Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 26 Kasım 2008  

Günün mönüsü



Havuç Helvası
Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateşte sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin. Diğer tarafta nişasta ve unu bir çay bardağı sütün içine koyup ezin. Havucun içine ilave edip beş dakika daha pişirin. Ocaktan havuçları alıp servis tabağına koyun. Üzerine fıstık veya ceviz koyup soğuk olarak servise sunun.

Malzemeler
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1,5 kg havuç
* 3 su bardagı süt
* 2 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 1 su bardağı şeker
* 2 çorba kaşığı pekmez
* 1 çay bardağı dövülmüs ceviz veya fistık
* 1 çay bardagı süt

* * *
Balık Kroket
Patatesleri haşlayın. Çatal yardımıyla ezin. 2 kaşık tereyağı ve 1 bardak süt ilave edin. Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz kefali ve soğanların yeşil kısımlarını, kakuleyi, kişnişi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu, patates püresinin üzerine ekleyin. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Ayrı bir kapta yumurta ve suyu karıştırın. Kroketleri önce bu karışma sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapın.

Malzemeler
* 2 adet patates
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı süt
* 2 adet taze soğanın yeşil kısmı,
* 1 kg haşlanmış kefal
* 1 tutam kakule,
* 1 tutam kişniş,
* 1 tutam karanfil tozu,
* 1 tutam kimyon,
* 1 tutam tarçın
* 1 tutam tuz,
* 2 adet yumurta,
* Yarım su bardağı su,
* Galeta unu,
* Kızartmak için: Sıvı yağ

* * *
Avunya Mantısı
Erişteyi haşlayın. Tepsiye yayıp, 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya alın. Eriyince soğan ile eti tavaya ekleyin. Domatesi doğrayıp tavaya alın. Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın. Sarımsakla yoğurdu karıştırıp, dökün. Kalan 1 kaşık tereyağında kırmızıbiberi yakın. Mantının üzerine gezdirip servis yapın.

Malzemeler
* 1/2 kg erişte
* 1 kase nohut
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 250 gr. kuşbaşı et
* 1 soğan
* 1 domates
* 2 bardak yoğurt
* 3 diş sarımsak
* Tuz
* Karabiber
* Kırmızıbiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Önder'in yuvasını sen mi yıktınOkan'ı dövmem korkmasın
Kostümler satılık AIDS için buluştular
Hamile kalmak için doğru...Hijyen hemoroidin baş...
Tiroid eksikliği ihmale gelmezKocakarı ilacı deyip geçmeyin
Fıtık riski yüksekSandalye ağrıtıyor
Kötü patron kalp hastası yapıyorYediden yetmişe NETA
Temizlik anlayışı değişiyorTeknolojik kaftanlar
İncinin asaletiTakım elbiseden jean'lere kadar
Tatlı bayramlar içinAşk mesajları
GÜNCEL
Ha Ha babam dehşet
Babalar ile kızlarının mutlu hikayeleri, masallarda kaldı. Bir genç...
Dersimiz trafik
'Zam yasal değil!'
Şehir turu kanlı bitti
Fotoğraftaki son tebessüm
Rapor: Pilotaj hatası
Savaş değil yıkım...
SPOR
Bir Bir ihtimal daha var
Sarı-Lacivertliler, Zico yönetiminde çeyrek final oynadığı Devler...
Kadıköy'de isyan
Mevlüt geliyor
Bitir şu işi başkan
Dubai vazgeçmiyor
Fenerbahçe'yi çözdü
Trabzon'un HES zaferi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağışlı 20°C 14°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 16°C 4°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 20°C 16°C 
ANTALYA Sağanak Yağışlı 20°C 14°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 21°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.424,590 D:% 1,19
DOLAR S: 1,571 D:% -1,20
EURO S: 2,042 D:% 0,29
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye / İletişim | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi