Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 27 Kasım 2008  

Günün mönüsü



Mercimekli pate
Mercimekler suyunu çekip iyice dağılıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Soğan ve maydanozu kıyın, sarımsakları ezin, ekmeklerin içini çıkarıp ufalayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Derin bir kaba alıp mercimek, ekmek içi, kaşar peyniri, maydanoz, nane, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış dikdörtgen bir fırın kalıbına alıp üzerini folyo ile kapatın. 180 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Ceviz ve kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.

MALZEMELER
*
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
* 2 bardak kaynar su
* 1 soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 dilim ekmek
* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 4-5 dal maydanoz
* Bir tutam nane
* 1 yumurta
* 4-5 ceviz
* Tuz
* Karabiber

Fırınlanmış Domates Çorbası
Biberleri kabuğu, domatesleri ise kesik tarafları üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin, şeker, tuz ve karabiber serpin. 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Kalan zeytinyağını bir tavada kızdırın, soğan ve sarımsağı ekleyin. Yanmamasın dikkat ederek kavurun. Biber, domates ve et suyunu ilave ederek kaynatın. Çorba soğuduktan sonra blendırda pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Isıtıp servis yapın.

MALZEMELER
*
6 adet dolmalık kırmızıbiber
* 8 adet domates
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 adet soğan
* 1 diş sarımsak
* 4 su bardağı et veya tavuk suyu
* Tuz, Karabiber

Çay Lokması
Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur oluncaya dek un katın. Karbonat ve tuzunu da ilave edip iyice yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açıp, iki parmak eninde istediğiniz boyda şeritler kesin. Kızdırılmış sıvıyağlı tavada, şeritler halindeki hamurları, kabarıp pembeleşinceye kadar kızartın. Servis tabağına aldığınız çay lokmalarını sıcak servis yapın.

MALZEMELER
*
1 çay bardağı yoğurt
* 1 adet yumurta
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
* Aldığı kadar un
* 1 çay kaşığı karbonat, tuz
* Kızartmak için sıvıyağ




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tuğba ihanet modasına uyduÇocuk hazırlığı başladı
Helin'in gözyaşları!Penisin boyunu artık dert...
'Baş ağrısı' deyip...Hamilelikte tiroid tedavisi
Saç renginizin ardındaki sırCildinizi nemlendirin!
Biricik'ten Cem'e savunmaKalpten evli!
Mülayim Tahsin mafya babası olduÇok farklı projelerle geliyor
Kadınlar zorlama giyiniyorAşk mesajları
GÜNCEL
Çeteye Çeteye göktaşı!
Savcı Gök düğmeye bastı, İzmir karıştı! Aralarında avukatların da...
4 bebek öldü
Gözaltında copla ölüm
Helikopterli dolandırıcı
Ya bilezikler ya canın
Öğrenci 'Seçme' Sınavı
Olimpik hamam!
SPOR
Fener'in Fener'in yeni hedefi Halil!
Hücumda yaşanan sorunu devre arasında çözmek isteyen Sarı-...
Avrupa senin işin
Feldkamp isyanı
FBTV'de dede zirvesi
Lincoln'ün inancı tam işi...
Tek şık kazanmak
Beni ikinci yarı görün
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağışlı 12°C 8°C 
ANKARA Yağmurlu 10°C 3°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 18°C 12°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 22°C 12°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 20°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.408,580 D:% -0,07
DOLAR S: 1,595 D:% 1,33
EURO S: 2,062 D:% 1,08
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye / İletişim | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi