Gratine Patates Patatesleri 4 adet alüminyum folyoya sararak, 200 derecelik fırında 45 dak. bırakın. Çıkardıktan sonra her bir patatesin üzerinden uzunlukları boyunca bir dilim kesin. Kapak gibi, içlerini oyun, elde ettiğiniz bir çatalla ezin. Onu, 30 gr. tereyağı ve 4 kaşık kremayla birlikte çırpın. Tuz, karabiber attıktan sonra taze soğan ve maydanozu ekleyin. Kıyılmış cevizi de ilave ettikten sonra bu karışımla patateslerin içini doldurun. Bir kapta kalan kremayı yumurta sarısı ve gravyerle karıştırıp patateslerin yüzeyine paylaştırın. Yağlanmış bir tepsiye döşeyin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin. 10 dakika sonra çıkarıp servis yapabilirsiniz.
* * * Kış çorbası Soğanları kıyın. Patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Patates ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun. Un ve köriyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Et suyunu ilave edip kaynatın. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin. Tencereye alıp tekrar ısıtın. Maydanozla süsleyip servis yapın.
Malzemeler *2 Soğan * 1 Patates * 1 Havuç * 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ * 1 Kahve Fincanı Un * 1 Çay Kaşığı Köri * 5 Su Bardağı Et Suyu * 1 Çay Kaşığı Limon Suyu * 3-4 Dal Maydanoz * Tuz, Karabiber
* * * Fırında Nuar Bütün nuarı 1,5 saate yakın pişirin. Pişmesine yakın sebzeleri koyun. Kevgirle içinden nuarı alıp dilimleyerek kaba dizin. Aralarına kaşar koyun. Et suyundan 2 bardak alın. Sebzeleri blendırdan geçirin. Etin üzerine yayın. Yağı kızdırın. İçine un koyup kavurun. Et suyu ile beşamel sos hazırlayın. Tuz ekleyin. Cam kabın üzerine dökün. Fırına verip üzeri kızarana kadar pişirip servise sunun.
Malzemeler *Nuar * 1 Havuç * 1 Patates * 1 Soğan * 1 Domates * 1 Paket Dilimle Kaşar Peyniri * 1 Yemek Kaşığı Un * Tuz * 1 Yemek Kaşığı Tereyağı