Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 02 Aralık 2008  

Günün mönüsü



Fırında soğanlı yumurta
Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin. Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve müskat ekleyip ateşten alın. Yumurtaları soğutup kabuklarını soyun ve yuvarlak dilimleyin. Soğanları ince halkalar şeklinde kesin. Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin. İçine yumurta dilimleri ilave edin. Yayvan bir fırın kalıbını yağlayın. Yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kalıbına dizin. Kalan sosu üzerine dökün. Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 6 dakika kızartın.

Malzemeler
* 6 Yumurta
* 2 Su Bardağı Süt
* 1.5 Kahve Fincanı Tereyağı
* 1 Yemek Kaşığı Un
* 2 Yemek Kaşığı Krema
* 2 Soğan
* Tuz
* Karabiber
* Toz Müskat

* * *
Baharatlı pilav
Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun. Baharatların tümünü tavaya ekleyin. Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin. 5 dak. kısık ateşte pişirin. Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak. kadar pişirin. Ara sıra karıştırın.

Malzemeler
* 2 Soğan
* 2 Sarmısak
* 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
* Karabiber, Tuz
* Kırmızı Toz Biber, Safran, Hintcevizi
* 250 gr Soyulmuş domates
* 3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
* 200 gr Pirinç
* 1.5 Su Bardağı Et Suyu
* 6 Jumbo Karides

* * *
Bahçe salatası
Domatesleri yıkayıp dilimleyin. Kırmızıbiberi ikiye kesip çekirdekli kısmını ayırın ve ince doğrayın. Turbu dilimleyin. Yıkanmış roka yapraklarını kıyıp salata tabağına döşeyin. Üzerine doğranmış domates, biber ve turbu ilave edin.Taze krema, bal, limon suyu ve bir tutam kırmızıbiberi blenderde çekin. Hazırladığınız salata sosunu salatanın üzerine gezdirerek dökün. Servis yapın.

Malzemeler
* 3 Domates
* 1 Demet Roka
* 1 Kırmızıbiber
* 1 Turp
* 1 Çorba Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
* Krema sosu malzemesi
* 150 gr Taze Krema
* 2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
* 1 Çay Kaşığı Bal
* Bir Tutam Kırmızıbiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
A.R.O.G rekor kırdıUğuru yeni imajı
Cennetin Çocukları başlıyor!İmparator demirden adam mıdır?
En doğru sonucu kan testi...Migren ağrısı hayatı kısıtlar
Küçük nodül zarar vermez...Bayram şıklığı için %30 indirim
Spor tutkunlarınaTakma kirpiklere veda
Birlik ve beraberlik çağrısıSevdiklerinizi şımartma zamanı
Aşk mesajları
GÜNCEL
Sahtekar Sahtekar zorbalar
Eşkıya, İstanbul'u birbirine kattı. Polis kılığına giren 5 zorba,...
AKP'de patlama
Evladına teşekkür etti
Bir annenin dramı
Katil köpekler
Doğalgaz terörü: 3 ölü
Zabıtalar birbirini dövdü
SPOR
Meydan Meydan kavgası!
Galatasaray'da Hacettepe maçı sonrası yaşananlar gündeme bomba gibi...
Bu nasıl futbol böyle
Fener düğmeye bastı
Saldır Fenerbahçe
Eski Deivid'e 15 gün var
Delgado'ya acımam
Yanal'dan liderlik uyarısı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 18°C 10°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 14°C 1°C 
İZMİR Sağanak Yağışlı 20°C 15°C 
ANTALYA Az Bulutlu 21°C 13°C 
ADANA Az Bulutlu 21°C 9°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.331,780 D:% -5,38
DOLAR S: 1,595 D:% 1,98
EURO S: 2,014 D:% 1,26
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye / İletişim | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi