Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 11 Aralık 2008  

Günün mönüsü



Balıkların kafalarını ve kılçıklarını ayıklayıp yıkayın. Küçük parçalar halinde doğrayın. Yumurtaların ikisini katı başlayıp dilimleyin. 1 yumurtayı ayrı bir kasede iyice çırpın. Soğanı ince ince kıyın, maydanozu yıkayıp doğrayın. Margarini tavada eritip doğranmış soğan ve balıkları ekleyin. 5-6 dakika kavurup derin bir kaseye alın. Haşlanmış yumurta dilimleri, maydanoz, yoğurt, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Milföy hamurlarını düz zemine yayıp hazırladığınız balıklı karışımı üzerlerine paylaştırın. Bohça şeklinde katlayıp kenarlarını yapıştırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.

Malzemeler
* 10 kare milföy hamuru
* 400 gr. hamsi
* 1 soğan
* 1 kahve fincanı margarin
* 3 yumurta
* 4-5 dal maydanoz
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* Tuz, karabiber

* * *
Arap kadayıfı
Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin. Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın. Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın.

Malzemeler
* 5 adet yassı kadayıf
* 3 adet yumurta
* 1 bardak un
* 1 su bardağı süt
* 250 gr. çiçek yağı
* 450 gr. şeker
* 600 gr. su
* Yarım limon
* 50 gr. çekilmiş yeşil fıstık

* * *
Sucuklu kuru fasülye
Soğanı ufak ufak doğrayın. Tencereye yağı koyup pembeleştirin. Doğranmış domatesi veya salçayı ilave edip biraz daha kavurun.Sonra fasulyeyi suyuyla beraber bu karışıma ilave edin. Tuzunu ve biberini ilave edip pişirin. Sucukları halka halka doğrayıp tavanın içinde bir miktar yağla fazla kurutmadan kavurun. Fasulyelerin üzerine ekleyin. 1-2 taşım daha kaynatıp tencerenin altını kapatın. Sıcak olarak servise sunun.

Malzemeler
* Yarım kilo kuru fasulye
* 1 kangal sucuk
* 2 kaşık salça
* 1 yemek kaşığı dolusu margarin
* 1 adet bıyük boy soğan
* Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber
* 2 adet yeşil sivri biber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
2. Çakkıdı geliyorSponsor arayışında
3 çift baş başa romantik tatil!Yonca Evcimik bebekleri...
Hayırlı ve güzelBirkaç günlük gecikme...
Her ağrı bel fıtığı değildirRAI kapsül ile tedavi ve...
Grip aşısı kalbi koruyorYüz felcine dikkat edin!
Kemik iliği kabusu bittiEgzamadan balıkla korunun
Büyük kış indirimi başladı!Her kadın özeldir!
Yıldızların gözlüğüEvinizdeki doğallık
Ne ararsan var!Aşk mesajları
GÜNCEL
Çeçen Çeçen komutana suikast
Çeçen komutan evinin önündeki otomobiline binerken başına sıkılan 3...
İhmale 162 bin YTL
Kendisini yakmak istedi...
Ölümüne sollama: 5 ölü
Bahanesi 'yorgunluk'
Polis, GBT'yle avlıyor
Paşa paşa gider yatarım
SPOR
Hayaller Hayaller buz tuttu
Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde destan yazan Fener dün UEFA...
100 trilyonluk fiyasko
Korkunun bedeli!
Kaçan kaçana!
G.Saray da Biglia'ya kanca...
Mart'a kadar yok!
Bobo Ocak'ta gidiyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 12°C 5°C 
ANKARA Sisli 4°C -5°C 
İZMİR Az Bulutlu 16°C 3°C 
ANTALYA Az Bulutlu 17°C 6°C 
ADANA Az Bulutlu 17°C 1°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.034,700 D:% -2,58
DOLAR S: 1,568 D:% -1,26
EURO S: 2,033 D:% 1,12
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi