşığı margarin * 2 domates * 6 siyah zeytin * Bir tutam safran * Tuz * Karabiber