Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 06 Aralık 2008  

Günün mönüsü



Kadınbudu köfte
Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu tencereye ekleyin. 1 adet yumurtanın sarısı ile, daha önceden haşladığınız pirinci de ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırıp hamur yapın. Elinizle köfte hamurundan bezeler koparıp, büyükçe şekiller verin. Diğer taraftan tencereye su koyun. Su kaynayınca köfteleri suyun içine atın.1-2 dakika tutup çıkardıktan sonra önce una sonra yumurta sarısına buladığınız köfteleri kızartıp servis yapın.

Malzemeler
* 600 gr kıyma
* 1 adet soğan
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızıbiber
* 2 adet yumurta sarısı
* 1 kahve fincanı haşlanmış pirinç 1 su bardağı un Tuz Ayçiçek yağı

* * *
Etimekli sebze salatası
Kabakları kazıyın, yıkayın. Küp küp doğrayıp tuzlayın. Patatesleri yıkayıp soyarak küp küp doğrayın. Servis yapacağınız zaman kızartın. Etimekleri de küp küp doğrayın. İçerisine ayıklamış olduğunuz maydanoz, dereotu ve taze soğanları ince ince kıyarak ilave edin. Üzerine sarmısaklı yoğurt ile mayonezi karıştırıp ilave edin. Tüm malzemeleri beraber karıştırıp servis tabağına alarak servise sunun.

Malzemeler
* 2 adet kabak
* 2 adet patates
* 2 paket Etimek
* Yarım demet dereotu
* Yarım demet maydanoz
* 1 bağ taze soğan
* 2 su bardağı yoğurt (sarımsaklı) l2 yemek kaşığı mayonez lYeteri kadar tuz lKızartmak için sıvı yağ

* * *
Ayvalı pilav
Ayvaları soyup küçük kuşbaşı doğrayın. Tereyağını tencerede eritin. Ayvaları atıp 5 dakika kavurun. Pirinçleri yıkayıp süzün. Fıstıklarla beraber ayvalara katın. 5 dakika kadar kavurun. Limon suyu, tuz, safran, şeker ve sıcak et suyunu ilave edin. Üzümleri yıkayıp ekleyin. Kaynamaya başlayınca tencerenin altını kısıp, pirinçler uzayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Biraz demlendikten sonra sıcak olarak servise sunun.

Malzemeler
* 2 su bardağı pirinç
* 2 adet ayva
* 3 yemek kaşığı tereyağı
* 2 su bardağı et suyu
* 1 yemek kaşıgı dolma fıstığı
* 1 yemek kaşığı dolma üzümü
* 2 adet kesme şeker
* 1 çay kaşığı safran
* Yarım limon suyu
* Tuz ve tarçın




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
İşin suyunu çıkardıDoğal yoldan servet
Aksiyonun yeni adresi Emre yine aşık
A.R.O.G'da gurbetçi...İki mutluluk bir arada
İtalyan modası Türkiye'ye geldiTestesteron eksikliği...
Nödülleri ciddiye alınMigren ruha zarar verir!
Bir ürün alana ikincisi bedavaYeter ki ağızlar tatlansın...
Neşeli sohbetHer vakit şıklık şart
Kalite kolunuzdaMışıl mışıl uyku
Dökülmeye sonAşk mesajları
GÜNCEL
Bayramı Bayramı sel alacak
Günlerdir süren bahar havası yerini soğuğa bırakıyor. Kurban...
Miss gibi vurgun
100 metre can pazarı
Süper Loto rekora koşuyor
Şarkılarla uğurlandı
Sofrada baba-oğul kavgası...
Kandil'e bomba yağdırdık
SPOR
Aytekin Aytekin Durmaz bu Fener sönmez
F.Bahçe, Denizlispor'u evinde Emre'nin muhteşem golüyle mağlup edip...
Piero'ya gerek yok!
Simdi sıra Kiev'de
Müjde! Alex imza ataıyor
Fener direkten döndü
Demirören terörü
Her maç Avrupa!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 18°C 12°C 
ANKARA Sisli 15°C 3°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 21°C 15°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 22°C 13°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 23°C 9°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.034,700 D:% -2,58
DOLAR S: 1,588 D:% 1,99
EURO S: 2,008 D:% 1,36
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye / İletişim | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi