Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | E-gazete | Ana Sayfa
Bugün: 25 Kasım 2008  

Günün mönüsü



Cevizli ve Ballı Kurabiye
Geniş bir hamur yoğurma kabına küçük parçalar şeklinde kesilmiş yarım paket margarini alın. Üzerine azar azar un serperek,margarini parmak uçlarıyla una yedirin.Margarin ve un özleştikten sonra 1 su bardağı pudra şekerini,3 adet yumurtanın sarısını, yarım su bardağı sütü,1 çorba kaşığı balı,1 paket kabartma tozunu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru birkaç dakika dinlendirin. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak, şekil verin. Hamurları önce yumurta akına batırın. Sonra da dövülmüş cevize bulayın. Çok az yağ sürülmüş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 35 dk. pişirin, servis yapın.

Malzemeler
* Cevizli ve Ballı Kurabiye
* 1/2 paket mar- garin
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 3 yumurtanın sarısı
* 1/2 su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı bal
* 1 paket kabart- ma tozu
* Un

* * *
Sarıp Sarmala
Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün. Fileto mezgit balıkları çok ince doğrayıp bir kenara koyun. 2 adet soğanı ince kıyıp sıvı yağda pembeleştirin. Doğramış olduğunuz balıkları ve fıstığı katıp kavurun. Üzümü ve baharatları koyup karıştırın. Biraz dinlendirin. Pazıları kare kesip hazırladığınız içten birer kaşık içlerine koyup sarıp sarmalayın. Yarım çay bardağı su koyup 15 dakika pişirin. Soğuk olarak servise sunun.

Malzemeler
*
1 kg mezgit balığı
* 1 bağ pazı
* 1 yemek kaşığı dolusu kuş üzümü
* 1 yemek kaşığı dolusu çam fıstığı
* 1 adet limon
* 1 çay kaşığı tarçın
* Yeteri kadar tuz, karabiber

* * *
Bademli Keşkül
Önce tencereyi ocağın üzerine yerleştirin. Sütü içine koyun ve şeker ilave ederek karıştırın. Süt kaynadıktan sonra bademi ve vanilyayı ilave edin. Nişastayı ayrı bir derin kabın içine bırakın. 2 adet yumurta sarısını nişastanın içine ilave edin. Su ile nişastayı ezerek kaynamakta olan sütün içine ağır ağır karıştırarak koyun. 2 dakika kaynattıktan sonra ateşten alıp kaselere servis yapın ve soğumaya bırakın. Soğuk servis yapın.

Malzemeler
* 1 litre süt
* 200 gr toz şeker
* 100 gr nişasta
* 2 adet yumurta sarısı
* Çay kaşığının sapıyla çok az vanilya
* 1 kahve fincanı çekil- miş file badem




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Güzel bacak oyun kurtarmazOrhan Pamuk ilham verdi
İpsiz Recep'i ziyaret ettiKeyifli bir aile dizisi
Korunmasız ilişki...En uygun tedavi şekli
Bebekten önce tiroid testi şart!Zümrüt renkler altınla buluştu
En güzel armağanBu bebekler bir alem
Güzel kaşlarla anlamlı bakışlarKaslarınızı güçlendirir
Aşk mesajları
GÜNCEL
2009'da 2009'da sıra kimde!
'Belki de sıra sizde' diye havalanan talih kuşu, 2009'a da kanat...
Güneşin arkası kar!
Kovulunca çıldırdı
Antika müzayede
'Üzmez Raporu'yla savunma
Yine şişede durmadı!
Sapık tenor için 21 yıl istendi
SPOR
Tek Tek yol zafer inanın yeter
Kanarya, Saracoğlu'nda 21.45'te başlayacak karşılaşmada güçlü...
1 gol eksiğimiz var
İlk hedef Terim
Metalist'e patla
Derbiye özel terapi
Nazar değdi Tello sakat!
Hedefimiz 37 puan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 19°C 8°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 14°C 5°C 
İZMİR Çok Bulutlu 21°C 14°C 
ANTALYA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 21°C 13°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 21°C 14°C 
EKONOMİ
IMKB E: 24.137,020 D:% 9,88
DOLAR S: 1,590 D:% -2,99
EURO S: 2,032 D:% -1,41
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye / İletişim | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi