Havuç Helvası Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateşte sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin. Diğer tarafta nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin. Havucun içine ilave edip beş dakika daha pişirin. Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun. Üzerine fıstık veya ceviz koyup soğuk olarak servise sunun.
Malzemeler *1 çorba kaşığı margarin * 1,5 kg havuç * 3 su bardagı süt * 2 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı nişasta * 1 su bardağı şeker * 2 çorba kaşığı pekmez * 1 çay bardağı dövülmüs ceviz veya fistık * 1 çay bardagı süt
* * * Balık Kroket Patatesleri haşlayın. Çatal yardımıyla ezin. 2 kaşık tereyağı ve 1 bardak süt ilave edin. Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarını, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu, patates püresinin üzerine ekleyin. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kapta yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.
Malzemeler * 2 adet patates * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 su bardağı süt * 2 adet taze soğanın yeşil kısmı, * 1 kg haşlanmış kefal * 1 tutam kakule, * 1 tutam kişniş, * 1 tutam karanfil tozu, * 1 tutam kimyon, * 1 tutam tarçın * 1 tutam tuz, * 2 adet yumurta, * Yarım su bardağı su, * Galeta unu, * Kızartmak için: Sıvı yağ
* * * Avunya Mantısı Erişteyi haşlayın. Tepsiye yayıp, 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Eriyince soğan ile eti tavaya ekleyin. Domatesi doğrayıp tavaya alın. Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın. Sarımsakla yoğurdu karıştırıp, dökün. Kalan 1 kaşık tereyağında kırmızıbiberi yakın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın.
Malzemeler *1/2 kg erişte * 1 kase nohut * 2 çorba kaşığı tereyağı * 250 gr. kuşbaşı et * 1 soğan * 1 domates * 2 bardak yoğurt * 3 diş sarımsak * Tuz * Karabiber * Kırmızıbiber