Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 02 Aralık 2008  

Lincoln emek hırsızı



Yula: Terbiyesiz ve saygısız futbolcu modelini Hagi'den sonra Lincoln'le Sami Yen'de izlemeye devam ediyoruz...
Tanman: Lincoln'e haksızlık yapılıyor. Futbolun böyle yıldızlara ihtiyacı var

* Geride kalan haftaya baktığımızda gerek Galatasaray-Hacettepe, gerekse de Kayserispor-Trabzonspor maçlarında hakemler hatalı kararlarıyla ön plana çıktı. Hem genel anlamda hem de şampiyonluk yarışı açısından bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
S.Y.: Hakem hataları sadece bu haftaya damgasını vurmadı. Daha ligin ilk maçında Fenerbahçe, G.Antep'e yenilirken Güiza'ya yapılan penaltının verilmemesiyle başlayan halkanın devamı. Daha da sürecek. G.Saray- Hacettepe maçının hakemi Süleyman Abay'ın siyahi futbolcunun eliyle oynadığı topta beyaz futbolcuya kart göstermesini hala anlamış değilim. Derbide Cisse'nin ilk yediği sarı kart çok ağır bir karar, katılıyorum. Burada asıl tartışılması gereken konu tamamen etkisiz bir bölgede rakibine yaptığı yüzde 100 sarı kartlık harekettir. Bence Gezer asıl büyük hatayı bomboş kaleye topu yuvarlayacakken Güiza'nın ayağına basan Gökhan Zan'a kırmızı kart göstermeyip penaltı çalmamakla yapmıştır.
C.T.: Maalesef hakemlerimiz son haftalarda çok formsuzlar. Tabii onların bu durumda olmalarının en önemli nedeni, futbolu yöneten birimlerin üstüne düşeni yapamamasından kaynaklanıyor. Yani, hakemlerin arkasında duran, onlara yeterince kendi özgüvenlerini kazandırabilecek bir kurum yok. Böyle olunca herkes onları pingpong topu gibi bir o tarafa bir bu tarafa atabiliyor. Çok etki altında kalıyorlar, bu nedenle çok hata yapıyorlar. Bu hafta gösterdikleri ucuz sarı kartlar maçların gidişatını tamamıyla değiştirdi ve takımların kaderini doğrudan etkiledi. Hem Cisse'nin hem de Tozo'nun gördüğü kartlar çok ucuz.

* F.Bahçe ligde beklenmedik puanlar kaybetti. Ancak, iki derbiyi de kazandı. Bunu neye bağlayabiliriz?
S.Y.: Bu maçlara daha çok konsantre olunuyor. Daha doğrusu bunu tribünler sağlıyor. Fenerbahçe taraftarı her maça, derbilere çıkıyormuş gibi çıksa Fenerbahçe yürüye yürüye bile şampiyon olur. Ama Beşiktaş maçındaki etkili oyunun en büyük sebebi bence Aragones'in çift ön liberodan vazgeçip o 1 fazlayı öne çıkarmasıyla olmuştur. Çift ön libero yanayan takımlar savunma ağırlıklı takımlardır. Fener bu sistemle devam eder ve büyük bir aksilik olmazsa (hafta içinde Semih'in başına gelen gibi) Fenerbahçe ilk devreyi lider kapatacaktır.

* Lincoln'ün rakip 9 kişiyken top sektirme olayı var. Nasıl değerlendiriyorsunuz?
C.T.: Lincoln'e yönelen eleştirilere katılmıyorum. İlk 3 hamlesi pozisyon gereği oldu. Sonra 3 kere daha top sektirecek kadar zaman buldu. Ve pasını attı. Bu güzel bir hareketti. Futbol bir temaşa sanatı. Futbolun Lincoln, Alex, Yattara, Delgado, Tello gibi oyunculara ihtiyacı var. Ben Galatasaray'ı Lincoln'süz, Trabzon'u Yattara'sız, Fenerbahçe'yi Alex'siz, Beşiktaş'ı Tello'suz, Delgado'suz seyretmek istemem. Eğer, bu oyuncuların rakibi küçük düşürdüğünü hissedersem de bunu söylerim.
S.Y.: Bence rakibe karşı yapılmış büyük bir saygısızlık. Ben Lincoln'e inanmıyorum. Bunun için de sebeplerim var. Çünkü Lincoln, emek hırsızı... Meslektaşını sahadan attırmak için her türlü hareketleri yapıp bunu da profesyonellikle bağdaştırmaya çalışan kötü bir örnek. Fenerbahçe kalecisi Volkan'ı ve G.Antep kalecisi Ömer'i maçın bitmesine saniyeler kala sahadan attıracak kadar vicdansız. Aldığı faullerin yüzde 90'ı palavra. Sahada 9 kişi kalmış, kolu kanadı kırılmış ve 3-1 gerideki bir takımın futbolcularına bunu yapan Lincoln, Metalist maçında neredeydi. Ne yaHadi onu geçtik, ligin dibindeki Hacettepe'ye karşı 11'e 11 rezil oynarken o topu sektirseydi işte o zaman kendisine hak verebildik. Ne yazık ki yakın futbol tarihimizin en terbiyesiz, en saygısız futbolcu modellerini Hagi'den sonra Lincoln'le Sami Yen'de izlemeye devam ediyoruz.

* Galatasaray'ın Hacettepe karşısında futbolu sizi tatmin etti mi? Sarı- Kırmızılılar bu oyunla Hertha karşısında ne yapar?
C.T.: Hacettepe maçındaki oyun beni hiç tatmin etmedi. Maçın başında Galatasaray'ın yakaladığı 2 net pozisyon var. Bunlar gol olsa belki Galatasaray için iyi şeyler olabilir ve güzel şeyler konuşabilirdik ama bu kaçan gollerden sonra tempo düştü. Hacettepe'nin attığı ve kaçırdığı 3 net pozisyon var. 10 kişi kalana kadar maç 2-0 bile olabilirdi. Ve eğer 11'e 11 oynansa Sarı-Kırmızılılar ligin sondan ikincisine puanları kaptıracaktı. Ama 10 kişi kalan Hacettepe'nin bir şansı olamazdı, olmadı da. Galatasaray kazanmak için hakemin veya rakiplerin yardımına ihtiyaç duyuyor. Hertha Berlin maçında bu yardımları bulması zor. Çıkışta olan Hertha karşısında çok fazla şansı yok. İyi bir netice şaşırtıcı olur. Açıkçası şaşırmak istiyorum.




DİĞER SPOR HABERLERİ
Meydan kavgası!Bu nasıl futbol böyle
Fener düğmeye bastıSaldır Fenerbahçe
Eski Deivid'e 15 gün varDelgado'ya acımam
Yanal'dan liderlik uyarısı Manisaspor cepten yedi
Süper Lig PanoramaHaber turu
Sisifos tırnağının ucunda
SAKLAMBAÇ
A.R.O.G A.R.O.G rekor kırdı
Cem Yılmaz'ın yeni filmi daha gösterime bile girmeden bir rekor...
Uğuru yeni imajı
Cennetin Çocukları başlıyor!
İmparator demirden adam mıdır?
En doğru sonucu kan testi...
Migren ağrısı hayatı kısıtlar
Küçük nodül zarar vermez...
EKONOMİ
Ekonomi Ekonomi nefes alacak
Uzun süredir beklenen önlem paketi şekillendi. Paketle reel sektöre...
Esnafı krizin adı vurdu
Kanada meslek sahiplerini...
KOBİ'lere 1.5 milyar YTL
'1 gün az çalışıp, 120 kişiyi...
TEB'e 245 milyon dolarlık kredi
Memursuz bankacılık dönemi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 18°C 10°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 14°C 1°C 
İZMİR Sağanak Yağışlı 20°C 15°C 
ANTALYA Az Bulutlu 21°C 13°C 
ADANA Az Bulutlu 21°C 9°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.331,780 D:% -5,38
DOLAR S: 1,595 D:% 1,98
EURO S: 2,014 D:% 1,26
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye / İletişim | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi