Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 01 Aralık 2008  

Günün mönüsü



Çeltik kebabı
Bonfileyi keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin.Fırın ızgarasında çevirerek altını ve üstünü 1-2 dakika pişirin. Tavada margarini eritin. Izgarada pişmiş bonfileleri sote edin. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Patatesi kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Sıvı yağda kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu ilave edin. Izgarada kızarttığınız etleri de ekleyin. Domates ve biberi ızgarada kızartıp, garnitür olarak yemeğin yanında servis yapın.

Malzemeler
* 200 gr. Bonfile
* 1 Çorba Kaşığı Margarin
* 1 Adet Patates
* 2 Çorba Kaşığı Yoğurt
* 1/2 Domates
* Sıvı Yağ (Kızartmak İçin)
* 1 Adet Sivribiber
* 1 Tutam kekik
* Tuz , Karabiber

* * *
Bohça böreği
lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın. Yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yufkanın birini tezgaha yayın. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Üç katı üst üste harçla sıvayın. Yirmiye yirmi santimetre kareler halinde kesin. Ortalarına ıspanaklı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın ve pişirin...

Malzemeler
* 3 Adet Yufka
* 3 Adet Yumurta
* 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
* 1/2 Kg Ispanak
* 100 gr Beyaz Peynir
* Yeteri kadar tuz
* 2 Yemek Kaşığı Susam
* 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber

* * *
Elmalı güllaç
Güllacı hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş elmayı tülbente koyun ve iyice sıkın. Elmanın hiç suyu kalmayınca içine pudra şekeri koyarak karıştırın. Hazırladığınız püreyi güllac yapraklarının arasına yerleştirerek bohça şeklinde kapatın. Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin. Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün. Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika bekletin.

Malzemeler
* 10 Yaprak Güllaç
* 4 Su Bardağı Süt
* 2 Su Bardağı Toz
* Şeker
* 1 kahve fincanı gül suyu
* 6 orta boy elma
* 2 kivi (Dilimlenmiş)




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Aşkın kanıtı!Tuğba'ya icra şoku
Gece yarısı karpuz krizi Küresel ısınma için...
Anasına bak kızını alGenital tüberküloz...
Duygusalsanız potansiyelsinizNodül' tiroid bezesi kitlesi
Aşk mesajları
GÜNCEL
Ne Ne diyorsun hocam
Serhan Şeşen'in durumuna Başhekim Doç. Dr. İlyas Akdemir'in yorumu,...
Ambulans servisi
Aile içi katliam
Ismarlama anne dramı
Amcasını öldürüp maaşını çekmiş
Saniye saniye intihar!
Sapığı telefonla yakaladı
SPOR
Baros Baros 3'lü Çek'ti
Başkent ekibi Sandro ile öne geçerken, Tozo 36'da atıldı. Milan Baros...
Aslan'a suni teneffüs
Gerçek lider biziz
Denizli hata yaptı
Yarışa ortak ettik
Helal olsun size
Antalya fırsat tepti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 17°C 13°C 
ANKARA Sisli 13°C 4°C 
İZMİR Çok Bulutlu 20°C 14°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 19°C 9°C 
ADANA Az Bulutlu 20°C 8°C 
EKONOMİ
IMKB E: 25.714,980 D:% 1,31
DOLAR S: 1,572 D:% 0,00
EURO S: 2,000 D:% -1,24
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye / İletişim | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi