Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 13 Aralık 2008  

Günün mönüsü



Fasülye bastısı
Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun. Dilimlenmiş pastırmayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Akşamdan ıslatılmış kurufasülyeyi ekleyin. Tencereye yemeğin üstünü örtecek kadar et suyu ve su koyun. Kırmızıbiber ve biraz şeker ilave edip karıştırdıktan sonra kapağı kapatıp orta hararetli ocakta suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeğin tuzunu ateşten indirmeye yakın atın.

Malzemeler
* 1.5 kg. kurufasulye
* 1/2 kg. kuşbaşı kuzu eti
* 100 gr. pastırma
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 baş soğan
* Kırmızıbiber, tuz,
* Karabiber

* * *
Ayvalı pilav
Pirinçleri kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Ayvaları atıp 5 dakika kavurun. Pirinçleri yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber ayvalara katın. 5 dakika kadar kavurun. Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin. Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendikten sonra sıcak olarak servise sunun.

Malzemeler
*
2 su bardağı pirinç
* 2 adet ayva
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 2 su bardağı et suyu
* 1 yemek kaşığı dolma fıstığı
* 1 yemek kaşığı dolma üzümü
* 2 adet kesme şeker
* 1 çay kaşığı safran
* limon
* Yeteri kadar tuz

* * *
Bademli ayva kompostosu
Ayvaların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine şeker ve su ilave edin. Ayvanın çekirdeklerini ve karanfili ekleyip kaynatın. Su kaynamaya başladığında ateşi iyice kısıp 20 dakika pişirin. Tencereye üzümleri ekleyip ateşten indirin. Soğuyunca kaselere boşaltıp bademleri ekleyerek servis yapın.

Malzemeler
* 2 ayva
* 5 su bardağı su
* 2 su bardağı tozşeker
* 3 Karanfil
* 1 yemek kaşığı İzmir üzümü
* 1 yemek kaşığı soyulmuş badem




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Uyanık Şahan!A.R.O.G çalıntı mı?
Göğsümüzü kabarttıBir ben, bir Berrak
Aşkı hastalığa kurban vermeyin Yüzmek bel sağlığını korur
Zehirli guatra kesin çözüm!En renkli adres
Kışın soğuğunda sıcacık...Akıllı alışveriş için...
İndirim başlıyoooor!Büyüleyin!
Zamanı yakala!Bildiklerinizi unutun!
Yılbaşı pırıltısıTüm gözler üzerinizde
% 0 alkol içerir!Aşk mesajları
GÜNCEL
Talih Talih Kuşu hayale uçtu!
25 milyon YTL'lik yılbaşı ikramiyesi, herkesi çığırından çıkarttı!...
Bayramlık tecavüz!
Evlat acısı kör etti
Emre'nin dramı
Katliam gibi kaza: 8 ölü
Konya'da korkutan fay!
Yine kan davası yine acı
SPOR
Başkent Başkent ekspresi
Aslan, geçen hafta A.Gücü karşısında 5 dakikada yaptığı 3'lük...
Baş döndüren 4'lü
Servet uçuyor!
Ligde Cumartesi ateşi
Seve seve gelirim
Fener'e 18'lik bomba
Bulutları dağıtın!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Hafif Yağmurlu 15°C 9°C 
ANKARA Hafif Yağmurlu 5°C -2°C 
İZMİR Sağanak Yağışlı 15°C 11°C 
ANTALYA Sağanak Yağışlı 16°C 11°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 18°C 0°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.936,930 D:% 3,75
DOLAR S: 1,557 D:% -1,89
EURO S: 2,078 D:% 3,33
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi