Limonlu Kurabiye Tarifi Margarini eritip ılımaya bırakın. Limonun kabuğunu rendeledikten sonra beyaz kısmını soyun ve içini robotta çekin. Geniş bir kaba limon parçalarını, limon kabuğu rendesini ve margarini koyup karıştırın. Şeker ve yoğurdu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Unu ve karbonatı eleyerek ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp limon şekli verin yağlanmış tepsiye dizin. Ayrıca küçük bir kasede 1 adet limonun kabuğunun rendesini, suyunu pudra şekeri ile karıştırın. Kurabiyelerin üzerine fırça ile sürün. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
Malzemeler *250 gr margarin * 1 adet küçük limon * 1 çay bardağı yoğurt * 1 su bardağı şeker * 1 çay kaşığı karbonat * 5 su bardağı un * Üstü için: 1 adet limon * 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
* * * Şehriyeli Mercimek Çorbası Mercimekleri ayıklayıp, yarım haşlayın. Haşlama suyunu dökün. Küçük doğranmış soğanı yağda hafifçe sarartın. Un koyup, bir kaç kez karıştırın. Et suyunu, yarı haşlanmış mercimeği ilave edin. Mercimek pişince şehriyeyi koyun. 10- 15 dakika yavaş ateşte kaynatın. Sofraya alınacağı zaman süt katın. Üzerine kuru nane serpilin.
Malzemeler * 8 su bardağı et suyu * 1 su bardağı yeşil mercimek * 1 kahve fincanı arpa şehriye * 2 adet soğan * 2 çorba kaşığı sıvı yağ * 2 çorba kaşığı un * Yarım su bardağı süt * 1 çay kaşığı kuru nane
* * * Çin Usulü Tonbalıklı Erişte Makarna pişirir gibi bir tencere de suyu kaynatın ve erişteleri ilave edin. Piştikten sonra süzgeçten geçirin. Daha sonra tencereye sıvı yağı koyun ve kestiğiniz soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine tonbalığını ve soya sosunu ilave edin ve 2-3 dakika orta ateşte çevirin. Erişteleri de ekleyin ve homojen bir şekilde karışmasını sağlayın. Ateşten alarak servis yapabilirsiniz.
Malzemeler *1 paket egg noodle ya da çubuk makarna * 2 paket tonbalığı * 1 orta boy soğan * 2 yemek kaşığı sıvıyağ * 2 yemek kaşığı soya sosu