Organik modasına kurbanlıklar da katıldı. Samsun'da satışa sunulan ilk 'organik kurbanlıklar' büyük ilgi görüyor. Bu kurbanlıkları yetiştiren Ümit Ayla, hayvanlarının organik olduğunu garantiliyor.
***
Kurbanlığın da organiği çıktı
Sonunda 'kurbalık'ın da organiği çıktı. Samsun'da satışa sunulan organik kurbanlıklar büyük ilgi görüyor. Kaşyayla köyünde uluslararası sertifikalı organik tarımsal üretim yapan firma sahibi Ümit Ayla, yüzde 100 organik olarak yetiştirdikleri kurbanlık koyunları satışa çıkardıklarını söyledi. Çiftliklerinde ekolojik üretim için uluslararası sertifikalarının bulunduğunu belirten Ayla, ''Sadece kurbanlık koyunlarımız değil. Koyunların yediği yemler, arazimizde yetiştirdiğimiz otlar tamamen organiktir. Türkiye'de ilk kez organik olarak yetiştirilen kurbanlıkları satıyoruz. Koyunları 350, koçları ise 450 YTL'den satışa sunduk. Bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle 180 adet organik koyun satacağız'' dedi.