Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 28 Kasım 2008  

Günün mönüsü



Enginar Salatası
Malzemeler
*
6 adet enginar
* 4 adet orta boy domates
* 2 kutu enginar kalbi konservesi
* 3 - 4 adet taze soğan
* 1/2 demet dereotu
Sosu için:
* Tuz, karabiber
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
Enginarları, ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu, limonlu kaynar suda haşlayıp, suyunu süzün. Domatesleri kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra halka şeklinde dilimleyin. Taze soğan ve dereotunu ince kıyın. Haşlanmış enginarları servis tabağına yerleştirin. Üzerine domates dilimlerini, taze soğan ve dereotunu koyun. Enginar kalplerini servis tabağının kenarına dizin. Sosu için sirke, zeytinyağı, tuz, karabiber ve şekeri karıştırın. Hazırladığını; sosu enginarlı domates salatasının üzerine döküp, servis yapın.

Hindi Köfte
MALZEMELER
*
200 gram hindi göğüs
* 1 adet küçük soğan
* Tuz, karabiber, köfte baharatı
* 2 adet dolmalık yeşil biber
* 2 adet orta boy havuç
Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın. Üzerine tuz, karabiber ve köfte baharatını ilave edip karıştırın. Karışımı köfte gibi yuvarlayıp yassıltın. Yağsız tavada her iki tarafını da pişirin. Yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, dilimleyin. Havuçların da kabuklarını soyup uzunlamasına dilimleyin. Biberleri ve havuçları da yağsız tavada ters yüz ederek pişirin. Hafif yumuşayana dek pişirdiğiniz biber ve havuçları köftelerin yanına dizip servis yapın.

Nuraniye
MALZEMELER
*
4 Orta Boy Kabak
* 1 Su Bardağı Amerikan Pirinci
* 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
* 1 Demet Taze Soğan
* 1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz
* Tuz ve Su
* Yoğurt (süzme tercih edilir)
* 4-5 Diş Sarmısak
* 1/2 Çay Bardağı Yağ
* 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir)
Kabakları rendeleyin. Taze soğanları doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın. Soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine kabakları ilave edin ve kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın. Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Savaş kızıştı!Adım adım aşk
Her erkeğin başına gelirEn büyük tetikçi stres ve alkol
Tiroidi teşhis çok önemliŞık beylere iyi haber
Bu fırsat kaçmazİç güzelliğinde dantelin büyüsü
Bu da Obama baklavasıSadece zamanı göstermez
Yeni ürünler muhteşem fırsatlarBayramın geleneksel kokusu
Bebeğinize özelTuğba, Türkiye'yi tanıttı!
Kötü günleri geride...Kırmızı güller işe yaradı
O eski halinden eser yok şimdiNaomi evliliğe ilk adımı attı
Bütün gece boyunca...Siyahların kadını Fadik
'Yanlış anlamayın, sadece...Aşk mesajları
GÜNCEL
Otoyolda Otoyolda çatışma
Teröristler, bu kez İskenderun-Adana TEM Otoyolu'nda ortaya çıktı.
İkisi de nakil bekliyor
Interpol 3 firarinin peşinde
Aşk üçgeninde ölüm
Hafta sonu donacağız
Çelik yelekli memur vurgunu
17 yıllık esaretten özgürlüğe
SPOR
Skibbe Skibbe ayıp be!
Cimbom, Servet'in büyük hatasında Edmar'ın golüyle UEFA'da ilk...
Taraftar affetmez
Kartal'a Aslan tarifesi
Delgado vuracak
Kartal ağır basıyor
A.R.O.G'dan önce...
Trabzon'u sıkıntı bastı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 10°C 5°C 
ANKARA Sağanak Yağışlı 6°C 0°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 13°C 7°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 19°C 12°C 
ADANA Sağanak Yağışlı 19°C 10°C 
EKONOMİ
IMKB E: 25.383,430 D:% 3,99
DOLAR S: 1,572 D:% -0,70
EURO S: 2,025 D:% -0,88
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye / İletişim | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi