Kadınbudu köfte Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu tencereye ekleyin. 1 adet yumurtanın sarısı ile, daha önceden haşladığınız pirinci de ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırıp hamur yapın. Elinizle köfte hamurundan bezeler koparıp, büyükçe şekiller verin. Diğer taraftan tencereye su koyun. Su kaynayınca köfteleri suyun içine atın.1-2 dakika tutup çıkardıktan sonra önce una sonra yumurta sarısına buladığınız köfteleri kızartıp servis yapın.
Malzemeler * 600 gr kıyma * 1 adet soğan * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı kırmızıbiber * 2 adet yumurta sarısı * 1 kahve fincanı haşlanmış pirinç 1 su bardağı un Tuz Ayçiçek yağı
* * * Etimekli sebze salatası Kabakları kazıyın, yıkayın. Küp küp doğrayıp tuzlayın. Patatesleri yıkayıp soyarak küp küp doğrayın. Servis yapacağınız zaman kızartın. Etimekleri de küp küp doğrayın. İçerisine ayıklamış olduğunuz maydanoz, dereotu ve taze soğanları ince ince kıyarak ilave edin. Üzerine sarmısaklı yoğurt ile mayonezi karıştırıp ilave edin. Tüm malzemeleri beraber karıştırıp servis tabağına alarak servise sunun.
Malzemeler *2 adet kabak * 2 adet patates * 2 paket Etimek * Yarım demet dereotu * Yarım demet maydanoz * 1 bağ taze soğan * 2 su bardağı yoğurt (sarımsaklı) l2 yemek kaşığı mayonez lYeteri kadar tuz lKızartmak için sıvı yağ
* * * Ayvalı pilav Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Ayvaları atıp 5 dakika kavurun. Pirinçleri yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber ayvalara katın. 5 dakika kadar kavurun. Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin. Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendikten sonra sıcak olarak servise sunun.
Malzemeler *2 su bardağı pirinç * 2 adet ayva * 3 yemek kaşığı tereyağı * 2 su bardağı et suyu * 1 yemek kaşıgı dolma fıstığı * 1 yemek kaşığı dolma üzümü * 2 adet kesme şeker * 1 çay kaşığı safran * Yarım limon suyu * Tuz ve tarçın