Salçalı biftek Biftek dilimlerini zeytinyağıyla altlı üstlü kızartın bir tabağa alın. Etleri kızarttığınız tavaya ince ince kesilmiş sarımsak ve piyazlık doğranmış soğanı ekleyip, ateşte yumuşatıp salçayı ekleyin. Yarım su bardağı su ve istediğiniz kadar tuz ekleyip sosu koyulaşana dek pişirin. Etleri bu sosa ekleyip karbonatı koyup bir 5 dakika daha yüksek ateşte pişirip, yarım bardak su daha ekleyip en kısık ateşte suyunu çekip altı hafif tutana dek pişirin.
Piyaz Kuru fasulyeyi geceden ıslatın, haşlayın ve iyice süzün. Kuru soğanı piyazlık kesin, tuzla öldürün. Yıkayın ve süzün. Maydanozu incecik kıyın, tüm malzemeleri servis tabağına alın ve harç edin. Yarım saat sonra tekrar karıştırın ve sosunu iyice malzemeye yedirin servis edin
MALZEMELER * 1 su bardağı kuru fasulye * 1 adet orta boy soğan * Yarım demet maydanoz * 1 çay kaşığı kırmızı pul biber * Yarım çay kaşığı öğütülmüş karabiber * 1 tatlı kaşığı koruk ekşisi * Yarım limon suyu * Arzu ettiğiniz kadar zeytinyağı * Süslemek için zeytin taneleri * Tuz (arzu ettiğiniz kadar)
Yoğurtlu patlıcan Patlıcanları bir çatal yardımıyla 4-5 yerinden delin. Fırın ızgarasında deliklerden suyu gelene dek altını ve üstünü pişirin. Kabuklarını soyun. Bıçakla iki üç kaba parçaya bölün. Derin bir kapta yoğurt, sarımsak, tuz ve zeytinyağıyla beraber, bir çırpma teli yardımıyla çırpın. Servis tabağına alın, ince kıyılmış taze soğan ve taze çekilmiş beyaz karabiber serpin.
MALZEMELER * 4 adet patlıcan * 1 su bardağı yoğurt * 3 diş dövülmüş sarımsak * 1 adet taze soğan (süsleme için) * Tuz l Zeytinyağı