Enginar Salatası Malzemeler * 6 adet enginar * 4 adet orta boy domates * 2 kutu enginar kalbi konservesi * 3 - 4 adet taze soğan * 1/2 demet dereotu Sosu için: * Tuz, karabiber * 1 tatlı kaşığı toz şeker * 2 çorba kaşığı sirke * 1 kahve fincanı zeytinyağı Enginarları, ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu, limonlu kaynar suda haşlayıp, suyunu süzün. Domatesleri kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkardıktan sonra halka şeklinde dilimleyin. Taze soğan ve dereotunu ince kıyın. Haşlanmış enginarları servis tabağına yerleştirin. Üzerine domates dilimlerini, taze soğan ve dereotunu koyun. Enginar kalplerini servis tabağının kenarına dizin. Sosu için sirke, zeytinyağı, tuz, karabiber ve şekeri karıştırın. Hazırladığını; sosu enginarlı domates salatasının üzerine döküp, servis yapın.
Hindi Köfte MALZEMELER * 200 gram hindi göğüs * 1 adet küçük soğan * Tuz, karabiber, köfte baharatı * 2 adet dolmalık yeşil biber * 2 adet orta boy havuç Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın. Üzerine tuz, karabiber ve köfte baharatını ilave edip karıştırın. Karışımı köfte gibi yuvarlayıp yassıltın. Yağsız tavada her iki tarafını da pişirin. Yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, dilimleyin. Havuçların da kabuklarını soyup uzunlamasına dilimleyin. Biberleri ve havuçları da yağsız tavada ters yüz ederek pişirin. Hafif yumuşayana dek pişirdiğiniz biber ve havuçları köftelerin yanına dizip servis yapın.
Nuraniye MALZEMELER * 4 Orta Boy Kabak * 1 Su Bardağı Amerikan Pirinci * 1 Çay Bardağı Sıvıyağ * 1 Demet Taze Soğan * 1/2 Demet Dereotu ve Maydanoz * Tuz ve Su * Yoğurt (süzme tercih edilir) * 4-5 Diş Sarmısak * 1/2 Çay Bardağı Yağ * 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızıbiber (acı kırmızıbiber olabilir) Kabakları rendeleyin. Taze soğanları doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın. Soğanları sıvıyağ ile kavurun. Üzerine kabakları ilave edin ve kavurun. Daha sonra pirinç ve su ilave edin. Suyunu tamamen çekmeden önce maydanoz ve dereotu da ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, soğuyan karışımı bu yoğurtlu sosa boşaltın. Tuz ilave edip hazırladığınız yağlı sosu da servisten önce gezdirerek üzerine dökün.