Bademli keşkül Önce tencereyi ocağın üzerine yerleştirin. Sütü içine koyun ve şeker ilave ederek karıştırın. Süt kaynadıktan sonra bademi ve vanilyayı ilave edin. Nişastayı ayrı bir derin kabın içine bırakın. 2 adet yumurta sarısını nişastanın içine ilave edin. Su ile nişastayı ezerek kaynamakta olan sütün içine ağır ağır karıştırarak koyun. 2 dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp kaselere servis yapın ve soğumaya bırakın. Soğuk servis yapın. Malzemeler * 1 litre süt * 200 gr toz şeker * 100 gr nişasta * 2 adet yumurta sarısı * Çay kaşığının sapıyla çok az vanilya * 1 kahve fincanı çekilmiş file badem
* * * Güveçte yumurta Sucuğu zarından ayırın. Halka halka doğrayın. Güveci hafif ateşe koyup ısıtın. Yağı içine ilave edin. Bu yağda sucukları arkalı önlü hafifçe kızartın. Aralıkla olarak yumurtaları tencereye kırın. Üzerine kapağını kapatarak yumurtaların pişirin. Tuzunu ve biberini ilave edip sıcak olarak servise sunun...
Malzemeler *1 ufak kangal sucuk * 4 adet yumurta * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * Yeteri kadar tuz, karabiber
* * * Erişte pilavı Beş su bardağı suyu kaynatıp içine tuz atın. Pirinçleri yıkadıktan sonra bu suya ilave edin. 5-6 dakika pirinçleri pişirin. Suya erişteyi ilave edin. Suyunu çektirerek pişirin. Tereyağını tavada kızdırıp erişteye dökün. Yarım saat demlendirdikten sonra servise sunun.
Malzemeler *2 su bardağı fırınlanmış erişte * Yarım çay bardağı pirinç * 3 yemek kaşığı tereyağı * Yeteri kadar tuz