Hamsili pırasalı turta Malzemeler Turta tabanı * 2 su bardağı un * 2 çorba kaşığı tereyağ * 1 çay bardağı yoğurt * 1 yumurta * 1 çay kaşığı tuz * 1 paket kabartma tozu Harcı için * 1 kg hamsi * 3 adet pırasa * 2 diş sarımsak * 1 kaşık biber salçası * Yarım çay bardağı soya sosu * 1 çorba kaşığı kuru reyhan ya da fesleğen * 1 tatlı kaşığı öğütülmüş karabiber Turta hamurunu hazırlayıp turta kabına yayın. Fırında 10-15 dakika 150 derecede fırınlayın. Pırasaları ince ince kıyıp tavada salça ve zeytinyağıyla öldürün. 1 çay bardağına yakın su ekleyip pırasaları suyunu çekene dek orta ısıda pişirin. Hafifçe pişmiş pırasalar biraz soğuyunca, fırından çıkardığınız turta hamurunun üzerine yayın. Bu arada, yıkanmış, orta kılçığı ve kafası temizlenmiş hamsiyi bir kapta soya sosu ve reyhanla karıştırın. (Soya sosu tuzlu olduğu için tuz eklemenize gerek yok) Soslanmış hamsiyi de turta tabanına yaydığınız pırasanın üzerine dizin.
Zeytinyağlı sultani bezelye Malzemeler * 1 kg taze sultani bezelye * 1 adet irice kuru soğan * Yarım demet dereotu * Yarım limon suyu * Yarım çay bardağı zeytinyağı * Yarım çorba kaşığı un * 1 adet esmer kesme şeker * Tuz * Bir bardaktan biraz az su Bezelyeyi ayıklayıp, kenarından kırarak kılçığını ve sert zarını ayırın. Soğuk suda 10 dakika bekletin. Bu arada soğanı jülyen doğrayıp tencerenin tabanına yayın. Duruladığınız bezelyeleri ekleyin, yarım kaşık unu serpin. Bir kesme şeker ekleyin. Suyu ve limon suyunu ekleyip, kısık ateşte 1 saat pişirin. Ocaktan alın; yarım saat dinlendirin. Servis kabına almadan önce zeytinyağını ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp ince kıyılmış dereotunu ekleyin.
Hacer salatası Malzemeler * 1 su bardağı haşlanmış nohut * 2 sap taze soğan * 2 adet yeşil biber * 1 tatlı kaşığı kuru nane * Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber * 1 limon suyu * Tuz * Sıvı yağ Haşlanmış nohutu suda yıkayın. Nohutun tadını vermesi için, haşlanmış nohutu bol suda ovalaya ovalaya yıkayın. Servis tabağına alıp üzerine soğan ve biberleri kıyıp karıştırın. Tarifte yer alan diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırıp servis edin.