Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 03 Aralık 2008  

Günün mönüsü



Hamsili pırasalı turta
Malzemeler
Turta tabanı
* 2 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı tereyağ
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 yumurta
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 paket kabartma tozu
Harcı için
* 1 kg hamsi
* 3 adet pırasa
* 2 diş sarımsak
* 1 kaşık biber salçası
* Yarım çay bardağı soya sosu
* 1 çorba kaşığı kuru reyhan ya da fesleğen
* 1 tatlı kaşığı öğütülmüş karabiber
Turta hamurunu hazırlayıp turta kabına yayın. Fırında 10-15 dakika 150 derecede fırınlayın. Pırasaları ince ince kıyıp tavada salça ve zeytinyağıyla öldürün. 1 çay bardağına yakın su ekleyip pırasaları suyunu çekene dek orta ısıda pişirin. Hafifçe pişmiş pırasalar biraz soğuyunca, fırından çıkardığınız turta hamurunun üzerine yayın. Bu arada, yıkanmış, orta kılçığı ve kafası temizlenmiş hamsiyi bir kapta soya sosu ve reyhanla karıştırın. (Soya sosu tuzlu olduğu için tuz eklemenize gerek yok) Soslanmış hamsiyi de turta tabanına yaydığınız pırasanın üzerine dizin.

Zeytinyağlı sultani bezelye
Malzemeler
*
1 kg taze sultani bezelye
* 1 adet irice kuru soğan
* Yarım demet dereotu
* Yarım limon suyu
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* Yarım çorba kaşığı un
* 1 adet esmer kesme şeker
* Tuz
* Bir bardaktan biraz az su
Bezelyeyi ayıklayıp, kenarından kırarak kılçığını ve sert zarını ayırın. Soğuk suda 10 dakika bekletin. Bu arada soğanı jülyen doğrayıp tencerenin tabanına yayın. Duruladığınız bezelyeleri ekleyin, yarım kaşık unu serpin. Bir kesme şeker ekleyin. Suyu ve limon suyunu ekleyip, kısık ateşte 1 saat pişirin. Ocaktan alın; yarım saat dinlendirin. Servis kabına almadan önce zeytinyağını ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp ince kıyılmış dereotunu ekleyin.

Hacer salatası
Malzemeler
*
1 su bardağı haşlanmış nohut
* 2 sap taze soğan
* 2 adet yeşil biber
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
* 1 limon suyu
* Tuz
* Sıvı yağ
Haşlanmış nohutu suda yıkayın. Nohutun tadını vermesi için, haşlanmış nohutu bol suda ovalaya ovalaya yıkayın. Servis tabağına alıp üzerine soğan ve biberleri kıyıp karıştırın. Tarifte yer alan diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırıp servis edin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kanlı aşk yine başladıHIV değil cehalet öldürür!
Kadirizm utandıGizemli sevgili
Britney, Obama'yı solladıCinsel ilişkide kontrolü...
Migreni tetikleyen...Otonom sıcak nodül...
Hem rahat hem dayanıklıAlışverişin tadına varın!
Çocuklara özel!..Göze yansıyan şıklık
Çiçeklerin dansı sizi...Strese veda zamanı
Yakında güldürecekKızıyla gurur duyuyor
Hayalinde müzikal varHollanda'yı salladı
Aşk mesajları
GÜNCEL
Teröre Teröre en baba tokat
Evden ayrılan oğlunun PKK'ya katılacağını öğrendi. Durumu hemen...
Hırsızlık villası
Tavsiye etmek kolay
Kamusal 'engel'
Dışkılı ayrılık mutlu bitti
Yola çıktım Mardin'e
Saldırganlar kamerada
SPOR
Podolski Podolski bombası
10 milyon Euro bonservisi olan Alman yıldız için Asbaşkan Uslu,...
Polat'tan ültimatom
Haydi Aslanım bitir şu işi
Para isyanı
Ocak'ta kıyım var
Beşiktaş'ta kriz
Trabzon istesin yeter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 18°C 11°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 16°C 3°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 22°C 14°C 
ANTALYA Az Bulutlu 22°C 14°C 
ADANA Az Bulutlu 24°C 8°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.425,480 D:% 0,39
DOLAR S: 1,592 D:% -0,44
EURO S: 2,027 D:% 0,55
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye / İletişim | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi