Gulaş Çorbası Öncelikle 1 çorba kaşığı margarini tencereye alın. 1 Adet soğanı rendeleyin. Etle birlikte yağda kavurun. Patates, kereviz ve biberi de küçük doğrayıp tencereye ekleyin. 4 su bardağı suyu ilave edin. Salçayı da hafifçe sulandırıp tencereye katın. Sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve beyazbiberi katın. Kıyılmış dereotuyla süsleyip sıcak servis yapın.
Malzemeler *1 Çorba Kaşığı Tereyağı * 150 gr Kuşbaşı Dana Eti * 1 Adet Soğan * 1 Adet Patates * 1 Adet Kereviz * 4 Su Bardağı Su * 1 Adet Kırmızıbiber * 1 Tatlı Kaşığı Salça * 1/2 Demet Dereotu * Tuz, Beyaz biber
* * * Böbrek sote Böbrekleri dilimleyin. İnce dilimlenmiş böbrekleri 3-4 dakika pişirin. Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyun. Tavada orta ateşte, tereyağını eritin. Yağ kızmaya başlayınca soğanları atıp 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar kızartın. Domatesini ve salçasını da ekleyip 3-4 dakika pişirin. Böbreği, tuzu, karabiberi ve kekiği de ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Et suyunu katıp 10 dakika daha pişirdikten sonra, bir servis tabağına alıp sıcak servis edin.
Malzemeler * 12 Kuzu Böbreği * 3 Orta Boy Soğan * 3 Orta Boy Domates * 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası * 2 Su Bardağı Et Suyu * 2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ * 4 Çorba Kaşığı Tereyağ * 1 Çay Kaşığı Tuz * 1 Kahve Kaşığı Karabiber * 1 Kahve Kaşığı Kekik
* * * Zeytinyağlı Mezgit Sarma Balığı kaynar suda haşlayın. Soğanı kavurun. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin. Pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Baharatları ilave edin. Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın. Harçtan birazını yaprağın ortasına koyun. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın. Sarmaları yayvan bir tencereye yerleştirin. 1/2 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.