Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 25 Kasım 2008  

Süper Lig haftanın panoraması



Haftanın Takımı
Beşiktaş: Beşiktaş, Eskişehirspor karşısında baştan sona üstün bir futbol sergiledi. Rakiplerinin puan kaybettiği haftayı en iyi şekilde değerlendirmek isteyen Siyah-Beyazlı takım bu sezon Galatasaray ve Fenerbahçe'nin canını yakan Kırmızı Şimşekler karşısında savunmayı da ihmal etmedi. Rakibini asla küçümsemeyen Beşiktaş'ta kötü oynayan oyuncu yoktu. Eğer Kartal son vuruşlarda biraz daha dikkatli olsaydı maçı çok daha farklı kazanabilirdi.

Gol Krallığı
9 Gol: Mehmet Yıldız (Sivasspor),
7 Gol: Mehmet Çakır (Ankaraspor),
6 Gol: Djiehoua (Antalya), Lincoln (Galatasaray), Sercan (Bursaspor), Nobre (Beşiktaş),
5 Gol: Youla (Eskişehirspor), Milan Baros, Kewell (Galatasaray), Gökhan (Trabzonspor), Alex (F.Bahçe), Roberts (Denizli),
4 Gol: Aghahowa (Kayseri), Taner (Kocaelispor), Bobo, Delgado (Beşiktaş), Tabata (Gaziantepspor), Gökhan Güleç (Bursaspor)

Haftanın Karması
Elyasa (A.Gücü) Toledo (Kayseri) Gökhan Güleç (Bursaspor) Holosko (Beşiktaş) Theo Ankara) Tello (Beşiktaş) Erman Özgür (Gaziantep) Lietava (Denizli) Bilica (Sivasspor) Cesario (Büyükşehir) Ömer (Antalya)

Haftanın Olayı
12. Haftada 12 Gol: Ligde 5 karşılaşmanın 0-0 berabere bitmesi ilginçti. 12. haftada sadece 12 gol atılırken maç başına gol ortalaması 1.3 oldu. Bu haftanın en karlı takımı hiç kuşku yok ki Beşiktaş oldu. Lider Trabzonspor ile birlikte zirveye oynayan Ankara, Sivasspor, G.Saray ve Fenerbahçe haftayı beraberlikle kapayınca Eskişehirspor'u yenen Beşiktaş avantaj elde etti. Lider Trabzonspor yerini korurken Beşiktaş'la arasındaki puan farkı 2'ye indi.

Ceza tahtası
Selçuk Dereli: Trabzonspor-Sivasspor maçını yöneten hakem Selçuk Dereli maçın 3. dakikasında Umut Bulut'un ceza sahası içinde Hayrettin tarafından düşürülmesine kayıtsız kaldı. Oysa bu pozisyona dünyanın neresinde olursa olsun penaltı kararı verilir. Ancak Dereli bu penaltıyı es geçerek maçın kaderiyle oynadı. Selçuk Dereli gibi tecrübeli bir hakemin bu pozisyona üstelik o kadar yakınken mutlaka penaltı çalması gerekirdi.

Haftanın Yıldızı
Tello ( Beşiktaş): Beşiktaş'ın Şili'li futbolcusu Tello, Eskişehirspor maçının kazanılmasında başrol oynayan isimdi. Tello karşılaşmanın başından itibaren oyuna damgasını vurdu. Sivok'un attığı golde asist yapan Tello, Nobre'nin attığı 2. golü de hazırlayan isimdi. Tello oyunda kaldığı 70 dakika içinde krampon izlerini sahanın her yerine bırakarak alkışlandı. Denizlisporlu Lieteva da Bursaspor karşısında sahanın yıldızıydı. Attığı 2 gol de çok güzeldi.

Kader Anı
A.Gücü-F.Bahçe maçının 1. dakikasında Alex'in köşe atışında Deivid ön direkte topa kafayı vurdu. Top ağlara gitmek üzereyken yetişen İbrahim Ege topu kale çizgisinden uzaklaştırarak kader anına imza attı. Denizlispor- Bursaspor maçı ise gol düellosu şeklinde geçerken 86. dakikada skor 3-3 berabereydi. Roberts'ın pasını iyi değerlendiren Selahattin topa vurarak takımına galibiyeti getiren golü attı ve kader anı oluşturdu.

Haftanın Hakemi
Bünyamin Gezer
Denizlispor-Bursaspor maçında çok başarılı bir yönetim gösterdi. Futbolculardan daha çok koşarak gördüğünü çaldı. Yardımcılarıyla da iyi anlaşan Bünyamin Gezer maçı hatasız tamamladı.

Haftanın Golü
Lietava (Denizlispor)

Denizlispor'un attığı 1. gol gerçekten güzeldi. Roberts'ın pasına hareketlenen Lietava'nın ceza sahasının dışında çapraz pozisyonda attığı sert şutta top üst direğe de çarparak ağlara giderken şık bir gol oldu.

Haftanın Hocası
Ümit Kayıhan
Denizlispor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan galibiyete futbolcularını inandırmıştı. Takımı 2-0 galip durumdayken 3-2 yenik duruma düşmelerini kabullenemeyen tecrübeli hoca cesur futbol oynatarak zaferde rol oynadı.

Cezalılar
Sarı Kart Cezalısı: Süleyman (Denizlispor)
Kırmızı Kart:
Yok (12. haftada 29 futbolcu sarı kart gördüğü halde sadece 1 oyuncu cezalı duruma düştü)

Kare As
Gökhan (Bursa)
Elyasa (A.Gücü)
Tello(Beşiktaş)
Ömer(Antalya)

Otoriteler ne dedi?
Fenerbahçe
Can Bartu ( Hürriyet):
Emre ve Ğuiza, Ankaragücü karşısında sadece 4 kez topa vurabildi. Olacak iş değil. Futbol özürlü adamlarla F.Bahçe nereye kadar gider?
Rıdvan Dilmen ( Milliyet): Galatasaray ve Ankaraspor maçlarında 6 gol attı Fenerbahçe. Bu tablo aldatıcıydı. Çünkü, Fenerbahçe'nin hücumda zayıf olduğu bir gerçek.

Galatasaray
Levent Tüzemen ( Sabah):
Galatasaray iki ruhlu bir takım oldu. Ali Sami Yen'de son derece etkili, deplasmanda bir o kadar kayıpları oynuyorlar.
İlhan Söyler ( Milliyet): Sarı-Kırmızılılar, defansif anlamda oldukça başarılıydı, ama yaratıcı oyuncu eksikliği yüzünden hücumda neredeyse hiçbir şey yapamadılar.

Beşiktaş
Erman Toroğlu ( Hürriyet):
Beşiktaş'ta kötü oynayan bir oyuncu yoktu. En büyük avantajlarından birisi de yedek kulübesi. Giren ve çıkan oyuncular arasında fazla bir fark yok.
Haşmet Babaoğlu ( Sabah): Denizli'nin yaptığı en önemli iş Tello'yu sol kanattan çekerek oyun kurucu yeteneklerini öne çıkarmak oldu.

Trabzonspor
Meriç Enercan ( Hürriyet):
İlk 15 dakikadaki baskı müthişti. Amane attı ne de yedi Trabzon. Ortaya çıkan sonuç ise amaçsız oyunun gereksiz bir kaybıydı.
İskender Günen ( Sabah): Görünen o ki Trabzonspor'un bu sezonki en büyük sorunu golcüleri olarak duruyor. Yattara ve Gökhan beklenilen patlamayı yapamıyor.


BORA ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Tek yol zafer inanın yeter1 gol eksiğimiz var
İlk hedef TerimMetalist'e patla
Derbiye özel terapiNazar değdi Tello sakat!
Hedefimiz 37 puanPaşa'nın zirve keyfi
Bünyamin nasıl yönetti Serdar!Bakan'dan müjde
Sivas'tan teşekkür Süper Ligi bırak Avrupa'ya bak!
Haber turuHaber turu
Akmert formunu koruyor
SAKLAMBAÇ
Güzel Güzel bacak oyun kurtarmaz
Gülriz Sururi, tiyatroda oyun başına aldığı 150 bin YTL'lik ücreti...
Orhan Pamuk ilham verdi
İpsiz Recep'i ziyaret etti
Keyifli bir aile dizisi
Korunmasız ilişki hastalık...
En uygun tedavi şekli
Bebekten önce tiroid testi...
EKONOMİ
Paketin Paketin adı bile yetti piyasalar bayram etti
Başbakan Erdoğan'ın Hindistan'da müjdesini verdiği 'ekonomik paket'...
Gözlük satmaktan vaz geçti...
'Bize sırt çeviren bankada...
'Uyarıları dikkate alıyoruz'
Telekom'dan sınırsız konuşma...
Gurbetçi parasına güvence
'Kriz yok, söylentisi var!'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 19°C 8°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 14°C 5°C 
İZMİR Çok Bulutlu 21°C 14°C 
ANTALYA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 21°C 13°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 21°C 14°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.137,020 D:% 9,88
DOLAR S: 1,590 D:% -2,99
EURO S: 2,032 D:% -1,41
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye / İletişim | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi