Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 09 Aralık 2008  

Günün mönüsü



Gratine Patates
Patatesleri 4 adet alüminyum folyoya sararak, 200 derecelik fırında 45 dak. bırakın. Çıkardıktan sonra her bir patatesin üzerinden uzunlukları boyunca bir dilim kesin. Kapak gibi, içlerini oyun, elde ettiğiniz bir çatalla ezin. Onu, 30 gr. tereyağı ve 4 kaşık kremayla birlikte çırpın. Tuz, karabiber attıktan sonra taze soğan ve maydanozu ekleyin. Kıyılmış cevizi de ilave ettikten sonra bu karışımla patateslerin içini doldurun. Bir kapta kalan kremayı yumurta sarısı ve gravyerle karıştırıp patateslerin yüzeyine paylaştırın. Yağlanmış bir tepsiye döşeyin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin. 10 dakika sonra çıkarıp servis yapabilirsiniz.

Malzemeler
* 4 Adet Patates
* 6 Çorba Kaşığı Krema
* 1 Yumurta Sarısı
* Tereyağı
* 2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Gravyer Peyniri
* 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
* 2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Taze Soğan
* Kıyılmış Ceviz
* Tuz, Karabiber

* * *
Kış çorbası
Soğanları kıyın. Patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Patates ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun. Un ve köriyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Et suyunu ilave edip kaynatın. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin. Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin. Tencereye alıp tekrar ısıtın. Maydanozla süsleyip servis yapın.

Malzemeler
* 2 Soğan
* 1 Patates
* 1 Havuç
* 2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
* 1 Kahve Fincanı Un
* 1 Çay Kaşığı Köri
* 5 Su Bardağı Et Suyu
* 1 Çay Kaşığı Limon Suyu
* 3-4 Dal Maydanoz
* Tuz, Karabiber

* * *
Fırında Nuar
Bütün nuarı 1,5 saate yakın pişirin. Pişmesine yakın sebzeleri koyun. Kevgirle içinden nuarı alıp dilimleyerek kaba dizin. Aralarına kaşar koyun. Et suyundan 2 bardak alın. Sebzeleri blendırdan geçirin. Etin üzerine yayın. Yağı kızdırın. İçine un koyup kavurun. Et suyu ile beşamel sos hazırlayın. Tuz ekleyin. Cam kabın üzerine dökün. Fırına verip üzeri kızarana kadar pişirip servise sunun.

Malzemeler
* Nuar
* 1 Havuç
* 1 Patates
* 1 Soğan
* 1 Domates
* 1 Paket Dilimle Kaşar Peyniri
* 1 Yemek Kaşığı Un
* Tuz
* 1 Yemek Kaşığı Tereyağı




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Derin ilişkiler! "Yeşim'den ürküyorum"
Kenan Doğulu'nun...Üniversiteliler yaşadı!
Çocuklarınıza özel kostümÇocuk için en iyi...
Bacak ağrısı fıtık habercisi Beyne kan akışı bozulur
Alman ayakkabı devi yanınızdaMuhteşem göğüsler için
Şık ve modern olmak isteyenlereDünya kadar indirim
Eğlence zamanıGüzelliğinizin yansıması
Aşk günlüğü
GÜNCEL
AB AB kurban yurduma
Bayram herkesi neşeye bürüdü ama memlekette yine kan gövdeyi götürdü!...
Soğuk hava geri geliyor
Bayram namazında cinayet
Köpek kavgası kanlı bitti
Çamur izi yakalattı
İlk vuran belli olmadığı için...
Hasar parası masraftan az
SPOR
Polat&Terim Polat&Terim buluşuyor
Tecrübeli hocanın "İki takım çalıştırabilirim" açıklaması G.Saray...
5 yıldızlı harekat!
Kaptan dümene geçti
Kewell'dan şok haber
Kartal'da operasyon
Tamamen duygusal
Trabzonspor'da Denilson...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 8°C 6°C 
ANKARA Kar 3°C 0°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 12°C 6°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 16°C 10°C 
ADANA Kuvvetli Sağanak Yağışlı 16°C 7°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.034,700 D:% -2,58
DOLAR S: 1,566 D:% -1,55
EURO S: 2,011 D:% -0,02
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye / İletişim | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi