Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 08 Aralık 2008  

Günün mönüsü



Gulaş Çorbası
Öncelikle 1 çorba kaşığı margarini tencereye alın. 1 Adet soğanı rendeleyin. Etle birlikte yağda kavurun. Patates, kereviz ve biberi de küçük doğrayıp tencereye ekleyin. 4 su bardağı suyu ilave edin. Salçayı da hafifçe sulandırıp tencereye katın. Sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve beyazbiberi katın. Kıyılmış dereotuyla süsleyip sıcak servis yapın.

Malzemeler
* 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
* 150 gr Kuşbaşı Dana Eti
* 1 Adet Soğan
* 1 Adet Patates
* 1 Adet Kereviz
* 4 Su Bardağı Su
* 1 Adet Kırmızıbiber
* 1 Tatlı Kaşığı Salça
* 1/2 Demet Dereotu
* Tuz, Beyaz biber

* * *
Böbrek sote
Böbrekleri dilimleyin. İnce dilimlenmiş böbrekleri 3-4 dakika pişirin. Böbrekleri tavadan alıp bir tabağa koyun. Tavada orta ateşte, tereyağını eritin. Yağ kızmaya başlayınca soğanları atıp 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar kızartın. Domatesini ve salçasını da ekleyip 3-4 dakika pişirin. Böbreği, tuzu, karabiberi ve kekiği de ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Et suyunu katıp 10 dakika daha pişirdikten sonra, bir servis tabağına alıp sıcak servis edin.

Malzemeler
* 12 Kuzu Böbreği
* 3 Orta Boy Soğan
* 3 Orta Boy Domates
* 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
* 2 Su Bardağı Et Suyu
* 2 Çorba Kaşığı Rafine Yağ
* 4 Çorba Kaşığı Tereyağ
* 1 Çay Kaşığı Tuz
* 1 Kahve Kaşığı Karabiber
* 1 Kahve Kaşığı Kekik

* * *
Zeytinyağlı Mezgit Sarma
Balığı kaynar suda haşlayın. Soğanı kavurun. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin. Pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Baharatları ilave edin. Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın. Harçtan birazını yaprağın ortasına koyun. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın. Sarmaları yayvan bir tencereye yerleştirin. 1/2 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Malzemeler
* 2 Adet Mezgit Balığı File-tosu
* 1 Su Bardağı Pirinç
* 2 Soğan
* 1 Kaşık Dolmalık Fıstık
* 1 Çorba Kaşığı Dolmalık Üzüm,
* 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ,
* 1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Nan,
* 1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
* 1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu,
* Karabiber
* Tuz,
* 150 gr. Yaprak




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
O Şimdi Sızdı!'Adanalı' tuba'yı yatağa soktu
Selülitli Hadise!atv ekranlarında bayram var
Yeni yılda da şık ve çekici olun1950'lerden bugüne...
Bebek için sabırlı olmak...Ameliyat sonrası tedavi
Her 100 kişiden 5'i bel...Bebekken erken teşhis çok önemli
Nar mucizesi...Gözalıcı tırnaklar hayal değil
Aşk mesajları
GÜNCEL
Talih Talih kuşu kaçmasın!
Milli Piyango'nun 25 milyon YTL ikramiyeli yılbaşı çekilişi, kriz...
Sapık hırsız pişmanmış!
Zabıtadan kaçtı ölüme yakalandı
Müthiş tedavi sonuç verdi
Bu da sahte hakim çetesi
Sadi Rıza yaşıtlarını yakaladı
Karakolda dayak var!
SPOR
Öp Öp Aslan'ın elini!
Hafta içinde Hertha'yı muhteşem bir oyunla deviren Avrupalı...
Lincoln böyle istedi
Oynadık hakettik
Trabzon'un zirve aşkı
Farkı ruhunda saklı
İste yeni Aurelio!
Kiev'e Dede tuzağı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 11°C 9°C 
ANKARA Yağmurlu 8°C 5°C 
İZMİR Çok Bulutlu 17°C 12°C 
ANTALYA Sağanak Yağışlı 18°C 12°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 18°C 6°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.034,700 D:% -2,58
DOLAR S: 1,588 D:% 1,99
EURO S: 2,008 D:% 1,36
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye / İletişim | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi