Günün mönüsü
Akdeniz Usulü Köfte Kerevizi doğrayın. Havuç ve kerevizi mutfak robotunda kıyın. Domatesleri doğrayın. Soğanların yarısını, sarmısağı, havucu, kerevizi ve domatesi zeytinyağında kavurun. Cevizleri doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 kaşık zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri kıyın. Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun. Karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda kızartın. Köfteleri domates sosunun üzerine koyun.
Malzemeler * Kereviz Yaprağı * 1 Adet Kereviz * 100 gr Körpe Havuç * 2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr) * 7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı * 200 gr Arpacık Soğanı * 4 Diş Sarmısak * Tuz, Karabiber * 80 gr Ceviz İçi * 80 gr Kurutulmuş Domates * 2 Dilim Tost Ekmeği * 1/2 Demet Maydanoz * 1 Küçük Demet Fesleğen * 4 Adet Ançuez Fileto * 500 gr Dana Kıyma * 1 Adet Yumurta * 5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
* * * Ekşili Pırasa Çorbası İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin. Ayrı bir yerde yoğurt, un, yumurta sarısını çırpın. 2 yemek kaşığı çorba suyundan içine ilave edin. Kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Limonu ilave edin. 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatın. Üzerine kırmızı biberle kızdırılmış yağı dökerek servise sunun.
Malzemeler * 1 Adet Pırasa * 3 Adet Taze Fasulye * 1 Adet Havuç, * 1 Adet Patates, * 1 Adet Kereviz * 2 Adet Yumurta Sarısı * 1,5 Kase Yoğurt, * Yeteri kadar tuz, su, * 1,5 Yemek Kaşığı Un * 1,5 Yemek Kaşığı Tereyağı * Yarım limon Üzeri için : * 1,5 Yemek Kaşığı Tereyağı * 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
* * * Peynirli Kayısılı Kek Kayısı ve fındıkları bıçakla kıyın. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri çırpın. İçerisine eritip soğuttuğunuz margarini, labne peynirini, kabartma tozunu ve unu ilave edin. Karıştırarak hamur yoğurun. Kıyılmış olan kayısı ve fındıkları üzerine dökerek tekrar karıştırın. Yağlayıp unladığınız kek kalıbına hamuru boşaltın.180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servise sunun.
Malzemeler * 2 Yumurta * 1 Bardak Toz şeker * 100 gr. Margarin * 2 Bardak Un * 1 Kutu Labne Peyniri * 15-20 Adet Kuru Kayısı * 1 Çay Bardağı Fındık * 1 Paket Kabartma Tozu
|