Çeltik kebabı Bonfileyi keskin bir bıçakla ince ince dilimleyin.Fırın ızgarasında çevirerek altını ve üstünü 1-2 dakika pişirin. Tavada margarini eritin. Izgarada pişmiş bonfileleri sote edin. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Patatesi kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Sıvı yağda kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine yoğurdu ilave edin. Izgarada kızarttığınız etleri de ekleyin. Domates ve biberi ızgarada kızartıp, garnitür olarak yemeğin yanında servis yapın.
Malzemeler * 200 gr. Bonfile * 1 Çorba Kaşığı Margarin * 1 Adet Patates * 2 Çorba Kaşığı Yoğurt * 1/2 Domates * Sıvı Yağ (Kızartmak İçin) * 1 Adet Sivribiber * 1 Tutam kekik * Tuz , Karabiber
* * * Bohça böreği lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç yapın. Yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yufkanın birini tezgaha yayın. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Üç katı üst üste harçla sıvayın. Yirmiye yirmi santimetre kareler halinde kesin. Ortalarına ıspanaklı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın ve pişirin...
Malzemeler *3 Adet Yufka * 3 Adet Yumurta * 1 Su Bardağı Sıvı Yağ * 1/2 Kg Ispanak * 100 gr Beyaz Peynir * Yeteri kadar tuz * 2 Yemek Kaşığı Susam * 1 Çay Kaşığı Kırmızı Pul Biber
* * * Elmalı güllaç Güllacı hazırlayın. Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş elmayı tülbente koyun ve iyice sıkın. Elmanın hiç suyu kalmayınca içine pudra şekeri koyarak karıştırın. Hazırladığınız püreyi güllac yapraklarının arasına yerleştirerek bohça şeklinde kapatın. Kapatılan güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yanyana dizin. Dizme işlemi bitince üzerine iyice çekmesi için gülsuyu ve kalan şekerli sütü dökün. Tabaktaki güllacı, üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika bekletin.
Malzemeler * 10 Yaprak Güllaç * 4 Su Bardağı Süt * 2 Su Bardağı Toz * Şeker * 1 kahve fincanı gül suyu * 6 orta boy elma * 2 kivi (Dilimlenmiş)