Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 10 Aralık 2008  

Günün mönüsü



Limonlu Kurabiye Tarifi
Margarini eritip ılımaya bırakın. Limonun kabuğunu rendeledikten sonra beyaz kısmını soyun ve içini robotta çekin. Geniş bir kaba limon parçalarını, limon kabuğu rendesini ve margarini koyup karıştırın. Şeker ve yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unu ve karbonatı eleyerek ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp limon şekli verin yağlanmış tepsiye dizin. Ayrıca küçük bir kasede 1 adet limonun kabuğunun rendesini, suyunu pudra şekeri ile karıştırın. Kurabiyelerin üzerine fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.

Malzemeler
* 250 gr margarin
* 1 adet küçük limon
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 su bardağı şeker
* 1 çay kaşığı karbonat
* 5 su bardağı un
* Üstü için: 1 adet limon
* 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

* * *
Şehriyeli Mercimek Çorbası
Mercimekleri ayıklayıp, yarım haşlayın. Haşlama suyunu dökün. Küçük doğranmış soğanı yağda hafifçe sarartın. Un koyup, bir kaç kez karıştırın. Et suyunu, yarı haşlanmış mercimeği ilave edin. Mercimek pişince şehriyeyi koyun. 10- 15 dakika yavaş ateşte kaynatın. Sofraya alınacağı zaman süt katın. Üzerine kuru nane serpilin.

Malzemeler
* 8 su bardağı et suyu
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 1 kahve fincanı arpa şehriye
* 2 adet soğan
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 2 çorba kaşığı un
* Yarım su bardağı süt
* 1 çay kaşığı kuru nane

* * *
Çin Usulü Tonbalıklı Erişte
Makarna pişirir gibi bir tencere de suyu kaynatın ve erişteleri ilave edin. Piştikten sonra süzgeçten geçirin. Daha sonra tencereye sıvı yağı koyun ve kestiğiniz soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine tonbalığını ve soya sosunu ilave edin ve 2-3 dakika orta ateşte çevirin. Erişteleri de ekleyin ve homojen bir şekilde karışmasını sağlayın. Ateşten alarak servis yapabilirsiniz.

Malzemeler
* 1 paket egg noodle ya da çubuk makarna
* 2 paket tonbalığı
* 1 orta boy soğan
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ
* 2 yemek kaşığı soya sosu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bayram kaçamağı4 günde 1.106.863 kişi!
İflas etti! podyuma dönüyorGazetecilerden kaçış!
Adet döneminde de hamile...Bel fıtığı teşhisi nasıl konur
Ameliyatsız RAI kapsül tedavisiCinsel saldırı eşten geliyor
TV çocukların zeka...Anne sütü bebeği...
Göz kamaştırıcı yeni koleksiyonBeklenen indirim
Obama'yla tatlı keyifArmağanınız hazır
Aşk mesajları
GÜNCEL
Dansöz Dansöz bu dünya!
Genç dansöz, anlaştığı gazinoya 1 gece için 'Evet' demişti. Ama sahne...
Canavar yollarda
Hazal'ın sevgilisine infaz
Kardeşlerin ölüm sırası!
İşçilere çapraz ateş!
Çocuğunu otobüste unuttu
Uçuruma yuvarlanan araçtan...
SPOR
Bu Bu maçı alacağız başka yolu yok
Sarı-Lacivertliler, 21.45'deki mücadeleden 3 puanla ayrılırsa grubunu...
Final maçımız olacak
Nobre tamam
Paniğe gerek yok
Cimbom'a rakip çıktı
Özer'e Trabzon da talip
Inter'i Mesut yıktı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 10°C 4°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 3°C -2°C 
İZMİR Az Bulutlu 13°C 2°C 
ANTALYA Az Bulutlu 17°C 6°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 16°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.034,700 D:% -2,58
DOLAR S: 1,588 D:% 0,00
EURO S: 2,039 D:% 1,34
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi