Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 02 Aralık 2008  

Süper Lig Panorama



Gol Krallığı
10 Gol: M.Yıldız (Sivas),
8 Gol: Baros (G.Saray),
7 Gol: M.Çakır (Ankara), Nobre (Beşiktaş),
6 Gol: Djiehoua (Antalya), Lincoln (G.Saray), Sercan (Bursa), Youla (Eskişehir), Roberts (Denizli),
5 Gol: Kewell (G.Saray), Gökhan (Trabzon), Alex (F.Bahçe), Taner (Kocaeli)
4 GOL: Aghahowa (Kayseri), Bobo, Delgado (Beşiktaş), Tabata (G.Antep), Gökhan (Bursa), Umut (Trabzon), Musa (Sivas)

Haftanın Takımı
Fenerbahçe: Fenerbahçe için Beşiktaş maçı olmak ya da olmamak karşılaşmasıydı. Sarı-Lacivertli takım mutlak kazanmak parolasıyla çıktığı maçta mükemmel bir futbol sergilemese de rakibinin zaaflarını iyi değerlendirdi. Beşiktaş'ın 10 kişi kalmasıyla işi daha da kolaylaşan F.Bahçe zorlu maçı kazanarak haftanın takımı oldu. Denizlispor önünde 3-0 geriye düştükten sonra maçı 4-3 lehine çeviren Eskişehirspor da haftanın bir başka başarılı ekibi oldu.

Haftanın Olay
Takımlar hizaya geldi: Ligde 13. haftanın en önemli olayı hiç kuşku yok ki F.Bahçe'nin Beşiktaş'ı 2-1 yenmesi oldu. Trabzonspor da Kayserispor'la berabere kalınca 6 takım birbirlerine çok yakın bir pozisyona geldi. Bu da şampiyonluk heyecanını artırdı. 13. haftada fileler 25 kez havalanırken maç başına düşen gol ortalaması 2.7 oldu. Eskişehir'in 3-0'lık yenilgiden maçı 4-3 kazanması da haftanın en çarpıcı olaylarının başında yer aldı.

Ceza Tahtası
Halis Özkahya: Kayserispor-Trabzonspor maçında çok kötü bir yönetim gösterdi. Umut'un topu kale çizgisini geçmemesine rağmen gol kararı verdi. Ayrıca verdiği 2 penaltı da son derece yanlış kararlardı.

Mustafa Denizli: Beşiktaş'ı sahaya 7 savunma ağırlıklı oyuncuyla çıkarması Mustafa Denizli gibi hücum felsefesine sıkı sıkıya bağlı bir hocaya hiç yakışmadı. Holosko gibi bir silahı oynatmaması hataydı.

Haftanın Yıldızı
Baros ( Galatasaray): Galatasaray'ın Çek futbolcusu Milan Baros, Hacettepe karşısında fırsatçılığını gösterdi. 1'i penaltıdan olmak üzere 3 gol atarken galibiyette büyük rol oynadı. Milan Baros attığı gollerin yanı sıra hırslı ve istekli oynayarak haftanın en başarılı oyuncusu oldu. Eskişehirspor'un golcü oyuncusu Anderson da takımını kurtaran isimdi. Sadece 2 gol atmakla kalmadı onu sahanın her yerinde görmek mümkündü. Çok iyi mücadele etti.

Kader Anı
Eskişehir-Denizli maçının artık uzatma dakikaları oynanıyordu. Kırmızı Şimşekler Denizli karşısında 3-0'lık yenilgiden skoru 3-3'e taşımıştı. 90+3'te Podljak'ın verdiği pasla buluşan Youla akıllı bir vuruşla takımını zafere taşırken önemli bir kader anına imza attı. G.Birliği-Büyükşehir maçının 89. dakikasında başkent ekibinin geliştirdiği atakta Bilal'in soldan yaptığı ortaya iyi yükselen Kemal'in vuruşu az farkla dışarı gitti. Bu da kader anıydı.

Haftanın Hakemi
Hüseyin Göçek
Ankaraspor-Ankaragücü maçında çok başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonları yakından takip ederken yardımcılarıyla iyi anlaştı. Göçek'in futbolcularla kurduğu iyi diyalogda alkışa değerdi.

Haftanın Golü
Güiza ( F. Bahçe)
Fenerbahçe'nin geliştirdiği kontratakta topla buluşan Güiza, Rüştü'nün de kaleden çıktığını görünce topa çok güzel bir falso vererek akıl dolu bir gole imza attı.

Haftanın Hocası
Bülent Uygun
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Gaziantepspor maçında stratejik hata yapmazken oyunu çok iyi okudu. Rakibin zaaflarını en iyi şekilde değerlendiren Uygun haftanın en başarılı teknik adamı oldu.

Cezalılar
Sarı Kart Cezalıları: Colman (Trabzon), Zurita (G.Antep), Musa (Kocaeli), Efe (Büyükşehir Belediye), Sandro (Hacettepe),

Kırmızı Kartlar: Egemen (Trabzon), Braga (Denizli), Cisse (Beşiktaş), Sercan (Bursa), Sedat (Antalya), Tozo, Teli (Hacettepe)

Otoriteler Ne Dedi?
Fenerbahçe
Ziya Şengül ( Star):
Aragones, 10 kişi kalmış rakibi karşısında Guiza'yı tek oynatmaktan vazgeçmedi. Alex'i alıp, Josico'yu soktu. Bu nasıl bir anlayıştır eyy dedem!

Selim Soydan ( Vatan): Aragones'in derbilerdeki performansını tutmaya başladım. Selçuk, yine gizli kahraman oldu. Fener, favori olmadığı bir derbiyi daha kazandı.

Galatasaray
Erman Toroğlu ( Hürriyet):
G.Saray- Hacettepe maçı akıllarda hakemin kalacağı bir maç olarak hatırlanacak. Türkiye'de küçüklerin kaderleri hiç bir zaman değişmeyecek.

Turgay Şeren ( Akşam): Galatarasay kazandı ama futbol olarak ümit vermedi. Bu futbolla Hertha Berlin karşısında herkesin beklediği turu bulmaları zor gibi.

Beşiktaş
Attila Gökçe ( Milliyet):
Holosko ve Tello'nun kulübede tutulması, Sivok'un orta alana kaydırılarak savunma göbeğinde G.Zan-Zapo ikilisinin tercihi Beşiktaş'a hiçbir taktik derinlik sunmadı.

Ahmet Çakar (Sabah): Denizli, Beşiktaş'ın içindeki Fenerbahçeli oldu. "Takımı sabote et" deseler ancak bu kadarını yapabilirdi.

Trabzonspor
Meriç Enercan ( Hürriyet):
Trabzonspor direkten dönen topları, uyduruk penaltıları, tartışılan pozisyonları ile hakemlerin öne çıktığı maçta Kayseri'ye 2 puan kaptırıp hovardalığa devam etti.
İskender Günen ( Sabah): Trabzon maça kötü başladı. Top kayıpları vardı. Cangele'yi tutmakta zorlandılar. Ve 1 puanla yetindiler.

Kare As
Selçuk (F.Bahçe) Musa (Sivas) Baros (G.Saray) Hasagiç (Büyükşehir)

Haftanın Karması
Traore (G.Birliği) Carlos (F.Bahçe) Baros (G.Saray) Anderson (Eskişehir) Musa (Sivas) Ekrem (Beşiktaş) Selçuk (F.Bahçe) Murat (Kocaeli) Sedat (Sivas) Vahap (Antalya) Hasagiç (Büyükşehir)




DİĞER SPOR HABERLERİ
Meydan kavgası!Bu nasıl futbol böyle
Fener düğmeye bastıSaldır Fenerbahçe
Eski Deivid'e 15 gün varDelgado'ya acımam
Yanal'dan liderlik uyarısı Lincoln emek hırsızı
Manisaspor cepten yedi Haber turu
Sisifos tırnağının ucunda
SAKLAMBAÇ
A.R.O.G A.R.O.G rekor kırdı
Cem Yılmaz'ın yeni filmi daha gösterime bile girmeden bir rekor...
Uğuru yeni imajı
Cennetin Çocukları başlıyor!
İmparator demirden adam mıdır?
En doğru sonucu kan testi...
Migren ağrısı hayatı kısıtlar
Küçük nodül zarar vermez...
EKONOMİ
Ekonomi Ekonomi nefes alacak
Uzun süredir beklenen önlem paketi şekillendi. Paketle reel sektöre...
Esnafı krizin adı vurdu
Kanada meslek sahiplerini...
KOBİ'lere 1.5 milyar YTL
'1 gün az çalışıp, 120 kişiyi...
TEB'e 245 milyon dolarlık kredi
Memursuz bankacılık dönemi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 18°C 10°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 14°C 1°C 
İZMİR Sağanak Yağışlı 20°C 15°C 
ANTALYA Az Bulutlu 21°C 13°C 
ADANA Az Bulutlu 21°C 9°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.331,780 D:% -5,38
DOLAR S: 1,595 D:% 1,98
EURO S: 2,014 D:% 1,26
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye / İletişim | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi