Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 09 Aralık 2008  

Süper Lig Haftanın Panoraması



Otoriteler ne dedi?
Fenerbahçe
Erdoğan Şenay ( Milliyet):
Aragones'in Güiza, Jdsico, Vederson, Kazım, Alex gibi isimlerden tesadüflerin dışında sayı beklemesi adeta mucize.
Ziya Şengül (Star): F.Bahçe, Denizlispor karşısınd ilk yarı seyredenlerin tümünü uyuttu. Sarı-Lacivertliler pozisyon bulmakta zorlandı. Bireysel yeteneklerle gol buldular.

Galatasaray
Rıdvan Dilmen ( Milliyet):
Lincoln'ün kısa şovuna diğerleri de katılınca A.Gücü'nün yapacağı bir şey kalmadı. Kewell, Arda, Baros ve Lincoln'den sadece ikisi iyi oynasın G.Saray har maçı alır.
Levent Tüzemen ( Sabah): İkinci yarı 4 dakikada şeyten üçgenine dönen Lincoln-Kewell-Baros üçlüsünün işbirliği G.Saray'ı zafere taşıdı

Beşiktaş
Attila Gökçe ( Milliyet):
Beşiktaş futbol takımında bir zirve kimliği yok. Birlikte sinerji üretemiyorlar. Maçı koparacak bir taktiksel bilinçten yoksunlar.
Ömer Güvenç ( Akşam): Beşiktaş, Denizli'yle 8 maçta 13 puan kaybetti. Puan kayıpları bu hızla devam ederse bırakın şampiyon olmayı Edirne'den çıkmaları zor.

Trabzonspor
Meriç Enercan ( Hürriyet):
Lider Trabzonspor, çok zor bir rakibi yenmeyi başardı. Kocaeli, son 20 dakikadaki oyunu oynayamadığı için bu yerde. Sonuçta Trabzon hak etti ve kazandı.
İskender Günen ( Sabah): İlk yarının bitmesine iki hafta kala Trabzonspor hem 3 puan hem de moral buldu. Liderliğini sürdürdü.

Ceza Tahtası
Aytekin Durmaz: Denizlispor-F.Bahçe maçında Deivid'in 35 metreden çektiği şut üst direkten kale çizgisinin yarım metre içersine düşmesine rağmen herkesin gördüğünü Aytekin Durmaz görmedi ve Fenerbahçe'nin golünü vermeyerek bir skandala imza attı.
Sivok: Beşiktaş'ın çöküşünü hızlandıran oyuncuydu. Tecrübesine yakışmayacak bir hareketle topu kalesine gönderirken gördüğü kırmızı kartla takımını yaktı.

Haftanın Yıldızı
Lincoln ( Galatasaray):
Galatasaray'ın Brezilyalı starı Lincoln'e bu sezon sihirli bir değnek deydi. Sarı-Kırmızılı futbolcu Ankaragücü karşısında maça damgasını vuran isimdi. Ancak üstün yetenekli oyuncularda rastladığımız 3 asistle başkent takımının ipini çeken isimdi. 83 dakika sahada kalan Brezilyalı futbolcu hepimizin gözünün pasını sildi. Yeteneklerini zekasıyla birleştiren Lincoln hiç kuşku yok ki haftanın en başarılı futbolcusu olmayı hak etti.

Kader Anı
Haftanın en önemli kader anı Ankara'da yaşandı. 36. dakikada defanstan seken topla onsekizin dışında buluşan Gökhan Emrecikli topa yere inmeden harika bir vuruş yaptı. Top Ankaragücü kalesinin direği patladı. Eğer bu top gol olsa maçın atmosferi farklı bir havaya bürünebilirdi. Gaziantepspor-Kayserispor karşılaşmasında da kader anı yaşandı. 89. dakikada Cangele'nin aşırtma vuruşu ağlara giderken Mahmut gole izin vermedi.

Gol Krallığı
11 Gol:
Mehmet Yıldız (Sivasspor),
10 Gol: Milan Baros (Galatasaray),
7 Gol: Mehmet Çakır (Ankaraspor), Mert Nobre (Beşiktaş),
6 Gol: Djiehoua (Antalyaspor), Lincoln, Kewell (Galatasaray), Sercan (Bursaspor), Youla (Eskişehirspor), Roberts (Denizlispor), Taner (Kocaelispor),
5 Gol: Gökhan Ünal, Umut (Trabzonspor), Alex de Souza (Fenerbahçe)

Haftanın Takımı
Ankaraspor:
Bu sezon ligde büyük bir patlama yapan Ankaraspor, Beşiktaş gibi İnönü Stadı'nda kolay kolay yenilmeyen bir takımı dize getirdi. Maçın başından itibaren cesur bir futbol sergileyen Başkent takımı eğer biraz daha dikkatli olsa ve Rüştü kalesinde devleşmese çok daha flaş bir skora imza atabilirdi. Türk futboluna renk katmaya başlayan Ankaraspor oynadığı futbol ve aldığı başarılı sonuçlarla haftanın takımı olmayı hak etti.

Haftanın Olayı
Kartal Çöküşte:
Ligde 14. haftanın en önemli olayı Beşiktaş'ın kendi evinde Ankaraspor'a yenilmesi oldu. Böylece Kartal bir anda 6. sıraya düştü. Lider Trabzonspor zorlanmasına rağmen kazanırken, Sivas, F.Bahçe, Galatasaray ve Ankaraspor da haftayı galibiyetle kapattı. Ligde 17 gol atılırken maç başına düşen gol ortalaması 1.8 oldu. Ankaragücü Teknik Direktörü Ünal Karaman'ın istifa etmesi de haftaya damgasını vurdu.

Haftanın Hakemi
Deniz Çoban

Trabzonspor-Kocaelispor maçında çok başarılı bir yönetim gösterdi. Futbolculardan daha çok koşan Çoban gereksiz yere kart göstermeyerek oyunu kesmedi. Karşılaşmayı hatasız tamamladı.

Haftanın Golü
Emre ( Fenerbahçe)

Deivid'den aldığı topu göğsüyle yumuşattıktan sonra mükemmel vuran Emre'nin golü jeneriklere geçecek kadar güzeldi. Bu gole kaleci Cenk'in de yapacağı hiçbir şey yoktu.

Haftanın Hocası
Aykut Kocaman

Aykut Kocaman'a helal olsun demek bile inanın az kalır. Beşiktaş'ın zaaflarını en iyi şekilde değerlendiren tecrübeli teknik adam verdiği yerinde kararlarla maçın kazanılmasında çok büyük rol oynadı.

Cezalılar
Sarı Kart Cezalıları:
Korhan, Uğur (Antalyaspor), Anderson (Eskişehirspor), Ediz (Ankaraspor), Ömer, Zafer (Konyaspor), Sezer (Sivasspor), Jaba (A.Gücü), Ayhan (G.Saray),
Kırmızı Kartlar: Murat, Ufuk (Hacettepe), Tomas Sivok (Beşiktaş)

Haftanın Karması
Ali Turan (Kayseri) Ergün (G.Birliği) Baros (G.Saray) M.Yıldız (Sivasspor) Özer Ankara) Serkan (Trabzon) Lincoln (G.Saray) Emre (F.Bahçe) Batak (Ankara) Da Silva (Sivas) Ivesa (Eskişehir)

Kare As
Özer (Ankara) Serkan (Trabzon) M.Yıldız(Sivasspor) G.G.Lincoln(G.Saray) G. M.Yıldız(Sivasspor) Lincoln(G.Saray)

Haftanın Programı
Şampiyonlar Ligi:
Yarın:
(21.45) Dinamo Kiev-Fenerbahçe,
Süper Lig:
12 Aralık Cuma:
(20.00) G.Birliği- Galatasaray,
13 Aralık Cumartesi: (14.00) Sivasspor- Hacettepe, Kayseri-Büyükşehir, (15.00) Bursa-Trabzon, Beşiktaş-A.Gücü,
14 Aralık Pazar: (14.00) Kocaeli- G.Antepspor, Ankara-Denizli, Eskişehir-Konya, (19.00) F.Bahçe-Antalyaspor

14. Haftanın Sonuçları
Denizlispor-F.Bahçe: 0-1, Hacettepe-G.Birliği: 0-3, G.Antepspor- Kayserispor: 0-0, Antalyaspor-Eskişehirspor: 0-0, Beşiktaş-Ankaraspor: 1-3, Konyaspor-Bursaspor: 0-0, Büyükşehir-Sivasspor: 0-3, Trabzonspor-Kocaelispor: 2-1, Ankaragücü-Galatasaray: 0-3.


BORA ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Polat&Terim buluşuyor 5 yıldızlı harekat!
Kaptan dümene geçtiKewell'dan şok haber
Kartal'da operasyon Tamamen duygusal
Trabzonspor'da Denilson iddiası Gönül birliği yaptık
Dede isterse Fener kazanırSakarya bıçak sırtında!
Haber turuHaber turu
Nestor yine etkili olur
SAKLAMBAÇ
Derin Derin ilişkiler!
Mehmet Germiyanlıgil'le ayrılan Derin Mermerci, dedikoduların...
"Yeşim'den ürküyorum"
Kenan Doğulu'nun...
Üniversiteliler yaşadı!
Çocuklarınıza özel kostüm
Çocuk için en iyi pozisyon...
Bacak ağrısı fıtık habercisi
EKONOMİ
Vergi artışı kitabımda yok 'Vergi artışı kitabımda yok'
Vergi oranlarının artırılacağı iddialarına sert tepki gösteren...
Yılda 3 milyar dolar...
Çalışanlara 4 milyar YTL...
En ucuzu Bursa ve Eskişehir
Dünya borsaları da bizle...
Yeni yılda yeni madeni 1 Türk...
Bayram satışları da yaralara...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 8°C 6°C 
ANKARA Kar 3°C 0°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 12°C 6°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 16°C 10°C 
ADANA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 16°C 7°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.034,700 D:% -2,58
DOLAR S: 1,566 D:% -1,55
EURO S: 2,011 D:% -0,02
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye / İletişim | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi